325 tds и температура

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

325 tds и температура

Мнение от vanci88 » 07 Юли 2008, 18:41

днес в късния следобяд реших след каране в задраствания да я понапъна колата.....след няколко форсирания я напънах на 2ра до червено и прегря.... оставих я за 2-3 мин запалих я температурата се нормализира карах 6-7 км умерено (до 4000 оборота :mhihi: ) температурата не мръдна..... въпросът ми е какво е станало и какво може да стане .... на сянка в софия е 33 градуса

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 07 Юли 2008, 19:21

:help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Delphin metallic

Мнение от vromosa » 07 Юли 2008, 20:14

споко,аз моита я въртях 5 мин и стрелаката на водата беше в червеното-хвърли водата,нищо и нямаше.Виж си малото как е и гарнитурата,може да е и картуна.
И пак вечерта се прибираш и пак отваряш форума и пак четеш следващия "МАНЯК" как се оплаква че нямало читави Е30-ки... ами колеги читавите Е30-ки си седят в гаражите на хората защото за тях са безценни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 07 Юли 2008, 20:40

Здравейте,
Колега първо си провери виското(ако си с такова). Второ ако имаш климатик провери степените на перката на климатика да ли се включват. Трето направи си профилактика на охладителната система радиатора да ли ти е чист, водна помпа, състоянието на антифриза, термостата. Това се сещам най на пред, предполагам и други колеги ще се включат с нещо. Но според мен причината е около виското и радиатора, неможе да смогне в горещините.
Поздрави

п.п сега забелязах че пише 98 година и май си с ел. перка. провери тя да ли се включва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 07 Юли 2008, 20:53

мерси за съветите 8)

Потребител
Аватар

Мнение от ilief » 14 Юли 2008, 19:20

аз лично моята съм я прегрявал след загуба на охладителна течност /разхлабена капачка/ дори имаше вода но беше прекалено малко и първо почна да загрява над 200 км... после на 180 и тръгваше към червената зона - накрая като стигнах в русе останових, че почти нямам вода :) долях и нямаше повече проблеми. иначе си виж виското за главната перка. 90 % ти е деад. предполагам, че си с климатик и заради това не ти прегрява на място и при средни натоварвания. според мен първо си виж виското на перката, после една профилактика /измиване на радиатор, прочистване на системата отвътре и нов антифриз/.. и ще си гоод то ГО ! :) успех !
пс. да кажеш после как си си решил проблема :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 14 Юли 2008, 22:01

просто май не трябва да я вкарвам в червените при 38 градуса на слънце и след яко юркане по светофарите 8) а иначе как да разбера че виското е заминало.... а забравих да кажа че съм с чип

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 14 Юли 2008, 22:08

забравих да кажа че след загряването в жегите си карах стабилно но до 4500 оборота без проблем ... стрелката на 12 часа постоянно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 14 Юли 2008, 22:09

Няма зима, няма лято - колата трябва да издържа на сякво ръчкане! Мойта прегряваше по нанагорнище (към Арбанаси) и почна да губи мощност и да умира.. Също зимата в големия студ за 5мин дрифтове у снега на 3-та пак отиде към червеното. Ся след изпитанието към Арбанаси смених водна помпа и термостат (още нямам време да напрая 1 снимка на перката на помпата, да видите за ко иде реч..) и като кача към Арбанаси сега нямам никви ядове. Така е изчислено сичко, че и при 50 градуса навън трябва да си работи нормално тоя (и всеки БМВ) мотор.
Иначе на място не прегряваше, както и на къси разстояния без натоварване.

п.п.
Зимата затова нямах парно - перката на помпата превърта във високите обороти, а термостата отваря и затваря както си иска и колкото си иска.. Ма сега имам парно (чакам зимата да карам по тениска :mhihi: )
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 14 Юли 2008, 22:13

помпата е сменена

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 14 Юли 2008, 22:15

и все пакв жегата в червените не е аванта

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 14 Юли 2008, 23:24

както каза колегата М3-Е36,нема зима нема лято - жодна помпа,термостат - 2проблема които рано или касно се появяват при всеки автомобил - провери ги,ако не те колегите вече написаха кво що - и колега това е BMW - за него червения диапазон не е проблем в каквито и да е условия,така че си направи профилактиката и пиши ако намериш проблема

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 16 Юли 2008, 17:33

как да проверя виското?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 16 Юли 2008, 18:02

Здравейте,
Палиш колата, въртиш един-два задника, наказваш няколко бензинови шестаци :mhihi: :mhihi: (тези упражнения са за двигателя, да достигне работната температура). Спираш някаде, вдигаш капака, навиваш един вестник, и с помоща на навития вестник много внимателно се опитваш да спреш перката. Ако спре много лесно значи си за ново виско(или четеш форума на е34 там един колега си е добавил ел. перка) ако окаже голямо съпротивление за да не спре тогава всичко е наред и търсиш проблема за загряването на друго място(горе бях ги изброил).
Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 16 Юли 2008, 19:28

пробвах точно това но не с вестник, а с 3 пръста :mhihi: доста болезнено и не можах въобще да я спра ... след инцидента не ми е правила проблем при каквото и да е време.... от тук нататъка ако излезе проблема или има нови симптоми ще споделя... мерси отново

Назад към E36