Въпрос относно поддръжката на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Въпрос относно поддръжката на Е39.

Мнение от nthnl » 06 Юли 2008, 15:00

Здравейте,
в момента карам едно старо 318и (92-ри набор без климатик - ужас направо). В момента се замислям дали да не си взема Е39 на метан, тъй като моето 318и ми гори 15/100 градско в София а с тези цени на бензина направо не се живее. Също така не бих искал да имам кола която да седи само паркирана пред блока, защото така малко се губи смисъла от нея. Интересува ме дали с около 1000лв месечна заплата ще мога да си позволя да я поддържам в добро състояние. Доста хора ми казват че частите са бая скъпи а и като гледам темата във форума за части май са прави.

Благодаря предварително,
Михаил Великов
Последна промяна nthnl на 06 Юли 2008, 15:21, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 06 Юли 2008, 15:13

с 1000лв. месечен доход може пре спокойно да я поддържаш, стига да е читава колата, иначе частите са скъпи но рядко се сменят.Зависи и от шофера ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от syntaxerr » 06 Юли 2008, 16:04

аз съм с малко повече заплата и си я подържам перфектно и доста ми остават няма ядове но забрави за метан за Е39 по-добре е газ, аз мислех да слагам сега на 10-ти успех

Това е колата Е39 ... :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 06 Юли 2008, 16:10

Здравей,
защо смяташ че е по-добре с газ отколкото метан ?

ПП Между другото аз колата ще я вземам на изплащане или по-точно по-голямата част от парите ще дойдат от заем от банка (приблизително по 100 лв на месец е изплащането или поне така съм го планирал)
Поздрави,
Михаил Великов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 06 Юли 2008, 16:59

Здравей,

Само предница ако имаш да правиш пре-спокойно могат да отидат 1000+ лв, 1 амортесьор ти е над 200, водна помпа+термостат също 200+ а е добре да се сменят още при взимането, масла и филтри също около 200. Каското също идва 800-1000, данъка 200. Абе тежко ще ти идва според мен като имаш и кредит да изплащаш. Малко тъпо заради колата да си ограничаваш начина на живот и да се лишаваш от други неща. Това е просто моето мнение, но ти ако смяташ, че ще се справиш и мерака ти е голям едва ли ще ти повлиая.

Успех
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 06 Юли 2008, 17:06

Мда .. знам че е тежко като се почне сменянето на части .. но съм ентусиаст а и се очаква повишение на заплатата до края на месеца. Проблема е че аз от коли не разбирам (виж компютрите са друга тема) и затова и се набутах с първата ми кола (тази която карам в момента). Та друг от въпросите ми е дали може някой ентусиаст да дойде с мен да я види и да ми каже ще стане ли нещо от нея или не :)

ПП: става въпрос за тови автомобил:
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details
Поздрави,
Михаил Великов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 06 Юли 2008, 17:14

5-ца комби на метан като нищо да е на 600к км примерно, Италиянеца не е балък не е сложил метан за 2к еуро(примерно) за да ти го подари на теб после :) 100% е карана здраво. И с тая примамлива цена.. Имам някъв спомен, че от доста време се продава тая кола май и в нашия форум имаше обява (или за същата такава).

Според мен БМВ внос от Италия с метан монтиран там, на толкова изгодна цена е невероятно рискова инвестиция!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 06 Юли 2008, 17:24

Предполагам това означава, че изобщо не си заслужава да ходя да я гледам ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 07 Юли 2008, 9:17

Аз я гледах - ГРОБНИЦА!!!

Колата на място не може да се ускорява, цялата тресе, направо ще обърне купето на обратно. Като я вкараш в обороти, ги връща много бавно при това насечено. Иначе салон е ок. Отпред също е имала не много силен удър.

А, щех да забрава, стояла е много време без акумолатор, хората там изключват акъмолатора, за да не "харчи" ток. Аве незнам, така не се продава кола.

Сашо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 07 Юли 2008, 10:20

добре.. то се предполагаше че ще е кошница но все пак ..
и все пак, тази някой гледал ли я е ? и какво мислите за цената й?
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от syntaxerr » 07 Юли 2008, 10:52

nthnl написа:Здравей,
защо смяташ че е по-добре с газ отколкото метан ?

мисля че метана е по зле по следните причини
1. сваля мощността драстично на колата
2. тежи адски много освен ако не е карбонова бутилка но тогава много пара
3. има много малко места на които можеш да зареждаш и т. н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 07 Юли 2008, 10:56

ами тук не смятам че си прав.. поне относно вървежа на колите.. специално аз съм карал няколко коли на метан и разлика нямаше дали карам на бензин или метан.. последния пример беше един мерцедес очиларка 97-ма всички екстри с метан. Вярно е че струва 14 500лв, но все пак така го бяха направили все едно няма метан в него. Сменено беше задното окачване и не си личеше изобщо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от syntaxerr » 07 Юли 2008, 11:03

ок колега ти си решаваш това е според мен и се разрови малко по форума да видиш че не мисля само аз така но само едно ще ти кажа не съсипвай колата това е шедьовър (Е39)

ти ще видиш като я купиш няма да искаш да и слагаш каквото и да е било :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 07 Юли 2008, 11:13

е да.. аз по принцип не съм фен на алтернативните горива но с моя разход от 15/100 бензин 95 просто не се живее.. поне мааалко по евтино да вози.. аз за 40лв зареждам 15 литра което са ми има няма 100км. Не мога да си представя колко пари трябва да взимам за да мога да си позволя да храня този 4 цилиндров змей..
Последна промяна nthnl на 07 Юли 2008, 12:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nthnl » 07 Юли 2008, 12:12

между другото аз пак имам въпрос - гледам тук в мобиле.бг някакви Е39 внос от англия с обратни волани. Та въпроса ми е лесно ли се с свиква с десния волан ? Някакви плюсове и минуси ? Знам че на извънградско е трудно да се кара с обратен волан но все пак мисля че съм спокоен шофиор и не особенно нервен и няма да имам проблем.

ПП по едно време ми бяха споменали че няма да е позволено в България да се кара кола с обратен волан ? Имате ли представа дали ще се приема такъв закон ?

Следваща

Назад към E39