"...с цел подобряване финансовото сьстояние на клуба...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

"...с цел подобряване финансовото сьстояние на клуба...

Мнение от DEFLEPPARD » 14 Сеп 2004, 8:06

доста често взех да срещам тая фраза из форума.. за момента това което знам е, че се опитвате да го направите само с лепенки и стенни часовници...
моя съвет е да пуснете в обръщение и тениски (макар че лятото свърши), календари - джобни и стенни (за 2005-а), тефтери, химикалки, чаши (за кафе примерно.. ако са за шампанско не вярвам че ще имат успех.. :D ), защо не ръчни часовници ?(само дето тва ще е скъпичко май..) ако поддържате връзки с фирмата производител и основните вносители може да успеете да договорите да ви доставят някой често търсени резервни части и консумативи за колите като дръжки, емблеми, предни спойлери (тва пък супер трудно се намира), светлини, масла и т.н.
не ви знам какво сте направили и какво не сте, това са идеите които ми хрумнаха... другите да се включат с още предложения :)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Сеп 2004, 9:27

За се направят подобни неща трябва първоначална инвестиция, която ние нямаме ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Сеп 2004, 10:44

Наистина е необходима първоначална инвестиция,но все отнякъде трябва да се започне. Ако всички членове предплатят вноските си до края на годината, можем да опитаме да измислим нещо за календар и химикалки, които са сред най-нужните вещи в ежедневието. Мисля,че няма да е лошо да обсъдим въпроса на някоя от следващите сбирки :yes:
Never mistake motion for action...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Сеп 2004, 10:50

Винаги съм навит за такива неща, лошото е, че в днешно време все по-трудно се отделят пари за хобита или добри начинания от хората .. :cry:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2004, 15:46

не критикувам- коментирам:

основата е грешна.форума трябва да се спонсорира от снабдители, магазини и тн. за целта трябва да има форум за "спонсорни отстъпки".

за да са заинтересовани снабдителите, серивизите и тн. трябва форума да бъде популярен. това става със потребители и банери. потребителите ги имаме. банерите- не. банер-размяната не е измислена случайно.

също може да се направи акаунт за дотации. сигурен съм че ако има лесен начин за дотиране, доста хора биха заделили по някой лев. свържете се със epay и ги питайте. имаме почти 2000 потребителя. 1/3 от тях да цък-нат на "дари левче" или нещо такова- те ти 650 лева.

относно юзерите- повечето хора се "присламчват" към определен автомобил като му видят снимки. трябва ни форум със скриинсейвърс, история на моделите, красиви снимки сред природата, на дрифтове, пистови състезания и тн... това винаги качва трафика и е директно свързано със горните два параграфа...

знам че всичко това се знае, но е време да се реализира във по-голяма или по-малка степен...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Аватарче » 14 Сеп 2004, 16:15

alx написа:относно юзерите- повечето хора се "присламчват" към определен автомобил като му видят снимки. трябва ни форум със скриинсейвърс, история на моделите, красиви снимки сред природата, на дрифтове, пистови състезания и тн... това винаги качва трафика и е директно свързано със горните два параграфа...

знам че всичко това се знае, но е време да се реализира във по-голяма или по-малка степен...

мм... аз не съм член на клуба, чета си тихичко още от времето на Дир-а ... щот съм фен, ма си трайкам щот карам руското БМВ сиа :)Р

та - начи преди известно време си играх нещо е така за кеф - ама ако решите да праите нещо кат сайт със секциите дет ся казва alx е тва може да се ползва ако ви харесва разбира се :)

Изображение

та така...

ентусиаст
Аватар

в отговор на ALX

Мнение от DEFLEPPARD » 14 Сеп 2004, 18:48

в отговор на ALX:
това което предлагаш наистина е честа срещана и сравнително добре изпитина практика, НО
по тоя начин клуба губи първоначалната си идея (поне така както я разбирам аз) ако се привлекат "чужди" спонсори клуба става един вид роб на въпросните спонсори, а те пък ще искат няква възвращаемост на парите си, което ще опорочи чистия ентусиазъм и първоначалните идеи и начинания правени досега само в името на ентусиазма...
При прекалена реклама и предлагане на големи отстъпки или общо казани някакви сериозни дивиденти има голяма вероятност клуба да се напълни с членове НЕентусиасти които се включват само заради ползите и преференциите били те материални или не дотам материални...

моето мнение е че клуба трябва да се развива сам, без чужда помощ, може да стане по бавно и да не е богат клуб, но ще е САМОСТОЯТЕЛЕН и неопорочен...
съвсем в рамките на нормалното е клуба да се поддържа от членовете си, но ако се намесят спонсори или други подобни които се опитват да изкарват пари от клуба смятам че цялата идея просто ще се опорочи...

а рекламата не трябва да е с цел да се привлекат нови членове (щото аз това разбирам под реклама), целта трябва да е просто да се популяризира клуба за да могат и други ентусиазирани фенове (или както там ни наричат) да узнаят за клуба за да могат да се включат...

така мисля аз

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Re: в отговор на ALX

Мнение от MOPKOB » 14 Сеп 2004, 19:38

DEFLEPPARD написа:в отговор на ALX:
това което предлагаш наистина е честа срещана и сравнително добре изпитина практика, НО
по тоя начин клуба губи първоначалната си идея (поне така както я разбирам аз) ако се привлекат "чужди" спонсори клуба става един вид роб на въпросните спонсори, а те пък ще искат няква възвращаемост на парите си, което ще опорочи чистия ентусиазъм и първоначалните идеи и начинания правени досега само в името на ентусиазма...
При прекалена реклама и предлагане на големи отстъпки или общо казани някакви сериозни дивиденти има голяма вероятност клуба да се напълни с членове НЕентусиасти които се включват само заради ползите и преференциите били те материални или не дотам материални...

моето мнение е че клуба трябва да се развива сам, без чужда помощ, може да стане по бавно и да не е богат клуб, но ще е САМОСТОЯТЕЛЕН и неопорочен...
съвсем в рамките на нормалното е клуба да се поддържа от членовете си, но ако се намесят спонсори или други подобни които се опитват да изкарват пари от клуба смятам че цялата идея просто ще се опорочи...

а рекламата не трябва да е с цел да се привлекат нови членове (щото аз това разбирам под реклама), целта трябва да е просто да се популяризира клуба за да могат и други ентусиазирани фенове (или както там ни наричат) да узнаят за клуба за да могат да се включат...

така мисля аз

И в този ти ред на мисли ... ти що сдела до сега за да превърнеш думите в дела....... Аре стига празнодумщини, че се нерва от идеи дет ".. абе то мноо убаво тва ама идеи колкот ви душа сака... вий братя почнете , па ний ще пригласяме." Аре направи нещо ... само пред копчетата всеки се дърви къв и колко е .......
аре пак почнах .... спирам преди да са ми гръмнали ЛС-тата пак.!!!! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2004, 20:12

друга ми беше мисълта- че спонсорите дотират сайта. не клуба. те нямат и не могат да имат глас във клуба. те си плащат за рекламите във клуба и за възможноста да продават със намаление на потребителите тука.

въпроса е клуба да има пари за да може да се развива, устройва мероприятия и тн. по цял сват това е схемата на клубовете. иначе няма развитие. по този път по които върви клуба са минали всичките клубове по света... нищо ново няма да измислиме...

единственото изключение за финансиране на клуба е ако е на ферари, порше или тн. тогава просто юзерите го финансират което както се досещаш не е проблем за тях. но за бг бмв клуба е проблем. затова трябват пари отвън. начините ги написах...

пак ще повторя - финансирането става от снабдители, магазини, автокъщи, членски внос и еднолични дарения.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Сеп 2004, 0:32

знам 4е малко се отнасям от темата но има ли някои представа как се правят химикалките с надписи или по то4но каде могат да се направят такива неща, аз имам братов4ед които ба4ка в пе4атница и то голяма но незнам дали ще може да свърши работа за тефтер4ета, и тем подобни може би но за химикалки незнам, и за календари може сащо така4е ако някои има предтсава каде могат да се направят химикалки да свирка или да разу4и вапроса и да каже колко пари4ки и за каква броика

п.с------ ако не сте могли да ми раз4етете или дами раберете какво изкам да кажа моля изтрите мнението ми или него 4етете все едно несам го писал да несе дразните на невежеството ми .----мерси
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bobi » 15 Сеп 2004, 0:46

Може да се предлати това, което ще се взима.Например ако аз искам химикалка ще дам 5 лева и разликата ще се изравнява след като се направи :D Малко тъпо го написах ама...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 15 Сеп 2004, 8:21

за АЛХ:
с тебе се видяхме в мирк-а но все пак да си кажа - аз писах за клуба не за сайта... а сайта е част от клуба не обратното... :) и смятам че поддръжката на сайта е достатъчно ефтина за да не се търсят спонсори, но за поддръжката и развитието на клуба нещата седят друго яче... в смисъл че наистина търябват пари, иначе аз си оставам против спонсорите :)

за дизелбой:
във всяка печатница правят и химикалки, в повечето се и продават самите химикали на място, но можеш да си ги купиш и от другго място - цената зависи главно от цената на самите химикали (все пак има химикали за 30ст. и за 5лв...)
П.С. днеска може да се обадя да проверя колко струват услугите на печатниците

за боби:
малко са лудите като тебе които биха предплатили за рекламни материали - вероятността да се събират така пари клони към нула

за МОРКОВ-а
1. за да се направи нещо то трябва да се реши от управата на някое събрание
2. аз дори не съм официален член на клуба още (надявам се скоро да стана)
3. имам възможността и ако се реши да се прави нещо няма никакъв проблем да помогна с квото мога - а в случая определено мога да помогна с направата на рекламните материали, както обработката на компютър така и да се занимая с печатниците - само с доставки и събиране на пари не се наемам ;)

ентусиаст
Аватар

турту...

Мнение от DEFLEPPARD » 15 Сеп 2004, 18:15

Turturelo написа:За се направят подобни неща трябва първоначална инвестиция, която ние нямаме ..

ми ок що не определите един период за плащане на тия такси примерно 1 до 15 Ноември ако се знае отсега (средата на Септември) предполагам няма да има проблем да се платят таксите и като ги съберете да имате 15-30 дена време да направите химикалите и другите подобни неща - след разпространението им ще си възвърнете парите с няква печалба и ще може да се мисли за нещо друго...
се отнякъде трябва да се почне а не просто да кажем "няма начин" нали ? ся... че има платежно-неспособни членове е вярно... но има и платежно-способни.. що не пробвате да направите няква "промоция" (ух как я мразя тая дума) примерно ако платят таксата за 2 години вместо за една им правите 20лв отстъпка (нали беше 60 таксата?) или пък акодвама души в едно семейство искат да се включат втората такса да е наполовина и други подобни... и ще съберете малко повече начален капитал, ако наистина само това е проблема има варианти на решение... След което при умело управление на въпросния капитал ще го увеличите и отстъпките които сте направили преди това няма да са загуба...
ама кво съм седнал да ви уча тез неща сигурно са ви 100 пъти по-ясни отколкото на мен :)

Назад към Основен Форум