Автопилот-темпомат проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Автопилот-темпомат проблем
Колеги,
пътувах по магистралата и си пускам автопилота-темпомата ама отказа, светва ми на таблото лампата обаче не работи. Дайте идея от какво може да е. Мерси.
пътувах по магистралата и си пускам автопилота-темпомата ама отказа, светва ми на таблото лампата обаче не работи. Дайте идея от какво може да е. Мерси.
Последна промяна mashina на 03 Юли 2008, 23:53, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Има една пружинка на педала на съединителя, която изкл. темпомата. Мисля, че при всички Е39 е така. И за атвоматиците трябва да е някъде по педалите. Ако си държиш крака на съединителя, макар и съвсем леко натиснат - темпомат йок!
Пробвай да натиснеш съединителя и го отпусни напълно, примерно след като включиш на 5-та, включи темпомата и трябва да работи. Може и на всяка друга предавка, естествено, но скоростта ти трябва да е над 30 км/ч. Ако пак няма никой, проблема 99,9/100 е в тази пружинка.
Пробвай да натиснеш съединителя и го отпусни напълно, примерно след като включиш на 5-та, включи темпомата и трябва да работи. Може и на всяка друга предавка, естествено, но скоростта ти трябва да е над 30 км/ч. Ако пак няма никой, проблема 99,9/100 е в тази пружинка.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Забележката на колегата mashina е вярна, все пак не е най-важното как се казва, а да си помогнем, ако можем.
ПП. Но винаги е по-добре и ако знаем как се наричат нещата с истинските им имена.
ПП. Но винаги е по-добре и ако знаем как се наричат нещата с истинските им имена.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
ivan. написа:и каква е разликатаmarione написа:ТЕМПОМАТ момчета е това, а не автопилот, има голяма разлика и не е лошо преди да пуснете тема, да си поиграете с търсачката.за коли говорим ,не за аероплани нали
pazokolarov написа:I написа:автопилот = темпомат = круз контрол
Найн, найн, найн! (да се чете рязко и отсечено по немски, като ударението е върху буквата а )
Темпомат = задаване на скорост на движение на колата и нищо повече, която да се поддържа чрез ДДЕ-то в зависимост от релефа на пътя. Може да се отъждестви донякъде с круиз-контрол, но съм по-склонен тази функция (круиз-контрол) да се отъждествява със задачите на навигационната система или на бордовия компютър.
Използва се за нямамляване на кефа от шофирането и предимно на магистрали![]()
Автопилотът е доста по-сложна система, с много повече функции от простото поддържане на зададена скорост. Като изключим възможността за автоматичен контрол на дистанцията между автомобилите и свързаното с нея автоматично регулиране на скоростта до предварително зададен максимум, останалите функции на автопилота са почти неприложими по нашите пътища.
Re: автопилот
Колеги,понеже видях че няма компетентни по темата,днеска закарах колата в сервиза в Плевен-VIA-INTERKAR,направиха ми диагностика и знаете ли какво се оказа,ами НИщО,не можаха да ми кажат от какво е,само дигат рамене и единия вика ,,ми то блока да се смени ми той е 1500лв".Сега незнам каде да я карам да я видят.Все още се надявам на някое мнение което да е от полза.Мерси
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
хахах и на мен така ми казваха - колата не пали, ако запали не може да откъсне, няма коне - след 3 дена при тях, смениха един пластмасов клапан за картерните газове - пооправи се малко ама само малко ..... и те така "абе има и нещо ма неможем да го хванем"
оказа се бензинова помпа - ама то на компа не излиза налягането, а трябва манометър да се закачи на горивната рейка, дойде един майстор миришещ на бира пред блока ми и за 1 час ми каза какъв е проблема и смени помпата 

- SCRAPY
- Потребител
-
- Кара: 330xd 2011
А когато натискаш + и - бутоните реакция има ли. Опитай при светната лампа за темпомата да натиснеш примерно + и след като се засили и освободиш бутона би трябвало да поддържа скорост.
shu
Re: автопилот
Не става,колега,заболяха ме пръстите да натискам и + и - ама нищо,лудница,очаквам още включвания
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2