Е39 - 1998 - свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от endjov_1974 » 03 Юли 2008, 23:22

Благодаря ви колеги, големи ПИЧОВЕ СТЕ

Ще ти бъда благодарен, след като се оправи проблема, да споделиш причината. Успех и безавариино шофиране!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 04 Юли 2008, 0:29

sajonara написа:Брато много съм на ясно, айде понаучи нещо и тогава изказвай мнение. Айде обясни какво е АСЦ и какво е диференциал, и имали нещо общо по между им, ако откриеш нещо общо напиши го, та да се посмеем :winky: А лампата на дифа е като венц
Далеч съм от мисълта ,че между двете има нещо общо,май пак не ме разбра!? И 2-то ще ми бъде полезно,ако обясниш "каде се намира и какво преставлява лампата на Диференциала"? А за смеенето недей да бързаш Братоооо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 735

Мнение от gvt_bg » 04 Юли 2008, 9:34

Абе колеги свети ми няква фигурка на таблото над кеометража - жълт триъгълник с стрелка която го заобикаля, мисля че е АСЦ то за блокажа за деференциала. :help: намира се между кеометража и Оборотите на таблото. Светна ми от 1 седчмица и теще да изгасне. А копчето по климатроника АСЦ въобще не ще да светне дори и даго натискам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 04 Юли 2008, 10:27

sajonara написа:... А лампата на дифа е като венц

Може и да бъркам, ама тая лампа не е ли за скоростната кутия :?: :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 04 Юли 2008, 10:41

gvt_bg написа:Абе колеги свети ми няква фигурка на таблото над кеометража - жълт триъгълник с стрелка която го заобикаля, мисля че е АСЦ то за блокажа за деференциала. :help: намира се между кеометража и Оборотите на таблото. Светна ми от 1 седчмица и теще да изгасне. А копчето по климатроника АСЦ въобще не ще да светне дори и даго натискам.
Датчик АБС! В сервиза ще ти кажат кой е заминал! Като се прецака и става така изключва ти АБС,Тракшан контрол и лампата свети постоянно,без значение дали натискаш копчето за АСЦ! Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 04 Юли 2008, 11:43

M5 написа:

Не, не бъркаш. За обозначаване на проблем в автоматичните скоростни кутии е.

За Е39, с изключение само на М5 мисля, в дифа няма никаква елетроника или механика от типа - блокаж на диференциала. При Е60 вече май е серийно оборудване. :roll:
АСЦ е елетронна система и въздейства чрез системата на АБС прилагайки спирачно усилие върху буксуващото колело
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 04 Юли 2008, 16:59

pazokolarov написа:
M5 написа:

Не, не бъркаш. За обозначаване на проблем в автоматичните скоростни кутии е.

За Е39, с изключение само на М5 мисля, в дифа няма никаква елетроника или механика от типа - блокаж на диференциала. При Е60 вече май е серийно оборудване. :roll:
АСЦ е елетронна система и въздейства чрез системата на АБС прилагайки спирачно усилие върху буксуващото колело
Точно и аз това казвам колега,ама има някой много боси в този форум и лошото е че не си признават ,а се правят на мноооо големи разберачи и явно са тук само да се заяждат със колегите! Ай със здраве!

Потребител
Аватар

Мнение от endjov_1974 » 05 Юли 2008, 0:12

BIKA_73 написа:
gvt_bg написа:Абе колеги свети ми няква фигурка на таблото над кеометража - жълт триъгълник с стрелка която го заобикаля, мисля че е АСЦ то за блокажа за деференциала. :help: намира се между кеометража и Оборотите на таблото. Светна ми от 1 седчмица и теще да изгасне. А копчето по климатроника АСЦ въобще не ще да светне дори и даго натискам.
Датчик АБС! В сервиза ще ти кажат кой е заминал! Като се прецака и става така изключва ти АБС,Тракшан контрол и лампата свети постоянно,без значение дали натискаш копчето за АСЦ! Успех!

Не искам да прозвучи като заяждане,но защо се заблуждавате и не искате да разберете,че ако е изплякал датчик на ABS-а ще светне съответната лампа.ABS-а СИ ИМА ИНДИВИДУАЛНА ИНДИКАЦИЯ и ако проблема е от него тя ще свети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 05 Юли 2008, 14:20

Най лесно е да се отиде на диагностика и да се и изчистят записаните грешки, и след това да търсиш проблем в АСЦ-то. Ако подадеш газ от пред от двигателя, в ЕКУ-то записва грешка (защото това е жилото на АСЦ-то) и няма да огасне докато не се изчисти грешката. Ако искаш пробвай от таблото да изчистиш грешката. Ако си с малкия борд става така:
1- натискаш бутона на таблото и го държиш и след това вкарваш ключа и даваш на контакт (докато даваш на контакт продължаваш да държиш копчето на таблото) и ти излиза меню (1.0)
2.- пускаш за (секунда - две) копчето и после го натискаш по един път докато отидеш на меню 19.0
3- дебнеш момента когато е на (OFF-задължително) и натискаш един път. Така влизаш в тайните менюта и ти се появява (0.0)
4-натискаш гокато стигнеш до меню (21)
5-изчакваш 3 секунди (следкато си в менюто 21,трябва да пише от ляво reset) и натискаш копчето един път и готово.
Ако не изгасне отиди на диагностика 30-35лв. е и знам едни много добри момчета които могат да ти помогнат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 05 Юли 2008, 17:12

endjov_1974 написа:
BIKA_73 написа:

Не искам да прозвучи като заяждане,но защо се заблуждавате и не искате да разберете,че ако е изплякал датчик на ABS-а ще светне съответната лампа.ABS-а СИ ИМА ИНДИВИДУАЛНА ИНДИКАЦИЯ и ако проблема е от него тя ще свети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :idea:
Не се заблуждавам колега,а споделям от личен опит с цел да помогна на колегата!!! Точно така стана с мойта кола като се прецака предния датчик на АБС!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 06 Юли 2008, 9:56

BIKA_73 написа:
endjov_1974 написа:
BIKA_73 написа:

Не се заблуждавам колега,а споделям от личен опит с цел да помогна на колегата!!! Точно така стана с мойта кола като се прецака предния датчик на АБС!!!

Колега в твоя случай би трябвало да светнат и двете лампи,на АБС-а и на АСЦ-то

Потребител
Аватар

Мнение от endjov_1974 » 06 Юли 2008, 17:09

Колега в твоя случай би трябвало да светнат и двете лампи,на АБС-а и на АСЦ-то

Абсолютно правилно!
...освен,ако не е изгоряла лампичката,за което се съмнявам.Вподобен случай най-напред ще светне лампата на ABS-а и след това при случай на неадекватно поведение(незадействане на ABS-а при внезапно спиране) ECU-то ще отчете проблем в тракшън контрола и чак тогава може да светне и лампата на тракшъна(въпросната лампичка)
...но преди това през цялото време ще си свети лампата за ABS-а.

Потребител
Аватар

Re: Е39 - 1998 - свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА

Мнение от MrKiller69 » 11 Фев 2010, 1:31

здравейте колеги, и аз имам същия проблем с "жълтото триъгълниче" :D което свети постоянно на таблото! освен да има изгорял датчик има ли някаква вероятност да има и изгоряло (някакво) моторче на тракшана

евала колега това със скритото меню е доста интересно утре ще го изпробвам!
дано това да помогне и да изчазне въпросното триъгълниче :)

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 12 Фев 2010, 17:43

А при мен проблема е друг с асцто. АБС са си работи, но асц не реагира изобщо, нито на натискане на копчето му нито при движение и поднасяне. Жилото е здраво, моторчето на самото жило си работи, и на диагностика сме го качвали и не можахме да разберем от какво не работи. :mhihi: Пълна загадка...
Извинявам се, че ползвам темата на колегата. :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 12 Фев 2010, 19:50

аз така и не разбрах каква е колата бензин ,дизел :dunno:
къде се намира това жило за асц?
извинявам се за спама но темата не е пълна.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39