Обороти/Прекъсвач ?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 kombi :D
Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible

Мнение от krisbmw » 04 Юли 2008, 0:35

map13 написа:
marione написа:караи с хубаво масло и няма да имаш проблем препоръчвам BMW CASTROL 10W40 ако искаш такова масло 11лв литара 0878411660 кристиян.
_____

Много прав е колегата това е масло създадено специялно за BMW
и за това се нарича не само CASTROL а BMW CASTROL
Аз карам само с такова и съм много доволен пък и немисля че BMW
ще позволи да се поставя марката му върху масло което не е за тази кола логично нали

съмнително му е качеството на това масло в България !!!
на дизеляка му слагам МОТУЛ 5*40 .. !! 150-160 лв ми излиза само маслото .. и двигателя доволен и както казах мърка ..
да бе караи с мотул след време ще кажеш онези мом4ета бяха прави! защо на капа4ката ти за маслото пише кастрол?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 04 Юли 2008, 17:42

ICE написа:
Georgieff написа:Съветвам те да сипеш Мотул следващия път.

Ама и ти нахитря напоследък!
Започна да ги поназнайваш нещата... :mhihi:
Само така Жорка! :yes:

Илия беше вторият човек, на когото вярвам и ми препоръча Мотул.
Днес и още един човек, който не прави компромиси ми го препоръча.

Така че моя съвет към колегите е да пробват и пак да говорим.

Още нещо коко29 - мога да ти покажа фактура от смяна на масло на моята кола в ДаруКар с БМВ 5W40 - 220 лева без ДДС само маслото.
Така че да не бъркаме компютрите и компотите.

За маслото Кастрол ако пуснеш търсачката из форума ще научиш доста неща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 04 Юли 2008, 18:07

Още нещо коко29 - мога да ти покажа фактура от смяна на масло на моята кола в ДаруКар с БМВ 5W40 - 220 лева без ДДС само маслото.
Така че да не бъркаме компютрите и компотите.

Не ми покавай ф-ра колега. Каквото ми трябва мога и сам да го разбера. И говорих за 10W40 - т.е. маслото с което карам аз - 29.04 лв/л. Просто не обърнах внимание, че става въпрос за дизел. Но е добре когато има кой да те опонира и да сравнява компота и компютъра :lol: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JJ » 04 Юли 2008, 18:36

Темата е интересна, но не е за маслото!!! Нека да дадем мнения по нея. След като инженерите от БМВ са направили прекъсвача да сработва на тези обороти, значи би трябвало до там да няма проблем! Аз съм автомат и при мен не сработва прекъсвача, а сработва скоростната кутия! 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 04 Юли 2008, 18:41

Georgieff написа:Илия беше вторият човек, на когото вярвам и ми препоръча Мотул.

Ако става въпрос за Илко !! Това е човека...негов пациент съм дълго време :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krisbmw » 05 Юли 2008, 0:29

искам само да кажа нещо без да обиждам никого. Отваряли сме двигатели карани само с кастрол и карани само с мотул! разликата е следната , в двигателите карани с мотул има много нагар по сегментите по магистралите,по маслената помпа и нафсякаде.а с кастрол тези нагари са с много по малак процент и на много по малка площ съшто така с кастрол двигателя работи по спокоино и ако примерно с дуго масло хар4и масло 100% с кастрол намалява на 60%. за това го препоръ4вам. щом производителите на бмв са си го написали на капа4ката зна4и трябва да е това което е написано!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 05 Юли 2008, 10:43

krisbmw написа:искам само да кажа нещо без да обиждам никого. Отваряли сме двигатели карани само с кастрол и карани само с мотул! разликата е следната , в двигателите карани с мотул има много нагар по сегментите по магистралите,по маслената помпа и нафсякаде.а с кастрол тези нагари са с много по малак процент и на много по малка площ съшто така с кастрол двигателя работи по спокоино и ако примерно с дуго масло хар4и масло 100% с кастрол намалява на 60%. за това го препоръ4вам. щом производителите на бмв са си го написали на капа4ката зна4и трябва да е това което е написано!

Мята кола с МОТУЛ не харчи а и да харчи масло не се вижда на щеката !!! ако си пич а ти си пич ще хванеш да подпишеш един хубав дебел договор с БМВ и ще почнат да изписват на капачките и твоето име :winky: ...
А й Мотул слагам заради 2ма човека единия го споменаха вече в темата другия е ICE-a .. това са хора който не правят компромис с качеството за каквото и да е.... та това с нагара ми е съмнително и то доста !! Как пък така го разбра че са карани само с КАСТРОЛ и само с МОТУЛ ?!?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krisbmw » 06 Юли 2008, 3:59

map13 написа:
krisbmw написа:искам само да кажа нещо без да обиждам никого. Отваряли сме двигатели карани само с кастрол и карани само с мотул! разликата е следната , в двигателите карани с мотул има много нагар по сегментите по магистралите,по маслената помпа и нафсякаде.а с кастрол тези нагари са с много по малак процент и на много по малка площ съшто така с кастрол двигателя работи по спокоино и ако примерно с дуго масло хар4и масло 100% с кастрол намалява на 60%. за това го препоръ4вам. щом производителите на бмв са си го написали на капа4ката зна4и трябва да е това което е написано!

Мята кола с МОТУЛ не харчи а и да харчи масло не се вижда на щеката !!! ако си пич а ти си пич ще хванеш да подпишеш един хубав дебел договор с БМВ и ще почнат да изписват на капачките и твоето име :winky: ...
А й Мотул слагам заради 2ма човека единия го споменаха вече в темата другия е ICE-a .. това са хора който не правят компромис с качеството за каквото и да е.... та това с нагара ми е съмнително и то доста !! Как пък така го разбра че са карани само с КАСТРОЛ и само с МОТУЛ ?!?!?
защото ги подържаме бате и знам. аз не мога да кажа на никои как да си кара колата аз просто казвам какво съм видял всеки си кара каквото иска и с каквото поиска не искам да разобеждавам никои казвам само моето мнение!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 06 Юли 2008, 13:55

krisbmw написа:
map13 написа:

защото ги подържаме бате и знам. аз не мога да кажа на никои как да си кара колата аз просто казвам какво съм видял всеки си кара каквото иска и с каквото поиска не искам да разобеждавам никои казвам само моето мнение!!!

:yes: безсмислено е да се спори !! колкото хора толкова и мененя
Последна промяна map13 на 07 Юли 2008, 10:11, променена общо 5 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 07 Юли 2008, 1:53

Преди време четох по форума за маслото и след като си я купих и сложих МОТУЛ 5W40. Някои от колегите с 520и го беше препоръчал.Ами мога да кажа че маслото е много добро и съм много доволен колата мърка и няма харчове на масло.
Предишното си БМВ е36 318и съм карал също така само с МОТУЛ като там сипвах 10W40 както беше по книжка.Ориентирах се към марката тъй като някъде четох че БМВ препоръчват МОТУЛ. Вярно е че смяната му е скъпа излезе ми всичко към 150лв. като се има предвид че го сменях в Радиал а там е доста евтино за смяна.Никога не бих отишъл да сменям масло в ДаруКар. Там плащам 3но за това което свършва чичката в Радиал в крайна сметка една смяна на масло и зануляване може да се извърши от почти всеки.
Да се надяваме че проблеми няма да имам с това масло досега не съм прочел за оплаквания от него.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krisbmw » 07 Юли 2008, 2:38

:bgflag:

Потребител
Аватар

Добавка към маслото

Мнение от toneca » 07 Юли 2008, 17:37

Колеги,
(докато сме на темата с маслото)
Чува ли ли сте за добавка към [b]маслото[/b] за [b]гумените съединения[/b]?!? Предлага ли я QMI. Аз такава неможах да открия в сайт им!?! Имам такав проблем с моят двигател и ми я препоръчаха.
Предполагам, че няма общо с тези за смазването, защото моят проблем е в някакви гумички и за да не се отваря двигателя(което не искам да го причинявам на хубавата количка) ми го препоръчаха.
?????

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Добавка към маслото

Мнение от krisbmw » 08 Юли 2008, 2:15

toneca написа:Колеги,
(докато сме на темата с маслото)
Чува ли ли сте за добавка към маслото за гумените съединения?!? Предлага ли я QMI. Аз такава неможах да открия в сайт им!?! Имам такав проблем с моят двигател и ми я препоръчаха.
Предполагам, че няма общо с тези за смазването, защото моят проблем е в някакви гумички и за да не се отваря двигателя(което не искам да го причинявам на хубавата количка) ми го препоръчаха.
?????
моят савет е да не слагаш такива лаина в колата !!!

Потребител
Аватар

Мнение от toneca » 08 Юли 2008, 8:48

[/quote] моят савет е да не слагаш такива лаина в колата !!![/quote]

Както се ориентирам от темата.......да и слагам на моята хубавица BMW CASTROL и все пак да не прекалявам с прекъсвача!?! :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krisbmw » 09 Юли 2008, 3:55

toneca написа:
моят савет е да не слагаш такива лаина в колата !!![/quote]

Както се ориентирам от темата.......да и слагам на моята хубавица BMW CASTROL и все пак да не прекалявам с прекъсвача!?! :driving:[/quote] слагаи бмв касрол и караи както пожелаеш

ПредишнаСледваща

Назад към E39