Вапросче

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Вапросче

Мнение от alfa155-1.7TS » 01 Юли 2008, 15:36

КОлеги искам да питам ...надявам се да няма кофти отговори в темата....
Колебая се между алфа 166 и бмв 5-ца
Бихте ли дали мнението си!?!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kranki » 01 Юли 2008, 16:31

колега и аз имах мераци на алфа 166,но имах вазможност да карам 5-ца за известно време преди да купувам...разликата е океан... взимаи 5-цата и не се замисляй за миг дори... ще се родиш да знаеш :D :D :D Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 01 Юли 2008, 19:45

Алфата е от типа автомобили, за които 100000 км са преклонна възраст. Издържливостта е характерна за БМВ, МБ, ФВ, още някоя и друга немска марка и за голяма част от японските автомобили.
От друга страна Алфата имат много добър дизайн - външен и вътрешен, както и Е39, докато останалите им връстници, особенно МБ, са големи "дървета" в интериора!
Ако не си карал нито една от двете коли до сега, първо се качи на алфата, защото ще ти е за последно! Качиш ле се в бавареца и особенно на Е39, пвярвай ми, за друга кола няма да си помислиш!
Освен ако не си милионер, разбира се :mhihi: , защото съществуват и с една идея по-добри екземпляри, ама ....
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 01 Юли 2008, 20:15

Много интересни колебания. Въобще не се заблуждавай с тези италиански к**ва. Ще ти изневерява ако не всяка седмица , то със сигурност всеки месец ... БМВ е истината.
Специалист-Икономист

Потребител
Аватар

Мнение от alfa155-1.7TS » 01 Юли 2008, 20:48

Значи за цената....двете коли са ми на една цена горе доло.....отивам до италия там имам познат и ми ги намира....прости искам да кажа че мног ме наплашиха за цената на частите на 166-цата....не казвам че на бмв-то са по евтини...а че ме ъверяват че се чупи по малко......а Алфичката...пирво че само като видя емблемата и настръхвам...а има и доста повече екстри.....а аз си умирам да има една кола много копчета shocked shocked а в алфата има доста....искам и кола да вози меко и комфортно....
Пак казвам много ме наплашиха с цените за чатите и здравината на Алфата

Потребител
Аватар

Мнение от alfa155-1.7TS » 01 Юли 2008, 20:53

Колеги а това са мненията на Алфистите

Е алфата струва на половина. Трябва да кажеш , кое по-точно те интересува в двете коли. Бензин, дизел, акциз, задно , предно автомат, ръчка, година на производство....
EMo0o

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 4:51 pm Заглавие: Отговорете с цитат
Не съм запознат с БМВ-то , но от опит мога да кажа , че съм много доволен от алфата Wink Нямам почти никакви проблеми с нея wink
Citroen ZX Avantage (Combi) 1.4 -на майка ми гордостта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
spe4elist

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 5:22 pm Заглавие: Отговорете с цитат
Темата може да бъде озаглавена:
"Да си сменя ли вярата или не?"

Сори за офф-а Confused
The objects in the mirror are Dummer than they appear
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stanic

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 6:08 pm Заглавие: Отговорете с цитат
личното ми мнение е 166:

БМВ има всяко второ семейство или дупе Exclamation

кажи ми за цената на която ще купиш бмв-то , коя година ще вземеш?

а алфата коя година ще е?

карал съм такова бмв и за мене е страшно нестабилно,наистина трябва да си много добър шофьор за да го овладееш.(смисъм по екстремни ситуаций).

иначе признавам си едно нещо(въпреки че някой може да ме изяде) по-широко е от алфата.кефа от шофирането на Алфата е по голям казвам ти го с ръка на сърцето.
това е моето наблюдение върху нещата.

П.П Така и така си бил сектант що да не си останеш такъв,но от друго смейство Question

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 01 Юли 2008, 22:48

Промити мозъци ей :mhihi: особено за стабилността :mhihi:

Явно аз съм невероятно добър шофьор, щото постоянно давам всичко от себе си да го подлъзна и едвам успявам понякога :mhihi:

Само смешници по форумите ей. Хората си правят форуми само и само да се надъхват един друг кви яки автомобили са си купили :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 01 Юли 2008, 23:08

М-да-а-а...
Съмнява ме някой от колегите с алфите да е сядал зад волана на Е39 8)
Мненията са меко казано некомпетентни.
Колегата най-вероятно ще намери утеха в МБ W210 CDI 220 или CDI 250. В по-луксозните изпълнения - копчета валяло, че в повече от необходимото и на не особенно удачни места.
Ако изобщо става дума за дизел. Добрите бензини гълтат повечко и са ацизни.
Или Ситроен също имат много комфортна возия.
ОБАЧЕ!
Там спортния дух и специфичната завладяваща тръпка ГИ НЯМА ;)
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от kalinm » 01 Юли 2008, 23:51

:)Алфата имала повече екстри от е 39?Не и от мойто е 39:)Алфата е по-стабилна от е 39?а0ха0ха0ха0х:)Преди бмв-то имах е 300 МБ 97г.Даже и той не може да се сравни по абсолютно никакъв начин с е39-ката,какво остава за алфа-та......ми за нея остава стария собственик...FOREVER!!!:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JJ » 02 Юли 2008, 0:10

b2 написа:Промити мозъци ей :mhihi: особено за стабилността :mhihi:

Явно аз съм невероятно добър шофьор, щото постоянно давам всичко от себе си да го подлъзна и едвам успявам понякога :mhihi:

Не колега! Явно ти си много голям некадърник!!! Тя колата сама се занася, а ти се оплакваш че не можеш! :mhihi:

Аз съм имал Алфа 164 - и то когато беше голям хит! Наистина дизайна е хубав, добра линия, която е атрактивна за много кратък период и това е всичко! Изобщо, ама изобщо не може да става и дума за сравнение с БМВ! Някой горе беше писал - Коя година е БМВто и коя е АЛФАта?- Еми кво говориме. Сигурен съм че АЛФАта е по нова! Като е толкова качествена, защо цената и пада толкова бързо?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Юли 2008, 11:15

карал съм такава алфа пълен боклук верно добър дизаин ама една твърдо вози вътре сичко трака
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 03 Юли 2008, 16:21

като си търсих ново возило пробвах една алфа 166 на вид много читава бензинка със запазено купе и голям мотор:

- звука от двигателя е меко казано тъп и скучен
- вървежа е отново скучен

БМВ 5-цата ме грабна още първия път като се качих и после слезнах с усмивка (първата 5-ца която пробвах беше 525tds 150hp 1998+) :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Вапросче

Мнение от koko29 » 03 Юли 2008, 20:42

alfa155-1.7TS написа:КОлеги искам да питам ...надявам се да няма кофти отговори в темата....
Колебая се между алфа 166 и бмв 5-ца
Бихте ли дали мнението си!?!!

Готин въпрос за форум на БМВ, хехе. Задай същия във форум на алфа, може и да има поне два еднакви отговора:)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 03 Юли 2008, 23:02

МОМЧЕТААААаааа,
по-добре му обяснете силните страни на марката, а останалото (+храната) оставете за друг път!
8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

за жените и колите -все тая

Мнение от bera » 22 Апр 2009, 13:26

vodkarulez написа:Много интересни колебания. Въобще не се заблуждавай с тези италиански к**ва. Ще ти изневерява ако не всяка седмица , то със сигурност всеки месец ... БМВ е истината.

малко в страни от темата и след това точно в нея...
В СТРАНИ:
моите наблюдения и житейски философии...жената ( колата) ако не я чукаш (караш) правилно ще те остави (на пътя), Ако не инвестираш пари в нея ще те остави и ще тръгне с някой друг ,а колата няма да върви воубще.

ВЪТРЕ:
С моя опит мога да кажа 2 -3 неща а който иска да слуша. И аз се двуомях между алфа 156,166 или бмв 525тдс ... италианските автомобили имат страхотен дизайн признавам го,имат много добри бензинови двигатели много пъргави и надежни, доста електроника, НО.....от тук почват минусите...електрониката им се разваля доста често, дизеловите им мотори не са издръжливи (лични впечатления имах италиански дизел, а и познавам доста хора с такъв)
БМВ 525тдс също не е най-доброто решение: има редица "ДЕТСКИ БОЛЕСТИ" които се отстраняват с доста пари, скъпа подръжка....но някой ще каже: Е ДА АМА КАРАШ БМВ ,А НЕ ЛАДА и ще е прав.

ЗАКЛЮЧЕИЕТО:
между:
бмв 525TDS и алфа 156,166 JTD по добре БМВ
И аз това избрах.....

Следваща

Назад към E39