Е39 - 1998 - свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Е39 - 1998 - свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА
Колеги от една седмица ми свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА на таблото , все едно е включен блокажа. и не иска да изгасне. Какъв може да ми е проблема
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Re: Е 39 - 1998
Ами то блокажа на всяка Е 39 е включен и ако изкаш от АСЦ- го изключваш! Най-вероятно се късае за прецакан датчик на АБС!gvt_bg написа:Колеги от една седмица ми свети непрекъснато датчика за ДЕФЕРИНЦИАЛА на таблото , все едно е включен блокажа. и не иска да изгасне. Какъв може да ми е проблема
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Щом е светнала лампата, значи ASC-то не работи. Виж датчиците на ABS-а. Като откаже някой и ASC-то светва.
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- sajonara
- младши ентусиаст
-
жълт триъгълник с стрелка която го заобикаля ли е ?????? Ако е това е АСЦ-то и то нема общо с дифа, тази система ти спира подаването на газта, и може да си го преебал ако си подавал газ не от педала а от към двигателя (поправимо е де срещу 30лв. )

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
gvt_bg написа:Абе колеги светими няква фигурка на таблото над кеометража , за деференциала е 100 % . Зимата като превъртят гумите и то светва. А сега свети непрекъснато. А долу под Климатроника има копче ASC което и да го натискам не работи и не светва. И горе онази иконка не гадне
Свети ти точно ASC, а не диференциала

- endjov_1974
- Потребител
-
ASC
Освен жилото на ASC-то,има и доста други причини,допринасящи неприятното светване на въпросната лампичка.Значи,ако ти падне напрежението на акумулатора,всички системи на тракшъна минават в авариен режим и лампата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО светва.В този случай,зареждаш акумулатора добре(10-12 часа разкачен от колата) и следкато го сложиш ако си късметлия и ЕКУ-то ти се е резетнало-всичко е ОК,ако продалжава да свети-отиваш да ти истрият грешката и ГАЗ.Друга причина да ти светне е,ако се опиташ да палиш с бутане.Не се заблуждавай с ABS и други системи те си имат индивидуална индикация на таблото и ще свети и тя.Друга причина да ти светне ASC-то е продължително буксуване(въртяне на гуми)-случва се рядко но съм си патил,затова го споделям-просто запаметява грешката и...кофти свети та се къса.Моя съвет е да пробваш с откачане на акумулатора за една нощ,ако не загасне,търси някой да изтрие грешката.Най-вероятно е запаметена грешка(дано-де).УСПЕХ!!!
- sajonara
- младши ентусиаст
-
Брато много съм на ясно, айде понаучи нещо и тогава изказвай мнение. Айде обясни какво е АСЦ и какво е диференциал, и имали нещо общо по между им, ако откриеш нещо общо напиши го, та да се посмеем
А лампата на дифа е като венц

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4