Дреме му на някой.......

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юли 2008, 11:23

ja написа:Аз не разбрах само какви искания имаме като правиме протести. По точно какви идеи ще защитаваме. Само така няма да се появи политик, както казва Сикса и да яхне протеста.

Не трябва ли да се замислиме повече за доходите си. Както вече на всички им е ясно цените няма да спаднят, трябва да увеличиме приходите.

Не може 70% от работодателите да сключват договори на минималната работна заплата с работниците, не може да не се плащат здравни осигуровки, не може да се работи в работна среда не отговаряща на изискванията за безопастност и т.н.

Протеста трябва да започне първо във всеки от нас, да се огледаме и да опитаме да промениме начина си на работа и на живот. Не са виновни управниците, когато подписвате договори на минимална работна заплата или когато търпите работодателя само за да не ви изгони... Не са виновни и когато всеки се мъчи да укрие данъците си или да мине между капките за да не се палти някоя такса. Огромния проблем в България е манталитета на хората. Цялото това величаене на хората от престъпния свят, които всъщност са преките крадци от държавата и т.н. в тоя ред на мисли може да се напише доста...

Това трябва да промениме първо и тогава да ревеме пред парламента, щото иначе ще свалиме тия ще дойдат други и цените пак ще растът а заплатите пак ще стигат за един резервар нафта...

:clap: :clap: :clap: :clap:
Много правилно мнение!
Кажи ми само как повечето приходи в хазната във вид на данъци такси и осигуровки от точната заплата(не от минималната в/у която се осигуряваме), биха ни вдигнали личните приходи? Как ако здравната вноска е по-висока би рефлектирало в/у здравните услуги?
Няма как! Докато управниците ни си ги разпределят м/у батко, татко, братовчеда и т.н.! Няма как докато ние си плащаме за нарушение кеш на полицая за да минем метър или на доктора за да ни оперира "съвестно"!
Съгласен съм да плащам, но искам да видя за какво плащам!

А, тия където ги "величаеме" да не са случайно там където са?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 12:14

bobi_maxo написа:
ja написа:Аз не разбрах само какви искания имаме като правиме протести. По точно какви идеи ще защитаваме. Само така няма да се появи политик, както казва Сикса и да яхне протеста.

Не трябва ли да се замислиме повече за доходите си. Както вече на всички им е ясно цените няма да спаднят, трябва да увеличиме приходите.

Не може 70% от работодателите да сключват договори на минималната работна заплата с работниците, не може да не се плащат здравни осигуровки, не може да се работи в работна среда не отговаряща на изискванията за безопастност и т.н.

Протеста трябва да започне първо във всеки от нас, да се огледаме и да опитаме да промениме начина си на работа и на живот. Не са виновни управниците, когато подписвате договори на минимална работна заплата или когато търпите работодателя само за да не ви изгони... Не са виновни и когато всеки се мъчи да укрие данъците си или да мине между капките за да не се палти някоя такса. Огромния проблем в България е манталитета на хората. Цялото това величаене на хората от престъпния свят, които всъщност са преките крадци от държавата и т.н. в тоя ред на мисли може да се напише доста...

Това трябва да промениме първо и тогава да ревеме пред парламента, щото иначе ще свалиме тия ще дойдат други и цените пак ще растът а заплатите пак ще стигат за един резервар нафта...

:clap: :clap: :clap: :clap:
Много правилно мнение!
Кажи ми само как повечето приходи в хазната във вид на данъци такси и осигуровки от точната заплата(не от минималната в/у която се осигуряваме), биха ни вдигнали личните приходи? Как ако здравната вноска е по-висока би рефлектирало в/у здравните услуги?
Няма как! Докато управниците ни си ги разпределят м/у батко, татко, братовчеда и т.н.! Няма как докато ние си плащаме за нарушение кеш на полицая за да минем метър или на доктора за да ни оперира "съвестно"!
Съгласен съм да плащам, но искам да видя за какво плащам!

А, тия където ги "величаеме" да не са случайно там където са?

Ще ти кажа, що да не ти кажа.

Когато всички си плащат данъците и таксите както е по закон, ще има повече пари в хазната както спомена а това ще доведе до повече пари за контролиращите и повече пари в държавните институции. Тогва учителя няма да взима 300 лева заплата а лекарите да работят безплатно по 2-3 години докато специализират. Тогава заплатата на полицая ще е 5000 лева и преди да се вземе рушвет ще се замисли, когато се обадиш на 166 ще идва веднага не след 3 часа, когато повикаш бърза помощ ще се отзове и т.н.

Дали тогава ще краде някой от хазната ако го прокуратурата следи за това?

Неплащането на данъци донякъде обяснява и гражданското безхаберие.

Представи си годишната заплата на средностастистическия гражданин да е 30 000 лева. Кажи ми кой ще плати данък и осигуровки на тези пари и ще търпи нагъл и крадлив парламент?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 01 Юли 2008, 13:41

Според мен всеки би си плащал данъците и таксите, ако знаеше, че отиват по предназначение, а не в някой джоб. Полицаите нямаше да взимат подкупи, ако заплтатите им бяха нормални. Също така, и българина ако взимаше нормална заплата, нямаше да се чуди, как да спести от някоя такса. И все пак не смятам, че народа ощетява държавата повече, от колкото държавата ощетява народа.

Такаче, не смятам, че проблема идва от гражданите, а по-скоро от условията, които ни предлагат управниците...

Потребител
Аватар

Мнение от jul » 01 Юли 2008, 16:02

ja написа:
bobi_maxo написа:

Ще ти кажа, що да не ти кажа.

Когато всички си плащат данъците и таксите както е по закон, ще има повече пари в хазната както спомена а това ще доведе до повече пари за контролиращите и повече пари в държавните институции. Тогва учителя няма да взима 300 лева заплата а лекарите да работят безплатно по 2-3 години докато специализират. Тогава заплатата на полицая ще е 5000 лева и преди да се вземе рушвет ще се замисли, когато се обадиш на 166 ще идва веднага не след 3 часа, когато повикаш бърза помощ ще се отзове и т.н.

Представи си годишната заплата на средностастистическия гражданин да е 30 000 лева. Кажи ми кой ще плати данък и осигуровки на тези пари и ще търпи нагъл и крадлив парламент?

И да и не! Пари за пътищата има достатъчно и то мноого, но как се изразходват! По-високите заплати не са автоматична гаранция за качество - и с повече пари бездарникът си е бездарник

Твоята теза я споделям, но тя е в идеалния вариант :) и май за БГ не работи - поне засега

Ето как пазарите биват бутани нагоре:

http://darikfinance.bg/view_article.php?article_id=8429

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юли 2008, 16:30

ja написа:Ще ти кажа, що да не ти кажа.

Ти къде живееш? Или си на някое "кранче" и точиш народни парици, и сега те е яд че не може да са повече? Имаш ли на представа колко "пара" влиза в държавата та говориш за някакви си примерно още 20-50 лв. на човек за осигуровки? Имаш: ДДС, акцизи, митнически такси, данък смет, данък сгради, ДОО, ГВРС, здравни и още куп глупави и безмислени данъци и такси!
Знаеш ли че при всяка покука 20% влизат в хазната, а ма те ги приспадали, ами да ти ги приспадат! На всеки литър гориво също, само където нямаме още данък вдишван и издишван въздух, ама чакам скоро да го въведат!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 17:18

bobi_maxo написа:

Ти къде живееш? Или си на някое "кранче" и точиш народни парици, и сега те е яд че не може да са повече? Имаш ли на представа колко "пара" влиза в държавата та говориш за някакви си примерно още 20-50 лв. на човек за осигуровки? Имаш: ДДС, акцизи, митнически такси, данък смет, данък сгради, ДОО, ГВРС, здравни и още куп глупави и безмислени данъци и такси!
Знаеш ли че при всяка покука 20% влизат в хазната, а ма те ги приспадали, ами да ти ги приспадат! На всеки литър гориво също, само където нямаме още данък вдишван и издишван въздух, ама чакам скоро да го въведат!

Не си ме разбрал колега. Ама изобщо.
Какви 20-50 лева ми говориш, Какви кранчета, Какво не ми стига?

И все пак не смятам, че народа ощетява държавата повече, от колкото държавата ощетява народа.

Държавата е народа и народа е държавата. тези две неща не би трябвало да се делят.

Когато някой не си плати данъците ощетява народа. Когато взимаш 1500 лева заплата и се осигуряваш на 200 пак ощетяваш народа. Защто така ощетяваш здравеопазването, полицията и държавния бюджет като цяло.

Не искам да кажа, че партиите нямат обръчи от фирми или че всеки депутат няма начин да източва пари от проектчета и там разни подобни но какъвто е народа такъв е и парламента...

Ако всеки гражданин има съзнанието че трябва да живее законно такива и депутати ще избере. Друг е въпроса обаче, че в Българския манталитет е дълбоко заложено да е генгста или да е много голем тарикат...

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Юли 2008, 17:50

bobi_maxo написа:

Оу, оу, оу, пич, спри се малко. Колегата ja се опитва да представи нещата позитивно, тоест как би трябвало да бъде и как е в белите страни. Всеки би искал да е така но за жалост не е. Естествено това е просто химера. Такива неща в нашата страна не са се случвали никога след 22.09.1908 и няма скоро да се случат.
Някой спомня ли си филма "Капитан Петко Войвода"? Какво е общото и различното между него и сегашните протести? Айдеее, не ми се нахвърляйте с доводите, че това е било... виж по-горе. На тия дето още не могат носа си да избършат да не се намесват,а да си седнат на пъпчивите дзадници и да изгледат филма (е, не е все пак от ерата на Спайдърмен, ама нейсе, ще издържат, па дано научат нещо полезно).
Ииии, как на края свърши този велик българин??? Умря в мизерия преследван от един престъпник на който му беше дадена власт и който не беше направил нищо за България - Спас Турчев. Лошото е че такива Спас Турчев в България са всички политици. За който и да гласуваш винаги е за Спас Турчев - престъпници и мафиоти. Колкото до заплатите и данъците които споменава bobi_maxo, ми пич, докато не се промени манталитета на българина и 20 000 евро заплата да взима Ганьо си остава Ганьо. . Трябва да минат поколения за да се промени този манталитет. Поколения израсли и образовани в Европа, а не на Балканите. и Ориента. Поколения, които знаят кога е създадена първата Българска държава ( за което се съмнявам, че ТИ знаеш), знаят кой, как, кога, какво е направил за България, но не с информация пречупена през кривогледата призма на българската "демокрация", която дори зачеркна един Вапцаров и Турското иго.
А, данъците които споменаваш в някои страни в Европа са още по-тежки, но всеки си ги плаща добросъвестно. Точно тук е разковничето - вместо по предназначение, те отиват в джобовете на кака, бати, леля, стринка и т.н. и то безнаказано. България винаги е била ограбвана. Преди от чужди, сега от наши агресори някои дори отгледани дори в чужденеция с тази цел - Сименон Сакскобургготски, Анастасия Мозер, Георги Пирински, Георги Петрушев и т.н.
Колкото до протеста - ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ. Но, не мога да помогна от гъза на географията с присъствие, макар да следя темата с огромен интерес. Все пак пожелавам успех от все сърце.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D

Мнение от tol4o » 01 Юли 2008, 17:51

Аз не съм се прибирал в България от 2005 и незнам какво се е променило за 3 години. Ние тук все живеем с някаква надежа нашата родна страна да се оправи ама уви... Един познат си ходи скоро до България и като се върна вика "Страшни цени, страшна работа, дупки, мизерия, беззаконие, чудя се как живеят хората..."
Проблема в много по голям от цените на горивата, и протестите трябва да са срещу държавата и управлението като цяло. Няма нито един осъден от всички тези които крадоха, крадоха и не се накрадоха на гърба на хората от народа... това просто НЕ Е нормална държава. Някой от вас ще каже тоя пък тръгнал да дава мнение от на майната си. А защо съм тук? Просто съм избрал поединичното спасение от потъващия кораб както са направили 3 милиона от нашите сънародници които скитат по света "прогонени" от собствената си държава с единствената цел да намерият по добър живот!
Време е народа да се вдигне сериозно, докога ще се търпи това?
There is nothing but BMW!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юли 2008, 18:26

по повод плащаните данъци...!!
аз съм го казвал и в една друга тема или в тая ли беше не помна...!
мойте отношения с държавният апарат/защото аз не го идентифицирам като държава/ са като с бизнес-партньор!!тва е положението! не ми пука коя е държавата...!! отношенията са следните:аз плащам некви пари във вид на данъци и такси -от другата страна искам извършени определен вид услуги от нея!! тва са пътища,полиция,здравеопазване и образование!! тва са държавните услуги!! и като платя искам да бъдат свършени! като не бъдат свършени-не плащам!! изобщо не ме интересува в кой джоб бъркам като съм се съгласил да взимам повече ,а да ме осигуряват на по-малко!! ма хич не ми дреме!!защото ако тия пари,които са разликата до истинската ми заплата ги дам във вид на данъци -не ги виждам нито на пътя,нито като сигурност,нито като здравеопазване!после пак си правя сам колата от дупките,сам си се пазя и си плащам на докторите ,за да ме лекуват! тогава-сори!няма бизнес-отношения с държвата! след като опитах и платих пълният данък за една година и нищо не стана и окрадоха пак всичко-са ше требва да се потрудят и то известно време ,да видя ,че не крадат,че се харачта за тва дет требва и тогава може да платя пак!!иначе-ше ме фанат за .....!!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Юли 2008, 18:36

SKISA написа:по повод плащаните данъци...!!
мойте отношения с държавният апарат/защото аз не го идентифицирам като държава/ са като с бизнес-партньор!!тва е положението! не ми пука коя е държавата...!! отношенията са следните:аз плащам некви пари във вид на данъци и такси -от другата страна искам извършени определен вид услуги от нея!! тва са пътища,полиция,здравеопазване и образование!! тва са държавните услуги!! и като платя искам да бъдат свършени! като не бъдат свършени-не плащам!! изобщо не ме интересува в кой джоб бъркам като съм се съгласил да взимам повече ,а да ме осигуряват на по-малко!! ма хич не ми дреме!!защото ако тия пари,които са разликата до истинската ми заплата ги дам във вид на данъци -не ги виждам нито на пътя,нито като сигурност,нито като здравеопазване!после пак си правя сам колата от дупките,сам си се пазя и си плащам на докторите ,за да ме лекуват! тогава-сори!няма бизнес-отношения с държвата! след като опитах и платих пълният данък за една година и нищо не стана и окрадоха пак всичко-са ше требва да се потрудят и то известно време ,да видя ,че не крадат,че се харачта за тва дет требва и тогава може да платя пак!!иначе-ше ме фанат за .....!!

Много правилно. В тоя ред на мисли се сещам за един мой бивш шеф, който преди Нова Година - 96-та ни привикваше един по един в офиса и раздаваше печалбата на предприятието на работниците. Цялата маса беше отрупана с пачки от банкноти от 1000лв. - най-едрата банкнота тогава. Да не ви казвам как се опулих когато взе една пачка от масата и ми я подаде с думите - Аз и акционерите сме си взели своето. Предпочитам да раздам останалото на вас отколкото да го дам на държавата под формата на данъци, защото тая шибана държава не ми е помогнала с нищо.

Моля да ме извините, че се отплеснах от темата. Ако модераторите сметнат за нужно нека да изтрият мнението ми.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 18:58

Ами евала, колега :)

Аз пък всичко си плащам както си трябва. И не мрънкам, когато ми се налага да ползвам медицинска помощ, защото знам че нямат нужния ресурс за да помогнат качествено, нямат дори и най елементарна клинична база която да отговаря на стандартите на 2008-ма година. Не мръкам, защото знам, че много хора не си плащат пълния рзмер на здравната осигуровка както би трябвало да бъде... Всички сме настроени срещу здравната система, но истинския проблем е точно в това, в дребните измами, които прави всеки работодател за да спести смешни суми на месец.

Такава ни е нацията някой пестят от осигуровките си, други всичко си плащат като е по закон и в крайна сметка се получава, че това което го има като болнична база и специалисти в България е благодарение на тези които плащаме редовно а това което го няма е благодарение на тези които шикалкавят за дребни суми на месец... Иначе за протести да сме единни а? Нека да сме единни във всичко тогава.

Давам пример със здравните осигуровки, но е така почти във всяка област където има проблеми...

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Юли 2008, 19:12

ja написа:

Аз пък всичко си плащам както си трябва. И не мрънкам, когато ми се налага да ползвам медицинска помощ, защото знам че нямат нужния ресурс за да помогнат качествено, нямат дори и най елементарна клинична база която да отговаря на стандартите на 2008-ма година. Не мръкам, защото знам, че много хора не си плащат пълния рзмер на здравната осигуровка както би трябвало да бъде... Всички сме настроени срещу здравната система, но истинския проблем е точно в това, в дребните измами, които прави всеки работодател за да спести смешни суми на месец.

Такава ни е нацията някой пестят от осигуровките си, други всичко си плащат като е по закон и в крайна сметка се получава, че това което го има като болнична база и специалисти в България е благодарение на тези които плащаме редовно а това което го няма е благодарение на тези които шикалкавят за дребни суми на месец..

Мноооого, ама наистина много си далеч от истината. Официално обявените приходи от налози са далеееч по-малко от реално внесените. А, разликата къде е, а? Не питай от къде знам!!! Но нека не задълбаваме щото ще оакаме темата ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юли 2008, 19:31

rado_rf написа:
ja написа:

Такава ни е нацията някой пестят от осигуровките си, други всичко си плащат като е по закон и в крайна сметка се получава, че това което го има като болнична база и специалисти в България е благодарение на тези които плащаме редовно а това което го няма е благодарение на тези които шикалкавят за дребни суми на месец..

Мноооого, ама наистина много си далеч от истината. Официално обявените приходи от налози са далеееч по-малко от реално внесените. А, разликата къде е, а? Не питай от къде знам!!! Но нека не задълбаваме щото ще оакаме темата ;)

Ми тя темата е точно за това. Дай тука данните и източнка и да праиме изводи. Така както си говорят бабичките на село само слухове ше радухваме.

Всеки може да си направи сметката, че когато 70% от тези които са работоспособни укриват данъци и не плащат реалните си осигуровки хазната се ощетява сериозно. Ако някой плаща 50 лева вместо 250 смятай един човек колко ощетява държавата. А системата колкото и да е лоша тя е базирана на закона. Как искаш тя да работи когато никой не спазва закона?

И пак да кажа, не мисля че никой не краде или, че няма липси от бюджета. За мене обаче, колкото е виновен депутата, който източва държавата толкова е виновен и тоя който укрива данъци и не плаща осигуровки...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юли 2008, 21:30

Е, това се опитах и аз да кажа! Ще им давам на тия крадци и боклуци това което съм го изкарал с пот на челото, и то без да правят нещо за да подобрат условията в който живеем!

До колегата ja, колегат ти имаш ли деца? Знаеш ли колко зъба имат право да правят на година, а знаеш ли колко са детските?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Юли 2008, 21:43

добре де,ия-аз обясних как разсъждавам и не виждам да ме оборваш!!няма да дам пари на държавата ,защото държавата не ги харчи за това,за което са предназначени,а ги дава на бате...!!!ми няма да дам на бате му!!! не стаа!! и понеже държа да съм жив и да съм здрав -аз и моето семейство си плащам директно на доктора и готово!!!ма не давам на държавата ,защото тя лъже!! сори ма тва е положението! и тва - разпределяне на средствата -сички даваме сички ползваме не го виждам!! когато отидеш в магазина като си дадеш 7те кинта искаш кило сирене!! нали!?!? не искаш около кило ,па може и половинка и -аре може да не е сирене-дайте там квото има ...извара примерно!!нали така правиш!! ми просто поставям отношенията си с държавата на същият приницип!! иска 7лв!?!?искам да ги видя на пътя!!или в болницата!! иначе не ги давам-тва си е кражба!! ма не било честно да не се плащат данъци!!!ми добре!! за мен ,па не е честно да не се харчат за тва,дет ги давам!! точка!! и да кажеш,че не съм пробвал-пробвах!! платих една камара пари преди 5-6г! вървеше ми ,изкарвах и реших да си платя като поп!/тва е като една истария ,дето се редих на опашката на първият Междузвездни войни на Сердика да вида кво е да седиш 5ч за билет/ и след като опитах и дадох много пари за мен!!!/за некой може и да не са много ,ма за мен си беха бая/ и нищо не видях от тех!! ми сори!! по-добре да ги бех дал на баба ми и вместо да седи да си чака пенсията -да ходи да си пазарува квото и трябва!!или да ги дам за инвестиция и детето ми или брат ми да имат добра работа и добри доходи!! аз ги дадох на държавата-пробно!!да вида кво ше стане !!ми не стана!!....е ми не давам повече!!! като се научи да бъде държава като хората и като се мине време и видя ,че е така-тогава може да си променя мнението .
немеца дава към 40% от доходите си за данъци!!не го е яд!!и му е добре!! и аз бих дал ако имам такава държава!!иначе-сори!!да го духа държавата и ше се опрааме как можем...!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум