Цената на нафтата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- iii
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: www.transmaks.com
е наистина цената на нафтата е доста надута ама няма на4ин литър нафта г форсе във испания е 1.20, а обикновенната е 1.07 том по евтино от бг и сърбия
пук и там горе долу пове4ето гориво е от репсол и 6то годе го бива и няма тия измами със литри и така нататък
е дано някои ден заплатите поне малко дасе съобразят със ценовият стандарт 

- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
Колеги верно нафтата е скапа , ама се намира и евтина и свястна!
Аз купувам на 1,60 , гарантирано качество!
Но друго да кажа, ако някои с ТДС-ка мисли че му гори много да провери маркучетата за неизразходвана нафта, моето едното беше спукано и уж карам леко , а тя си гори ли гори!
смених ги всичките и на 6-те цилиндъра за по-малко от 5лв!
сега забравям кога сам заредил!
Аз купувам на 1,60 , гарантирано качество!
Но друго да кажа, ако някои с ТДС-ка мисли че му гори много да провери маркучетата за неизразходвана нафта, моето едното беше спукано и уж карам леко , а тя си гори ли гори!
смених ги всичките и на 6-те цилиндъра за по-малко от 5лв!
сега забравям кога сам заредил!
аз съм се примерил с цената на бенза и нафтата,наближаа момента да се сдобия и с моя хулиган и отначало ме беше срам да питам как гори и т.н.,но виждам че не само мен ме интересува.Тука в БГ не съм карал по-голям мотор от 1.6(освен на баща ми тойотата ама тя е 2.2 д4д)живях 2 години в САЩ и там карах 8 цилиндрово ауди 5000S,и служебен F150 с 345 кончета под капака и няма да ви кажа как се чувствам с 1.4 както съм в момента!Ако махнат акциза веднага на 525 скачам ама уви да се надяваме.И лукойл поддържат такива цени заради другите (омв,шел и т.н.)иначе щеше да е по левче бензина но ще ги обвинят в монопол тва от кухнята го знам 

ibot написа:И лукойл поддържат такива цени заради другите (омв,шел и т.н.)иначе щеше да е по левче бензина но ще ги обвинят в монопол тва от кухнята го знам
Е това вече е смешно

Кой ще ни продава евтино то така или иначе Лукойл си е монополист а България е дойната крава.
Питал си в грешната кухня.
Доста кончета в един обор.

емок румънските горива не са по-евтини,то и е нормално след като в българия е рафинерията,а не там.И замисли се всяко лято лукойл имат най-евтиния бензин,просто имат договор с държавата да не падат под определен праг,защото всички други доставчици на горива умират.Също така ШЕЛ например ползват бензин и нафта от лукойл,но добавките идват директно от англия и се смесват в рафинерията кухнята е достоверна цялото ми семейство работи там,даже 2ро поколение:)
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Нито за нафта, нито за бензин искам да чувам вече... бахти и кожодерите.... Не може да карам кола на 10 г. която вече не е толко луксозна, но не е и гадна(напротив харесвам си я много даже) Но примерно ако си я караш стабилно една година ти ше дадеш толко пари за бензин за колкото си купил и колата... бахти.... мойта под 15 сега не пада в града. За това вчера я оставих в един сервиз, днеска след обяд си я зимам с БРЦ газово инжекционче и ше си се воза на газ за 1,05 лв. и ми дреме на шмайзера.... Супер против газта съм принципно, но няма да им пълня гушите на тия глупаци по бензиностанициите... Като ми направят заплатата 4-5 хил. лв. ше карам на бензин. + това и кеш не дадох за инжекциона на лизинг го взех за две години по 100 лв. на месец! Няма да го усетя дори тоя лизинг като ми е на половин цена горивото... Така че хем спестяваш пари от гориво, хем не набутваш своите а може спокойно да си работиш с тях...
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Като заговорихме за био горивата
градско с клима и в задръствания съм я засякъл максимално 13/100 ми гори. Извънградско с едно пълнене отидох софия банско и се върнах и остана за още и накрая се върза 400 километра и 50 в града 10/100 разход общо . За какво си говорим просто.
Карам с БРЦ инсталирано в официалния им сервиз в София. Само дето преди се ограничавах с карането понеже ми идваха към 350лв. на месец разходи за бензин а сега карам 2но повече километри не се ограничавам въобще и по статистиката която си водя излиза че съм паднал на 200 и нещо лева месечно 

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
ГИ - "Газов инжекцион". Колеги , незнам кога ще му дойде края на покачването на цените на барелите гориво , което удря автоматично нашата потребителска кошничка , т.е. незнам кога ще спре свиването на нашата покупателна способност. Така или иначе си оставаме граждани на света и ЕС и ще се наложи да играем по тяхната свирка , а до колко нашия Управляващ "ЕЛИТ" ще успее да се справи с оскъдните ни доходи е въпрос на който всеки един от нас може да си даде еднозначен отговор , защото жалката истина за съжаление е лъснала от много време. Искрено се надявам в близките години да заприличаме на европейци ! Колкото до европейците , повечето от тях са изумени и не могат да си отговярят що за стандарт на живот е този в милата ни родина - визирам беднотията която шири навсякъде в почти всички детайли и елементи от пъзела наречен "България" , прикрепена с лъскавите MB 63 AMG , Cayenne Bi-Tri Turbo , Ferrarita , Lamborghinita и т.н. Има върху какво да се разсъждава......
Специалист-Икономист
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4