Ремонт на компресор на климатроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Ремонт на компресор на климатроник

Мнение от toni2222 » 24 Юни 2008, 12:49

Колеги,компресора на климатроника ми е повреден до някаква степен,като е на ниски обороти колата и е пуснат климатроника не изстудява,като съм в движение примерно над 3000 оборота изстудява,свалихме компресора и се опитахме да завъртим шайбата с ръка,но не успяхме,а доколкото знам би трябвало да няма много съпротивление,другото което установихме като замерихме с машина е ,4е не прави достатачно налягане на ниските обороти.Искам да попитам дали подлежи на ремонт компресора или трябва да си търся нов или втора употреба? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 24 Юни 2008, 17:12

до колкото знам не се ремонтират.
нов е 1200лв.
втора употреба колкото го спазариш и колкото изкара :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 24 Юни 2008, 18:37

колега моя е по-зле даже... когато го пусна трака и май е за смяна... сега търся някой втора употреба, че нов е към 1200 камъка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 24 Юни 2008, 21:06

на мен ми казаха,че може и да се ремонтира,но още не съм ходил до сервиз за климатици иначе си намерих втора употреба за 350 лв. ама колко ще изкара... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 25 Юни 2008, 7:25

колега отиди на сервиза за климатици на сребърна и черни връх, момчетата са много точни, а и разполагат с добра техника за диагностициране и пълнене. Ще го погледнат и ако може да се ремонтира ще го оправят. Компресора има един клапан който регулира налягането, аз смених такъв на колата на жена ми за 70 лв(на колата на жена ми) и всичко заспа.

Сервиза се намира, караш по черни връх(идваш от НДК), на сребърна дясно, след около 50 метра ще видиш една бариера от ляво за двор с много халета, сервиза е в дъното на двора.

Не работя в сервиза, нито хората там са ми приятели или познати. Останах доволен, за това го препоръчвам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 25 Юни 2008, 11:52

Да не би да имаш предвид сервиз Импас?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 735

Мнение от gvt_bg » 26 Юни 2008, 9:02

Пичове , моя компресор не работеше на BMW 520 - 1998 г. r в Пловдив с/ у Мистър Бриколаж и ми го направиха за 250 лв. като нов и ся никви проблеми

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 26 Юни 2008, 11:25

toni2222 написа:Да не би да имаш предвид сервиз Импас?

Незнам как се казва сервиза :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 26 Юни 2008, 12:10

не е импас, тук в района работя и не съм чул нищо за сервиза, Импас е по-нагоре по Ч. връх
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JJ » 26 Юни 2008, 20:26

Днес ме сюрпризираха че перката на климатика ( тази най отпред ) е капут! И ако искам да не си купувам и нов компресор да не си пускам климатика докато не я сменя! Гледам теми във форума - около 600лв. перката :shock:
Направо ще го карам на мексикански климатик - махам панорамните стъкла ( предно и задно) и газ!
Някой да има идея от къде мога да си купя пак нова перка на по ниска цена???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 26 Юни 2008, 20:48

JJ написа:Днес ме сюрпризираха че перката на климатика ( тази най отпред ) е капут! И ако искам да не си купувам и нов компресор да не си пускам климатика докато не я сменя! Гледам теми във форума - около 600лв. перката :shock:
Направо ще го карам на мексикански климатик - махам панорамните стъкла ( предно и задно) и газ!
Някой да има идея от къде мога да си купя пак нова перка на по ниска цена???

Mъкаааа ,смених си днес компресора,дадох 500лв,смених си и ремъка на климатика,смених и обтегача на ремъка -95лв,заредих с фреон и се оказа ,че не тръгва перката ,дали е повредена или нещо друго незнам,а така се надявах днес вече да имам работещ климатик :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 27 Юни 2008, 22:39

badsharki написа:

А случайно да са ти дали визитка и да знаеш името на човека дето работи там да не би да е Григорий Желев и сервиза да се казва Габела ?

Малко повече информация за тоя сервиз би била от полза, защото аз ходих на въпросното място само че тая улица сребърна няма табела и не съм 100% сигурен че е същата улица вътре нямаше бариера пак се влизаше навътре в едно като комплекс и там имаше някви разтоварваха яко стъкла в едно хале и по навътре имаше сервиз за климатици само че като отидох хората ме попитаха с кои от двата сервиза съм се уговорил защото били 2 сервиза за климатици един до друг. Другият бил по вдъното а тия които гледаха моята кола бяха двама и работеха с едни зелени машини и някакво малко момиченце постоянно припкаше около тях. За същите хора ли говориме колега ?
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 27 Юни 2008, 22:54

Импас и във Варна се славят за много добри ... аз запазих час преди 2 седмици за 1-ви юли. Климатичните мога т да се ремонтират. Не знам каква е разликата.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 27 Юни 2008, 23:15

DroW написа:
badsharki написа:

А случайно да са ти дали визитка и да знаеш името на човека дето работи там да не би да е Григорий Желев и сервиза да се казва Габела ?

Малко повече информация за тоя сервиз би била от полза, защото аз ходих на въпросното място само че тая улица сребърна няма табела и не съм 100% сигурен че е същата улица вътре нямаше бариера пак се влизаше навътре в едно като комплекс и там имаше някви разтоварваха яко стъкла в едно хале и по навътре имаше сервиз за климатици само че като отидох хората ме попитаха с кои от двата сервиза съм се уговорил защото били 2 сервиза за климатици един до друг. Другият бил по вдъното а тия които гледаха моята кола бяха двама и работеха с едни зелени машини и някакво малко момиченце постоянно припкаше около тях. За същите хора ли говориме колега ?

Слуша сега значи идваш от Черни връх посоко ЗОО градината на сфетофара на ЗОО градината правиш десен завой, това е Сребърна. Като си на сфетофара по диагонал имаш автокъща и сервиз, малко преди кръстовището има стъклар, малко преди това има ПИБ - банката. на сфетофара правиш десен завой. като направиш завоя, отляво има ламаринена ограда - кафява, точно след 50м ако има и толкова завиваш точно в тази ламаринена ограда има една бариера която е постояно отворена обикновено, даваш малко направо вътре и после надясно, в дъното е сервиза - дано съм бил полезен!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni2222 » 28 Юни 2008, 3:00

Мерси за информацията колега :)

Следваща

Назад към E39