HELP

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

HELP

Мнение от Svetlyo » 26 Юни 2008, 7:54

Здравейте колеги,

Значи имам си два проблема и не знам как да се справя с тях:

1. След като сложих газовата уредба, сутрин или вобще като е по-студена колата като запаля и има едно странно пърпорене. Като се покара малко колата и изчезва. Свещите са чисто нови NGK - 4-полюсни, въздушния гилтър е чисто нов и той. Като я закачам на компютъра дава грешка на ламбда сондата. Какви ли не настройки на газта не правихме и майсторите ми казват че всичко е наред... Единствено ми остана като идея катализатора да е запушен... Помагайте от какво може да е. :help:

2. Отлепи ми се тапицерията на задна лява колонка до задния прозорец. Кажете къде или с какво лепило аз да си я оправя сам. Ако ми остане време днес ще я щракна да ви покажа точно за кво иде реч.

Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 26 Юни 2008, 11:28

Дай малко повече информация за газовата уредба?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-39 520i
Мечтае да кара: M5-E39

Мнение от Jordandim » 26 Юни 2008, 11:41

Нали като е студена, т.е. като запалиш тръгва на бензин...тогава ли го прави това или след като превключи на газ? А пърпоренето от къде идва; от двигателя; отдолу тръбите или откъде???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 26 Юни 2008, 11:55

1.Ако си с газов инжекцион, кажи на тези, които са го монтирали да ти вдигнат температурата за превключване на газ.Зададеното в софтуера е 30*С, кажи им да го направят 50*С и няма да имаш проблеми.

2.Кората на задната колонка е много лесна за сваляне и най-добре иди в някоя морга и си вземи една същия цвят, вместо да се занимаваш с лепила и други подобни ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 26 Юни 2008, 19:16

badsharki написа:Дай малко повече информация за газовата уредба?

BRC Sequent 56

Jordandim написа:Нали като е студена, т.е. като запалиш тръгва на бензин...тогава ли го прави това или след като превключи на газ? А пърпоренето от къде идва; от двигателя; отдолу тръбите или откъде???

И тогава и малко след това, обаче като стигна където съм тръгнал и като сляза колата си мърка като коте... Много странно! Дава грешки на Ламбда Сондата и преди като я изчистех спираше пърпоренето, сега обаче вчера като я изчистих не спря да пърпори. Значително по слабо е, но си пърпори и ме дразни много. А иначе пърпоренето се чува като от колекторите... но не мисля че е от дупките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 28 Юни 2008, 22:23

Никой ли няма идея? :help:

Назад към E39