Цена за чип на 525d common rail

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: цена за чип

Мнение от Paco77 » 25 Юни 2008, 17:29

mashina написа:Колеги,вече и аз съм в клуба на "чипосаните".Сега колата е към 203к.с и е като самолет,уникално е удоволствието.

Колега по мои сметки излиза че, колата е станала по-мощна с 40 к.с. :shock: . Не е ли прекалено голямо нарастването на конете. Почти всички фирми работещи в тази сфера дават нарастване на конете с 30-33к.с. Или има нещо което не съм разбрал?

E39_M5 написа: mashina значи колегите платили 5000 лв акциз за 530д са се минали така ли излиза ? щом е 204 кс, тва повече коне от 530д ...

И аз съм в тая група :(
Опитът , както и импотентността идват с годините!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 25 Юни 2008, 19:45

Почнаха да стават излишни коментарите. Дали са 204 , 200 или 195 к.с. няма никакво значение в крайна сметка. Едно е абсолютно сигурно , а то е че след тази интервенция на първото се наблюдава безспорен реципроцитет на колите (525д /530д) . Тествано и проверено. Така , че колеги 5000 лв за този дето духа са напълно излишни . Колкото до излишните авоари , имате ги - давате ги . Вече сме го обсъждали този въпрос многократно. Истината е , че имено след като стана толкова широко разпространенa подмяната на софтуера през OBD , много хора се замислиха дали действително е конвенционално да се купува една идея по-силния по техническа характеристика common rail. За колегите , които още се ослушват и чудят и ако всеки лев в джоба им е еднакво важен и значим , мисля че това би им помогнало във вземането на правилно решение.
Не се карам с никой , просто това е моята гледна точка и всичко мога да потвърдя от опит.

Поздрави ,
Димо Гочев

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 25 Юни 2008, 23:37

Това ми звучи все едно че съм прекарал тези дето имат 530д.Да ви кажа чесно преди бях против чип тунинга,но започнах да се интересувам и доста четох по въпроса,отделно се консултирах с хора които правят почти всичко по колите,включително и това и след като за себе си се уверих че това не влияе по никакъв начин на мотора,в смисъл да го тормози,се реших и сега още повече се влюбих в колата си.Скоро мога да пусна и снимки на нея но и смених стоповете и като намеря и такива мигачи за калниците,ще я снимам

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 26 Юни 2008, 0:03

Машина .. ако имаш път към софия , звънни един телефон 0888 00 89 89 да я видя как върви че ми е много интересно...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 26 Юни 2008, 0:57

Ок. колега Giorceto,а ти дай сигнал като имаш от ipod-а,даже можем да ги съчетаем двете.P.S.Аз днеска ти звънях ако се сещаш за ipod-a

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 26 Юни 2008, 10:12

има ли някой който си е сложил чип преди 5-6 месеца. правила ли му е колата магарии от тогава от рода на скъсан колянов вал и други такива работи по двигателя.

мерси предварително.

решил съм и аз да си слагам но едни казват слагай, други ми викат къса колянови валове и направо не знам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 26 Юни 2008, 10:44

коляновият вал за да се къса колега трябва да е вече тръгнал така че с чип без чип все тая..дали ще къса вала сега или след 2 месеца ако е тръгнал ще го къса...макар че аз имам лично наблюдение от 2.5 тдс (не Д) който е късал вал след воден удар преди години в пловдив...ама че турбото заминава по-бързо това си е факт затова хората са измислили 530д 535д и т.н. но НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!

на атмосферен двигател ефекта е НИКАКЪВ! разберете го

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 26 Юни 2008, 10:46

в смисъл искаш да кажеш че турбото заминава по-бързо като сложа чип така ли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 26 Юни 2008, 10:54

заминава.. на ме ми обясниха е трябва да се сложи по голям кулер и трябвало някакъв маслен радиатор да се сложи ако има място... а и по хубаво масло .. не знам колко е вярно ама ако има някой който разбира повече да сподели че искам да сложа чип и съответно да не си отворя излишна работа след известно време.
Та като се смени чипа : кулера сменя ли се ?!?
маслен радиатор ако има къде слага ли се ?!?!

Потребител
Аватар

ре

Мнение от dian_car » 29 Юни 2008, 13:07

Аз имам е39-520 и на скоро разбрах че имам чип тунинг.
Знаете ли как разбрах както си карах по една софийска улица и изведнъж светна абс и колата угасна 5 дни ходене по мъките и накрая се оказа че некадърника който я е чипосвал е разпойл оригиналния чип и сложил цокъл и е малко преебал платката и накрая се оказа че трябва да сменям компютър. Купувам слагам не става защото трябва да се програмира имобилайзер и т.н. Накрая се хванах и успях да си отремонтирам компютъра и сега си карам.
А иначе чипа е хубав и ми харесва поведението на колата.
Един съвет не давайте некадърни копелета да ви барат компютрите и за предпочитане е чип тунинг през диагностичната букса.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 29 Юни 2008, 14:08

а по принцип ако не се прави рез буксата трябва ли да се отпяват крачетата на чип-а
на мен ми казаха че само се маха стария и се слага новия чип без да се разпоява нищо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Мнение от vladibkolev » 29 Юни 2008, 18:11

Колега ти сложи ли или още се чудиш......................ше ти мине мерака маи ми се струва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 29 Юни 2008, 18:39

аз ли.
човек двуомя се много, а и финансите отиват за потдръжката на мотора :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 30 Юни 2008, 12:16

hellbull написа:а по принцип ако не се прави рез буксата трябва ли да се отпяват крачетата на чип-а
на мен ми казаха че само се маха стария и се слага новия чип без да се разпоява нищо :)

Разпоява се и се препрограмира чипа (ако не е ОБД ремапване) след което се запоява.Но това не става от всеки-както е казал колегата по-горе трябва си "духалка" трябва си определена температура и опит си трябва най-вече......В случая който са ти казали махаш -слагаш е при условие че е поставен цокъл предварително ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 30 Юни 2008, 16:02

мерси колеги
а ако направя чипосването през ОБД-то после ако реша да махна чипа само слагам стария фаил нали. мога ли да си го кача на флашка и да си го запиша на диск.

ПредишнаСледваща

Назад към E39