СПРЯ ДА ВЪРВИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
СПРЯ ДА ВЪРВИ
Здравейте колеги, от няколко дни зверчето ми спря да върви, просто няма мощност, едвам припилва гуми и не ще да набира бързо, пробвах бензина - сипах от друго масто - няма разлика, съединителя не боксува, свещи, въздушен и горивен филтър на 2000 км., свалях клемата на акумулатора да не би да е набило грешки - не се оправя, все едно съм пуснал климатика и дърпам голямо ВОЛВО, иначе пали без проблем на 1/4 оборот, но мощността избягал Дайте съвет !
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Провери си бубините да няма някой избила - също виж и ламда сондата - компресия на двигателя - дебитомера
А най-добре върви на диагностика да ти кажат
А най-добре върви на диагностика да ти кажат
- Kpuc4aHa
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530 xd
Колега започва ли да трепти мотора когато губи мощтност и оборотите падат....колкото и да настъпваш педала колата невърви но в един момент когато стигнеш 2500-3000 оборота нещата се пооправят...ако имаш тези симптоми и не е от бензина,горивният филтър или бензиновата помпа то поне според мен колега ще да е от ламбда сондата която ти е заминала и дава грешки към компютъра на колата....ако се окаже сомбдата (иди на диагностика) и нямаш парички за нова то качи колата на един канал и с едни клещи прережи кабелите на сомбдата която така или иначе не играе никаква роля ако не работи....тогава ще спре да подава грешки към компютъра и този проблем ще бъде решен.....според мен ще е от сомбдата...незнам какво мислят колегите ще е добре още някое друго мнение

Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i tour. 2001|K81 F850GS 2018
Kpuc4aHa написа:....ако се окаже сомбдата (иди на диагностика) и нямаш парички за нова то качи колата на един канал и с едни клещи прережи кабелите на сомбдата която така или иначе не играе никаква роля ако не работи....тогава ще спре да подава грешки към компютъра и този проблем ще бъде решен.....
След тази интервенция като почне да му харчи по 15-20л/100 градско набързо ще събере пари за нова
По принцип сте прави, но тя не върви нито под нито над 2500 оборота, а си мисля, ако даваше грешка от ламбдасондата, като свалих клемата на акумулатора, не би ли следвало да изчисти и да тръгне ??? всъщност де да знам, имате ли идея за добър сервиз, ама да не е дару или камор щото там заисват за след 2 седмици ...
.
Кой мотор е това колега ? Най добре една диагностика първо на моторетката и тогава ще се изключат доста неща. Това с клемите и грешките добре.. но ако тази сонда или дебитомера са заминали няма как да ги оправиш с махане на акумолатора. Може да са и други неща.. общо взето има една системка от 5 - 6 компонента които работят с тоя компютар и могат много да го объркат работата на мотора ако нещо се прецака от тях. Как ти е разхода? Погледни маслото дали мърда на някъде??? Гасене ли лесно при някоя неравност колата??? Идея за добър сервиз имам и можеш да ми пишеш на лични за да не правя разни реклами тук. Дано да си от София само че там предлагам сервиза.
мотора е М44, 318is, почти 1900сс, нямам катализатор /махнах го преди 3 месеца/, иначе колата се държи добре, не мени обороти, пали и гасне нормално, обаче установих, че при рязко подаване на газ - мотора глъхне, тормози се някак си и май от там идва всичко, явно ще дрябва добър доктор да я гледа ...
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
proveri si vakumnite marku4i
pri pe4kata (znam 4e razlikata e ogromna no....) be6e izlqzlo vakumnoto marku4i i ima6e podobni simptomi
pri pe4kata (znam 4e razlikata e ogromna no....) be6e izlqzlo vakumnoto marku4i i ima6e podobni simptomi
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
mihal написа:Kpuc4aHa написа:....ако се окаже сомбдата (иди на диагностика) и нямаш парички за нова то качи колата на един канал и с едни клещи прережи кабелите на сомбдата която така или иначе не играе никаква роля ако не работи....тогава ще спре да подава грешки към компютъра и този проблем ще бъде решен.....
След тази интервенция като почне да му харчи по 15-20л/100 градско набързо ще събере пари за нова
САКЪН!!! Яваш с клещите само!!! Ламбда сондата при БМВ е на букса алоу! Откачаш буксата, увиваш с изолирбанд и си готов. Буксата е на около 2 или 3 педи от самата сонда и е закачена за купето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2