разлика между 3.0д 218кс и 3.0д 231кс

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

разлика между 3.0д 218кс и 3.0д 231кс

Мнение от simeon » 21 Юни 2008, 18:46

някой има ли наблюдения върху M57TUD30 и съответно M57TU2D30?
осезаема ли е разликата? бързина, разход, чупливост? има и друг мотор с 235кс?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Юни 2008, 2:06

На чупливост първия май е по-напред в класацията,но и двата често са в сервиза.Внимавай с дюзите,че при сменя и ненастройка става едно мазало,което се оправя само с нови бутала ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от filipf » 23 Юни 2008, 18:08

На чупливост първия май е по-напред в класацията,но и двата често са в сервиза.Внимавай с дюзите,че при сменя и ненастройка става едно мазало,което се оправя само с нови бутала Wink

Дай малко повече инфо по проблема с дюзите и буталата, че в момента съм в бокса за основен ремонт на Е65 730д и никой не може да ми каже защо се спукало буталото, а на колата са сменяни дюзи преди това.

Благодаря предварително :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 23 Юни 2008, 19:35

filipf написа:
На чупливост първия май е по-напред в класацията,но и двата често са в сервиза.Внимавай с дюзите,че при сменя и ненастройка става едно мазало,което се оправя само с нови бутала Wink

Дай малко повече инфо по проблема с дюзите и буталата, че в момента съм в бокса за основен ремонт на Е65 730д и никой не може да ми каже защо се спукало буталото, а на колата са сменяни дюзи преди това.

а ти ми дай някакво инфо за колата, на колко км е, от къде е купена, как точно се счупи и какво се счупи...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 25 Юни 2008, 1:10

filipf написа:

Правихме една Х5-ца с такъв мотор със сменени дюзи.И точно 4-ти и 6-ти цлиндър,тея на които им бяха сменяни дюзите бяха прецакали буталата.При смяната се прави нещо(май със софта не се сещам точно,но това не го знае всеки пишман майстор),защото дюзите пускат повече гориво и в тея цилиндри се получава съвсем друга температура и става мазало.Горенето в цилиндъра си продължава за кратко време и при спрян мотор.Правихме едно тестче,но това БМВ батките го знаят само и при спряни някой работи само новите дюзи пишкат гориво още ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Назад към Други модели