Питане за волана и оборотите на ДВГ-то

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-39 520i
Мечтае да кара: M5-E39

Питане за волана и оборотите на ДВГ-то

Мнение от Jordandim » 21 Юни 2008, 12:26

Здравейте колеги! До сега никакви проблеми но ето идва им времето :( Прегледах за волана във техническият форум но не намерих нищо подобно на моят проблем.
Значи историята е следната: На място завъртам волана в крайно дясно или ляво и най-накрая на завъртането оборотите падат видимо около 200 на оборотомера :shock: отпускам волана, той се връща около четвърт оборот, че и по-малко, и оборотите се възтановяват...Пак навивам волана и пак падат оборотите :roll: Отворих капака и пак навивам и наистина гледам и чувам как двигателя леко заглъхва. Освен това :uups: на черен път чувам леко тропане отпред, тампон ли рейка ли то страяшно, сърцето ми се свива :(
Та се чудя и мая какво става, и какво общо има волана с оборотите, мъча се нещо логично да си го обясня но...немога :help:
То че ще се ходи на сервиз е ясно, но пък сега ме чака моята сватба следващата седмица на края :D и нямам никакво време.
Та ако някой може да каже какво да очаквам :uups: да не се окаже, събраните от сватбата пари да ги налея в бимата :mhihi:
А и малко офф топик: Местя се на морето (Поморие) от 3 години бач в Банско и че мисълта ми е за сервизи в Бургас или около трябва да се търсят :roll: :help: Разбирате ли ме: Сватба, Смяна на работа и Проблем с Бимата всичко на веднъж :shock: :mhihi:
Благодаря предварително и се извинявам, но трябваше да си споделя мъките...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 21 Юни 2008, 12:43

Веднага ти обяснявам, какво общо има волана с оборотите на двигателя!
Рейката ти е вързана с хидравлика към двигателя и ако хидравличната помпа или самата рейка затягат, е съвсем нормално да ти падат оборотите ;)
Бих казал "честито", откри една доста скъпа детска болест в Е39, но има и евтини врианти, като рециклиране, които по мое лично мнение са безмислени.
Нова рейка в Дару е ~2800лв, от германия може да се намери и към 1200лв.Рециклирането е от 60 до 250лв и издържа от 6 до 12 месеца, според зависи от километрите, които минаваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 21 Юни 2008, 12:48

колега кога я купи колата кога започнаха проблемите :roll:
тресе ли ти кормилото кати се движиш с голяма скорост и например натиснеш спирачката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordandim » 21 Юни 2008, 13:00

Бях чел за рейката и се опсявах да не е от това, но май ще се сменя. Но защо толкова голяма разлика от Германия??? А относно тресенето само по някой път, но като спирам е ок т.е. не тресе. До колко е опасно това имам ли някакъв аванс от време??? А колата е взех на края на март, нямаше никакви индикаций за повредена рейка...от тогава минах около 12000 км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 21 Юни 2008, 13:08

ако е от реиката ще минеш с едно рециклиране спокоино
/ах дано не ми се налага да чукнем на дърво/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordandim » 21 Юни 2008, 13:15

И аз така викам: Дано на никой не се случва...Иначе колата супер се държи двигателя е чук. Просто си помислих, че от карането съм повредил нещо по окачването тампони и т.н. Абе ще я водя на сервиз, но някой да знае в Бургас добър такъв, за рециклиране и т.н.??? Че ведага след сватбата заминавам натам...Оффф страшна работа сърцето ми се къса...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 21 Юни 2008, 14:05

ако някой може да намери райка за 1200лв .. аз веднага искам една !!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 21 Юни 2008, 14:26

map13 написа:ако някой може да намери райка за 1200лв .. аз веднага искам една !!!!

Ето ти я, само трябва да отидеш да си я вземеш, никой не е казал, че ще ти я докара на крака за тази цена ;)

M/у другото, @ICE продава една оригинална на добра цена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 21 Юни 2008, 14:39

mad_presley написа:
map13 написа:ако някой може да намери райка за 1200лв .. аз веднага искам една !!!!

Ето ти я, само трябва да отидеш да си я вземеш, никой не е казал, че ще ти я докара на крака за тази цена ;)

M/у другото, @ICE продава една оригинална на добра цена.

знам, че ICA-а продава и цената му е супер но аз съм готов давам към 1000лв и това е идеален вариант за мен / повече не ми се откъсват от сърцето/ а и не знаех че има по евтин вариант ... защото както каза рециклирането не си е работа а това си е проблем за Е-39......един много добър приятел е в Германия и ао го помоля ще я донесе ....
Благодаря за инфото !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordandim » 22 Юни 2008, 2:40

Добре де "Карта 13" от линка 469 еуро= 920 кинта, т.е. влизаш в тея 1000 дето ги мислиш...Пък и аз се замислих, все пак има доста хора учеши и живеещи в Германия, все ще се измисли нещо, жалко че сестра ми завърши вече там, но пък има доста приятели...ще се поинтересувам...ще отнеме време но няма да забравя...Офф само това да е, добре...ще ги прежаля...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Юли 2008, 12:11

колега Jordandim какво направи по проблема, че вчера ходих да гледам филмче в Арената и като си тръгвах с болка установих, че имам същият проблем като тебе. Ама на мене ми се въртят едни работи в главата, да не би да си заминава хидравличната помпа. Някой с подобен проблем ако е имал и го е разрешил, нека каже.

Назад към E39