закон за затъмняване на стъкла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 20 Юни 2008, 16:15

karal fiat написа:Pitbull_Germany написа: освен ако въпросните фуражки не карат постоянно назад

има има. командирова ли две софийски чингита във варна и всичко било наред до връщането им в софия. след пристигането шефа ги пита.
- кво стана каде бяхте три дена.
старшинката отговаря:
- пусти немци направили 5 скорости за напред,а за връщане само една :mhihi:

Ей...изпопадаха ми зъбите от смях :mhihi: Много добър виц :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Юни 2008, 21:58

saleen написа:Логиката е такава-когато полицаят спира автомобил, той трябва да вижда шофьорът вътре-онзи може да извади оръжие и да стреля при проверка(хипотетично)Така че тази мярка не е приумица.
Иначе за задното стъкло не знам-там според мен не пречи да е затъмнено, макар, че не знам защо ви е нужно това :?:

Нещо си в грешка баце,ето това е причината http://www.vbox7.com/play:4c8f3480 :D
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 22:27

karal fiat написа:Челно стъкло по смисъла на закона е предно/по посока на движението/. За задно стъкло нищо и никаде не пише. Следващия път ги накарай да прочетат на срички какво пише в 105 и им обясни,ако имаше нещо за задно стъкло щеше да е написано като за предните странични и да ти покажат и какво наказание е определено. Тъй като няма идват едни 20лв. фиш за предно и предни странични. Като ти говори за спиране от движение/налагане на пам/ нека ти покаже заповедта от н-к кат за твоя автомобил или документ с който е упълномощен от н-к кат да издава и налага такива заповеди.

еми... ще си имам разправия с полицаите и това е... деба за едно стъкло толкова разправия.. освен да сваля фолиото и да сложа щора, което според мен е цигания :confused: ама като нямат основание, ще си карам на фолио, докато не ме сексят яко и тва е... :lol: пък ще им отварям по една голяма уста и ако са толкова отворени ще се съдим, щото точно защото в тая проста държава никой не си знае правата, затова всички държавни служби ни ебават 2 ката... затова ще си затъмня и задните стъкла и на другите ми коли, пък да посмеят нещо да кажат... баща ми и той така ще прави :mhihi: ама почва да ми писва да се занимавам с фатмачески тълкувания... ДЪРЖАВА НА ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И СИНИ ФУРАЖКИ И ДВАТА ЕКЗЕМПЛЯРА СА С ПРЕВИШЕНИ ПРАВА :evil:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 20 Юни 2008, 22:34

абе ако си караш с 4-те джама затъмнени и когато видиш куки ги смъкнеш просто с 1 копче могат ли да ти кажат нещо :mhihi:
Изображение

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 23:02

Prekysvach написа:абе ако си караш с 4-те джама затъмнени и когато видиш куки ги смъкнеш просто с 1 копче могат ли да ти кажат нещо :mhihi:

ти май не четеш че ме караха да дигам предните джамове :idea:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 20 Юни 2008, 23:11

ми съжелявам , повредиха се
Изображение

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 23:37

Prekysvach написа:ми съжелявам , повредиха се

като изключим детските мнения, смятам че темата е малко по-правна от това да се праиш на циркаджия пред куките :winky: ще те помоля без излишни мнения..
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 21 Юни 2008, 0:04

Като искат да те спрат от движение, най-любезно им кажи: "Ами добре, спирайте ме" Пък да видим какво ще направят. Първо от движение може да те спрат само КАТ, но ако са толкова малоумни да го направят (заради задното стъкло, което в София не вярвам да направи никой катаджия) най-лесно е да напишеш възражение и да ти отпадне акта, поради единствената и най-важна причина, че е противозаконен.
Изображение

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 21 Юни 2008, 0:18

Vlados написа:Като искат да те спрат от движение, най-любезно им кажи: "Ами добре, спирайте ме" Пък да видим какво ще направят. Първо от движение може да те спрат само КАТ, но ако са толкова малоумни да го направят (заради задното стъкло, което в София не вярвам да направи никой катаджия) най-лесно е да напишеш възражение и да ти отпадне акта, поради единствената и най-важна причина, че е противозаконен.

братле, аз съм в пловдив, а явно тук живота е с 20 години по-назад :evil: пък и на доста приятели им туриха "слънчогледи" на предното стъкло :( и затова наистина се интересувам имат ли правно основание, или ще ги разгонвам сичките до дупка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 21 Юни 2008, 8:31

Vlados написа:Като искат да те спрат от движение, най-любезно им кажи: "Ами добре, спирайте ме" Пък да видим какво ще направят. Първо от движение може да те спрат само КАТ, но ако са толкова малоумни да го направят (заради задното стъкло, което в София не вярвам да направи никой катаджия) най-лесно е да напишеш възражение и да ти отпадне акта, поради единствената и най-важна причина, че е противозаконен.

Точно в софия ми писаха задно челно стъкло, а относно жалбата шефовете си замълчаха и се стигна до съд. Сега пред ВОП отговарят според НК защо са покрили полицаите, като има писмена и електронна жалба.
Последна промяна karal fiat на 21 Юни 2008, 8:36, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 21 Юни 2008, 8:35

Turbo_Ted : освен да сваля фолиото и да сложа щора, което според мен е цигания

точно за щората е написано ясно, че е забранена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 21 Юни 2008, 8:44

Аз се занимавам с това и смея да твърдя, че няма кой да докаже по какъвто и да било начин, че е незаконно да се затъмни задния панорамен прозорец. По назад в темата някой беше споменал, за заводски излизащите затъмнени прозорци. Те не намаляват видимостта над 2.8%. Хората, които се занимават с автомобилно фолио знаят, че пропускливостта му намалява с 1.75% при правилен монтаж, което значи, че видимостта му е по-добра от тази на заводски затъмнените коли (не говоря за фолио от 3 или 15лв. ролката). Издава се сертификат, който доказва това нещо и готово. Но това го правят малко хора. Държа да отбележа, че каналите в КАТ-София се минават със затъмнено задно панорамно стъкло, да не кажа че има и такива разцветки, с които ще мина и на предните стъкла.

И накрая да обобщя...
КАТ имат право да ни гонят за предните стъкла на автомобила (по закон), но не и за задното панорамно и страничните. Има начин да се избегнат разправийте със сертификат, който доказва, че не е нарушена значимо видимостта.

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 21 Юни 2008, 9:03

WilliamsF1Team написа:Аз се занимавам с това и смея да твърдя, че няма кой да докаже по какъвто и да било начин, че е незаконно да се затъмни задния панорамен прозорец. По назад в темата някой беше споменал, за заводски излизащите затъмнени прозорци. Те не намаляват видимостта над 2.8%. Хората, които се занимават с автомобилно фолио знаят, че пропускливостта му намалява с 1.75% при правилен монтаж, което значи, че видимостта му е по-добра от тази на заводски затъмнените коли (не говоря за фолио от 3 или 15лв. ролката). Издава се сертификат, който доказва това нещо и готово. Но това го правят малко хора. Държа да отбележа, че каналите в КАТ-София се минават със затъмнено задно панорамно стъкло, да не кажа че има и такива разцветки, с които ще мина и на предните стъкла.

И накрая да обобщя...
КАТ имат право да ни гонят за предните стъкла на автомобила (по закон), но не и за задното панорамно и страничните. Има начин да се избегнат разправийте със сертификат, който доказва, че не е нарушена значимо видимостта.

Сертификата не важи. Той идва от технотеста и според европеиските норми има допустимост на проценти, но при нас е писан закон и той е валиден.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 21 Юни 2008, 9:09

karal fiat написа:
WilliamsF1Team написа:Аз се занимавам с това и смея да твърдя, че няма кой да докаже по какъвто и да било начин, че е незаконно да се затъмни задния панорамен прозорец. По назад в темата някой беше споменал, за заводски излизащите затъмнени прозорци. Те не намаляват видимостта над 2.8%. Хората, които се занимават с автомобилно фолио знаят, че пропускливостта му намалява с 1.75% при правилен монтаж, което значи, че видимостта му е по-добра от тази на заводски затъмнените коли (не говоря за фолио от 3 или 15лв. ролката). Издава се сертификат, който доказва това нещо и готово. Но това го правят малко хора. Държа да отбележа, че каналите в КАТ-София се минават със затъмнено задно панорамно стъкло, да не кажа че има и такива разцветки, с които ще мина и на предните стъкла.

И накрая да обобщя...

Сертификата не важи. Той идва от технотеста и според европеиските норми има допустимост на проценти, но при нас е писан закон и той е валиден.

За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 21 Юни 2008, 11:11

Нито веднъж не са ми правили проблем за стъклата, даже и в КАТ си минах без проблеми. :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата