Няколко въпроса за газов инжекцион

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Няколко въпроса за газов инжекцион

Мнение от DroW » 15 Юни 2008, 0:52

Здравейте колеги от около 600км съм с БРЦ сложен в сервиза на БРЦ в софия. Имам няколко въпроса относно уредбата.

1.Когато съм спрял на място или се движа много бавно чувам лек шум отпред сякаш нещо трака продължително.Казаха ми че това са на ГИ-то дюзите. И че било нормално да се чуват така.

2.Напоследък спирам на светофара например и по едно време гледам както си чакам да светне зелено(нищо не правя или натискам) оборотите ми падат с 100 и след 2 секунди се връщат обратно и така няколко пъти и през това време сякаш колата притрисва леко. Това нормално ли е според вас и има ли нужда да ходя да ми я прегледат в сервиза.
Иначе в движение нямам никакви проблеми с колата харчи 13/100 за последните 2 зареждания до горе съм го измерил и си върви перфектно.
Благодаря за помоща.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Напълно нормално

Мнение от noname » 21 Юни 2008, 2:31

Пич казах ти че няма да е същото на газ но ти "неее". Все пак газта е евтинийка затова доста хора слагат инжекции но някак си мориш колата. На въпросите:
1) Напълно нормално и аz имах тоя стрес в началото

2) И второто е нормално и това можеш да го усетиш най много когато колата не е загряла нормално а вече е минала на газ. Вярвам това става точно като мине синята линийка за температурата

Тъй че не се притеснявай, карай си биммера че много ме кефи и аz ше взимам такъв.

Само че сложи поне 16" 225

Колеги бива ли да кара с 205 отзад и отпред според вас?
Според мен е проява на лош вкус :)

Безавърийни колега ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 21 Юни 2008, 10:11

хм...!? това с колебаенето на оборотите на празен ход го има и деуто на жената, колата си върви супер, дори по добре на газ отколкото на бензин, ама като спра на сфетофар и се получава същото като при тебе. Аз мислех че е просто защотот реших, че не си заслужава скъп газов инжекцион тази таратайка и сложих по евтин вариянт(Бардолини с БГ софт), ама ето че ти си сложил уж хубава и то в оторизиран сервиз и пак имаш тоя проблем. Другата седмица ще ходя в сервиза, понеже ми казаха като мина 1000 км пак да отида да я донастроят, и ще ги питам от какво се получава това.

Иначе тук някъде във форума един колега беше казал, че и при него било така, даже май гаснела и целия проблем бил в това че не са му сожили дузите на правилното място и след като ги преместили всичко се оправило.

Относно странният звук който чуваш - нормално е, има го при всички газови инжекциони.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Напълно нормално

Мнение от badsharki » 21 Юни 2008, 10:14

noname написа:И второто е нормално и това можеш да го усетиш най много когато колата не е загряла нормално а вече е минала на газ. Вярвам това става точно като мине синята линийка за температурата

на жената колата го прави след като загрее :!: :?: :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 28 Юни 2008, 21:52

Оказа се че при мен го прави само чат пат и то в началото докато стрелката иде на 12 часа понеже тя минава на газ на 40 градуса е нагласена и може би от това притрисва колегата май е прав. Аз се чудя защо напоследък това не се слъчва а то в тая жега двигателя неможе да изстине много през деня и веднъж дигне ли стрелката на средата тя не мърда от там.
Изображение

Изображение

Назад към E39