шум при гасене на двигателя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e 39 525tds

шум при гасене на двигателя

Мнение от gigov » 19 Юни 2008, 20:09

здравейте колеги отскоро съм с е-39 тдс,но има един странен шум при гасене на двигателя се чува нещо като чак-чак ,иначе не тресе нито на място нито в движение което ме навежда на мисълта че може би не е тампон.Ще съм благодарен ако споделите някакви предположения относно този проблем защото в търсачката не открих подобен проблем

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 19 Юни 2008, 20:58

Това са симптомите на повреден маховик - омекнали или счупени демпферни пружини. Не подлежи на ремонт. Смяната е неизбежна когато потеглянето започне да се съпровожда с ужасни вибрации. Болката е голяма.. препоръчително е да се сменя в комплект с притискателен и феродов диск + лагер и каквото друго излезне по краи тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 19 Юни 2008, 21:00

Опитаи да я загасиш при натиснат съединител. Ако го няма този шум, проблема е в маховика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 19 Юни 2008, 21:30

При мен също има шум ,но не знам дали е като твоя. Моя идва от изпуснало амортисьорче на обтегача на пистовия ремък. Когато гася обтегача прави голяма вибрация и опира на метал. Отвори си капака и го наблюдавай докато някой друг ти гази колата и веднага ще разбереш дали е от него.
Доста кончета в един обор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 19 Юни 2008, 22:31

Може да е и от няколко други места като например от скоростната кутия, ако има луфт... Иначе това за маховика също има голям процент да е проблема и при мен беше така и го смених...

Потребител
Аватар
Кара: e 39 525tds

Мнение от gigov » 20 Юни 2008, 23:18

значи днес пробвах при натиснат съединител шума намалява леко но не изчезва има и лека вибрация и от амортисьорчето явно двете се допълват и ще се сменяват,иначе при потегляне няма вибраций но съединителя отделя малко високо и това не ми харесва така че май ще се сменява всичко комплект

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 21 Юни 2008, 0:10

Освен това, което споменаха колегите, има вероятност една от причините да е в "тампона" на скоростната кутия или тези на двигателя. На СК тампона (това не е точното му наименование) е мизерна сума, но ако се налага смяна и тези на двигателя, слагай само оригинални, около 300лв и нещо мисля, че бяха.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E39