Балончета в маркуча за гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м Трезвен!!!
- Детайли за колата: Е39, 525 тдс
Балончета в маркуча за гориво
Здравейте, от скоро съм на дизел и не съм много в час. Въпроса ми е да в маркучето което излиза от горивния филтър е нормално да има мехурчета в нафтата...............не би ли трябвало да няма въздух. Благдаря ви!!!
- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
Абсолютно ненормално си е. Ако си сменил горивния филтър и при монтажа всички уплътнения са си легнали на мястото следващата интервенция след проверка на всички тръбопроводи и връзки от резервоара до филтъра е смяна на горивоподкачващата помпа, намираща се в резервоара. Гасне ли ти двигателя когато уреда за горивото отчита под 15 литра? Ако да - сменяш горивоподкачващата помпа. Около 220лв е, но има и по евтини.
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
Нормално е да има мехурчета с въздух , но ако дължината на мехурчетата в маркуча е по-дълга от дължината запълнена с нафта има проблем. Проблема може да е в запушен горивен филтър или в помпата в резервоара. Ако е в помпата има вариант да е запушена или да е развалена и да е за смяна. Другия начин , по-който можеш да разбереш тези мехурчета дали са проблемни е ако колата върти повече докато запали т.е. запалва трудно , значи има проблем , но ако си пали нормално няма проблем.
- vladibkolev
- кандидат ентусиаст
-
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
За първи път чувам, че било нормално в дизелова горивна система да има въздух. Щом е нормално, то от каде идват тез мехурчета
- RASI
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-E38 735i face
колеги и моита има мехури но си е добре като загрее малко по трудно пали но четох че това било от веригата
ми може да пробвате едно нещо-поне с нищо не пречи.на мъркуча преди горивния филтър се слага възвратен клапан(15 кинта е) и има вероятност да се реши проблема.видях го поне на три коли и всичко е ОК.обясниха ми че помпата имала някакъв клапан и когато тои вземе да изпуска,тая джиджавка задържа налягането(съответно не дава на нафтата да изтича)аз заради тоя проблем се отказах от една баварка.не бях сигурен от какво е въздуха в системата(губеше нафтата за по-малко от два часа) и се натресох с една друга с шум в скоростната кутия-ама тва си е вече друга тема
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
Re: балончета в маркуча
vladibkolev написа:Здравейте, от скоро съм на дизел и не съм много в час. Въпроса ми е да в маркучето което излиза от горивния филтър е нормално да има мехурчета в нафтата...............не би ли трябвало да няма въздух. Благдаря ви!!!
Аз го имам същия проблем и от известно време започна да ми пали по-трудно. върти повечце време на стартер, когато е в покой над 1 час.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
и аз го имах този проблем,но след почистване на цедката на помпата в резервоара(намира се под задната седалка от дясно) вече нямам никакви мехурчета и не е нормално да има
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
И аз имах-първо малки,после започнаха да стават по-големи докато започна да гасне и да пали много трудно.Смених помпата в резервоара и сега всичко е 6,няма изобщо мехурчета.Не е нормално да има!!
13 мнения
• Страница 1 от 1