Ало! Баварците! Заключете ми колата!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Ало! Баварците! Заключете ми колата!
Навярно така ще изглежда най-често използваното обажданена собствениците на баварки в най-скоро време.
За удоволствието да им заключат/отключат колата по телефона ще се ръсят около 250 евро годишно.
Новата услуга на баварската компания ще бъде на разположение на клиентите й в началото на есента.
Под името Connected Drive, тази услуга с лекота на фокусник ще превърне в автомобилен ключ обикновения мобилен телефон.
Ако собственикът си е забравил ключовете или не е уверен, че е заключил колата си, ще може да позвъни в телефонния център на BMW.
Сътрудник на "спецслужбата" ще отвори или затвори дистанционно колата с помощта на сигнала на клетъчния телефон.
Маркетолозите твърдят, че тази не особено скъпа услуга ще бъде посрещната добре на пазара, заради изключителната си полезност в екстремни ситуации.
Според статистиката на компанията, само през миналата година специалистите й са получили 7 000 повиквания от клиенти, които са загубили или забравили ключовете си.
Източник: http://news.ibox.bg/news/id_938067922
За удоволствието да им заключат/отключат колата по телефона ще се ръсят около 250 евро годишно.
Новата услуга на баварската компания ще бъде на разположение на клиентите й в началото на есента.
Под името Connected Drive, тази услуга с лекота на фокусник ще превърне в автомобилен ключ обикновения мобилен телефон.
Ако собственикът си е забравил ключовете или не е уверен, че е заключил колата си, ще може да позвъни в телефонния център на BMW.
Сътрудник на "спецслужбата" ще отвори или затвори дистанционно колата с помощта на сигнала на клетъчния телефон.
Маркетолозите твърдят, че тази не особено скъпа услуга ще бъде посрещната добре на пазара, заради изключителната си полезност в екстремни ситуации.
Според статистиката на компанията, само през миналата година специалистите й са получили 7 000 повиквания от клиенти, които са загубили или забравили ключовете си.
Източник: http://news.ibox.bg/news/id_938067922
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за мне това си е поредната недомислица, която ще бъде експлоатирана като безконтактните карти за отключване с безумно слабо криптиране, калпавите ключалки на X5 и т.н.
да не кажете, че си фантазирам само
http://video.google.com/videoplay?docid ... feed&hl=en

да не кажете, че си фантазирам само
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
AHTuBuPyC написа:По културна кражба на кола от това няма да има. Поне няма да я отварят като консерва![]()
А и джепчиите на телефончета, най после ще изкарат повече от 100-тина лева и те са хора
п.с. България ще е единствената страна от ЕС която с молби ще деактивира услугата
Е да ма немеца дали е толко глупав все ще се изисква да си каеш ВИН-че туй онуй се някаква идентификация ще се иска то иначе и аз ще гепна на пича с Х6цата телефончето

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Ами не знам.Според мен върши работа само ако си си забравил ключовете в колата,ами ако си ги загубил
ще ти я отворят и можеш да я използваш като палатка-да спиш в нея
.Ми ако си ги забравил вътре, то по-добре счупи страничното стъкло и 250 евро все ще ти стигнат да го оправиш в някой сервиз 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Не мислите ли че е малко глупаво да критикувате система, която не познавате?
Все пак БМВ са имат един от най-големите развойни центрове в света, нека не ги подценяваме.
По логиката на Българина ще се крадат по лесно колите с тази система, значи да я махнем? Сигурно е така, но това е измислено за нормални хора в нормални държави! Кво като Х5 се отключвало лесно, има ли кола дето като няма каско да не могат да я откраднат?
Все пак БМВ са имат един от най-големите развойни центрове в света, нека не ги подценяваме.
По логиката на Българина ще се крадат по лесно колите с тази система, значи да я махнем? Сигурно е така, но това е измислено за нормални хора в нормални държави! Кво като Х5 се отключвало лесно, има ли кола дето като няма каско да не могат да я откраднат?

[steeN] написа:зда не кажете, че си фантазирам само

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Такааа...значи ако съм разбрал правилно,за 900 евро получаваш куфарче със всички заготовки и възможни комбинации,плюс джаджата за изчисляване на кода.

Ужассссссс,ми че то това е рая за крадците....
Колеги,аз не мислех че е толкова лесно,ама вече се убедих.
Трябва да се взимат някакви мерки,щото работата е сериозна
Мдааа.....който се е качил веднъж на BMW не слиза от него

При новите модели,ако ключа е забравен в колата тя неможе да се заключи отвън (поне при безконтактната система за отключване и заключване) и вероятно тази система ще служи за нещо като сигнализация в случай на кражба.Например в случай,че сте потвърдили заключване от телефона и ако се задейства алармата или се отвори врата или се стартира двигателя без преди това да е поискано отключване по телефона,това директно се разглежда като кражба и дори шофьора да незнае какво се случва в този момент с колата му,тези от центъра ще знаят и може да съобщят на полицията да започне преследване или нещо подобно.Ако нощес някой се опита да посегне върху автомобила в повечето случаи собственика разбира едва на следващия ден.
просто така си мисля аз.
Един въпрос към знаещите,при всяко посегателство към колата с цел кражба,алармата не се ли задейства поне за малък период от време ,преди апашите да могат да я дезактивират?

Един въпрос към знаещите,при всяко посегателство към колата с цел кражба,алармата не се ли задейства поне за малък период от време ,преди апашите да могат да я дезактивират?
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- Entusiastka_83
- Потребител
-
де бреееееее,време е ...
време е да се променят законите,в булгаристана,дебелосерковците в парламента да си вършат работата!!!
полицаите,съд и прокуратура,също,време е за едно фбр да изчисти корумпираните боклуци, вместо да се чудим на баварците!
събудете се къде и как живеем,и докога!!! 

- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
Re: де бреееееее,време е ...
напълно те подкрепям колегаEntusiastka_83 написа:време е да се променят законите,в булгаристана,дебелосерковците в парламента да си вършат работата!!!полицаите,съд и прокуратура,също,време е за едно фбр да изчисти корумпираните боклуци, вместо да се чудим на баварците!
събудете се къде и как живеем,и докога!!!

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
abfit67 написа:а бе antivirus ти наясно ли си че българските автоапаши са едни от най добрите в света и мнооооооооооооооого отдавна не не отварят консерви за разлика от кеидж и джоли които явно гледаш денонощно
А, ти обръщаш ли внимание кога е пусната тази тема

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
abfit67 написа:а бе antivirus ти наясно ли си че българските автоапаши са едни от най добрите в света и мнооооооооооооооого отдавна не не отварят консерви за разлика от кеидж и джоли които явно гледаш денонощно
А, ти обръщаш ли внимание кога е пусната тази тема

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2