520 припушва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

520 припушва

Мнение от sajonara » 16 Юни 2008, 18:51

БМВ 520 бензин '97.София. Колата пуши при потегляне и след спиране(пр.: на светофар.) в движение не пуши видимо де. Решил съм да сменям гумичките. А те се сменят предполагам без да се сваля главата,а на място само капака на главата.Колата не губи мощност.Има компресия 13 на вс. цил. Не губи вода. Това ще помогне ли с гумичките?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 16 Юни 2008, 19:14

Може да ти е тъпо маслото или да ти е кофти бензина.

Аз преди си бях сложил някъв кастрол уж много хубаж беше, ама пушеше и го гореше много. Сигурно са ми пробутали некъв фалшив :mhihi:
Слагал съм и гориво на Лукойл и на Ромпетрол и пак имаше такъв ефект.

ПП: Ако слагаш винаги на една и съща бензиностанция ==> смени я може пък да се оправи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sajonara » 16 Юни 2008, 19:20

в интерес на истината, след като го смених маслото почна да пуши след около 2000км.А едва ли е от бензина /имам газов инж./,и на двете си пропушва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ioshev.al » 17 Юни 2008, 9:39

ЗДЕАВЙТЕ,приятел мисля че по ще тисе помогне ако оточниш пушека какъв е,БЯЛ ,ЧЕРЕН ,СИН,УСПЕХ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Юни 2008, 10:22

Пробвай ако смениш маслото! Имах подобен проблем с Е36, карах с масло Meguin или нещо такова и пушеше и го харчеше! Смених го с Валволин и се оправи! Смяна на маслото е най-лесно и евтино а ако не е от това....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 17 Юни 2008, 18:42

Според мен не пипай колата ако си върви добре и маслото не намалява. И моята пуши като спра на светофар, но колкото сипя, толкова източвам след 20000 км., а съм с 10W40 Long Life на БМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 17 Юни 2008, 20:01

koko29 написа:Според мен не пипай колата ако си върви добре и маслото не намалява. И моята пуши като спра на светофар, но колкото сипя, толкова източвам след 20000 км., а съм с 10W40 Long Life на БМВ.

А от какво пуши тогава, щом не гори масло?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 17 Юни 2008, 20:05

BMWdrivers написа:А от какво пуши тогава, щом не гори масло?

може да гори антифриз (бял), може и колата да работи богато(черен) което значи че трябва да се ходи на диагностика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sajonara » 17 Юни 2008, 20:16

Значи колата не харчи антифриз,харчи масгата,и пуши като синкаво кафеникаво бяло,не съм сигурен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 17 Юни 2008, 20:58

BMWdrivers написа:
koko29 написа:Според мен не пипай колата ако си върви добре и маслото не намалява. И моята пуши като спра на светофар, но колкото сипя, толкова източвам след 20000 км., а съм с 10W40 Long Life на БМВ.

А от какво пуши тогава, щом не гори масло?

От къде да знам. Знам само, че като го налея до средата м/у мин. и макс. преди смяната пак си е там (освен ако не го допълва с бензин, хехе). И разхода ми е добър и добре си върви. Изобщо не я закачам докато не ми направи проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 19 Юни 2008, 18:42

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=97156 Виж и тази тема може да е клапанчето.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 22 Юни 2008, 20:43

Аз имам такъв проблем с Е36-цата не харчи масло а попушва леко сиво-чернен дим когато го изръчкам , но незнам от какво е , а маслото си стои както съм го налял при смяната :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от pigeon » 01 Окт 2008, 14:09

И аз имам този проблем с пушенето !!!Забелязал съм, че пуши когато спирам на светофар и при "изрязване" . При нормално каране и когато е на място не пуши !!!!????Ходих по диагностики няколко пъти...и интересното е , че всеки път ми казваха или,че нищо и няма или ,че дебитомера ми бил за смяна,даже в Варна карс стигнаха дотам,че имам спукан блок и т.н. :mhihi: Както и да е ..реших се да я отворят,закарах я на един сервиз,който ми го препоръчаха,след отварянето на двигатела ми казаха , че всичко е ОК (компресия на всички цилиндри е еднаква и каквато трябва да е, не е имало много нагар по двигатела и т.н.), смениха ми свещите, гарнитурки (О-ринг ) на колекторните тръби и палим....за наша изненада отново си пушеше, но колата работи повече от добре !!!!!!!Стигнахме до извода, че може да е от маслото ( Американски прехвален Кастрол !!!!!!) при майстора били идвали и други коли с такова масло и те пушели , явно това масло не , че е лошо, ами е неподходящо за нашите коли !!!!Другото което истана като предположение е за "фложки" , засега я карам колкото да можем да разберем дали няма и друг проблем, но така като чета и мненията на колегите ще се наложи да я отворим напълно!!!Забравих да кажа , че са изчистили колекторите (имало доста нагар) , маслото е сменено преди 2000 км, и ако не се лъжа май точно след смяната му забелязох, че започна да пуши , по показанията на щеката не гори масло, то при това пушене досега трябваше да съм долял поне 1 лт, а аз не съм доливал! Когато успеем да намерим и отстраним проблема ще пиша , засега единствения ми проблем е некомфортното пушене на светофар-а :mhihi:
И последно..пушека не е бял, антифриз не ми "харчи", не е черен, поскоро сивее, по миризмата не мога да определя дали е бензин или масло, но като чели повече бие на масло !!!!

Назад към E39