Младите шофьори

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Юли 2004, 10:38

Това за ПТП-тата е пълна глупост. Излкючвам факта, че имам книжка от далечната 1983 година и през това време почти не съм ходил пеша. За този период имам 4 ПТП. За едното съм си аз виновен защото тръгнах зимата с непочистени прозорци и при една кофа за боклук се целунахме с една лада. Реално той ми отне предимство, защото кофата беше в неговата половина, но аз бях със абсолютно замръзнали стъкла. Другите 3 ПТП бяха не по моя вина като едното беше и адски смешно. Един негър , спрял пред мене на светофар с наклон, се опита да си отвори жапката и пусна спирачката. Колата му тръгна назад и ме нацели. Ако бяхме викнали КАТ и негъра беше излязъл хитрец щеше да ме изкара мене виновен (оди доказвай, че той е тръгнал назад, а не ти си изпуснал съединителя). Така че колко ПТП-та имаш не е покзателно какъв шофьор си. Истината е, че трябва да минеш 50-60 хиляди, една две зими, каране в голям град (моля не се обиждайте, но какво градско е да караш във В. Търново например, където имат 5 светофара и по улиците вървят почти само таксита и автобуси). Хубаво е да намериш някой дето да ти покаже на някой полигон как да се измъкваш от ситуации (за жалост в Бг още никой не организира специални курсове, а от тях със сигурност ще има полза, най-вече за хора, които карат коли по 130-150 к.с.). И на последно място, когато някой започне да те обижда, че си млад шофьор и, че си нищо в сравнение с него, кротко го попитай той дали се е родил с кормило в ръцете. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 14 Юли 2004, 12:46

Нямах впредвид изкривени калници, счупени стопове и т.н....(кой ги брои :lol: )
Става въпрос за ОПИТ, който се придобива само и единствено с каране, не само из София. Вярно е, че в София движението е по-натоварено, но това не дава право на никой да се налага като много по-опитен и да класира живеещите и каращите в другите градове като "селчовци"!
Аз лично съм виждал достатъчно инциденти по улиците във Варна със коли с други регистрации (включително и софийски)..... спирам да пиша, че май отиваме :OT:
PEACE!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 15 Юли 2004, 18:41

няма значение кой е млад и кой е опитен шофьор...като си виновен си виновен!какви глупости разправяте?аз ако бях на неговото място щях да си изкарам и други щети и така докато ми омръзне на всеки младок да си прай изпълнения :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 13 Авг 2004, 8:40

какво като е млад шофиор зада има книжка трябва да има 18 ако има 18 ве4е сам отговаря за действията пък какво като се е изпла6ил-да не го е правил за кво му е да се4е завоя-да се покаже на приятелката какъв е дръвър!
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 13 Авг 2004, 13:01

Аз имам 2 ПТП за 2 години и не мога да кажа, че бяха нещо страшно. Има един такъв момент, при който човек вече се чуства сигурен и трез - малко refresh :) Колкото и добър шофьор да си не си сам на пътя и ПТП могат да бъдат предизвикани и от други лица. Какво всъщност значи добър шофьор? Познавам хора навъртели стотици гиляди километри, да не кажа милиони и те самите си признават, че и до днес в много ситуации остават изненадани и благодарят на късмета си! Аз вярвам, че всеки има известна доза късмет, който не трябва да проиграва, а да се поучи от него. Учете се от своите грешки и тези на останалите. Това е :)

И нека пазим природата и не изсичаме дърветата, защото виждате, че ако в случая не е било това дърво... :)
човек се учи докато е жив...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 8:04

chefo написа:
LuBo1 написа:...

когато направиш 2 години каране без ПТП, тогава ще спреш да бъдеш "млад" шофьор :lol:

а може точно тогава да стане "млад шофьор" щото в началото е стреснат и си отваря очите не на 4 ми на 8 даже... пък след година-две като се поуспокои и става по-малко предпазлив...
таз приказка от баща ми я знам, че един шофьор почва с катастрофите не като вземе книжка а като се помисли за велик шофьор..

а лично в тоя случай - нека да му вземе парите и за боята и за целия ремонт и да не го остави да се размине щото тва ще му е за урок... ако му се размине нали утре ще почне да прави същите глупости и следващия път едва ли ще има същия късмет да се оттърве...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Авг 2004, 8:12

chefo написа:Аз лично съм виждал достатъчно инциденти по улиците във Варна със коли с други регистрации (включително и софийски)..... спирам да пиша, че май отиваме :OT:
PEACE!!!

ми то да ти кажа във Варна през лятото движението е по натоварено отколкото в София... тва наистина не е показателно но все пак е по-трудничко да се кара в големите градове отколкото в малките... ся примерно имам една позната от Разград дето учи във Варна... в рз си кара без притеснения, но ся като й взимат кола за Варна и ме помоли да и намеря един инструктор да покара малко из Варна с инструктора първо.... и тва между другото е доста умна идея... въпреки че е жена :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 31 Авг 2004, 16:00

И е така и не е няма млади няма стари всички носим еднаква отговорност на пътя и всички трябва яко да внимаваме .... има и пенсионери които изобщо са забравили за какво са тръгнали...

Така ,че умната на пътя и да не забравяме , че не сме сами на него...

Потребител
Аватар

Мнение от planed » 03 Сеп 2004, 10:04

Като заговорихме за движението....преди 2 седмици бях на командировка в Шумен. Карам по една от главните streets...две палтна с по две ленти.... в този наш град и пред мен некво Taxi. Пича както се возеше тихо и кротко даде ляв мигач...аз веднага в дясната лента и газ...и тоя както си мигаше за в ляво рязко в дясно и спирачки...аз съответно скочих на моите и пуснах вече спрял зад него няколко нецензурни обаче глеам и той така по мой адрес!!!! После ми обясниха...в Шумен са възприели този тип поведение.Сигнализираш че свиваш в ляво и отбиваш в дясно за да пропуснеш тези зад теб.Чувал ли е някой за това или нещо са ме подвели??!!:))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ngoro » 03 Сеп 2004, 10:31

В шумен са олигофрени
Пролетта ходих до варна и на връщане един идиот прави обратен и вместо да се заоре в крайно дясно след като е обърнал за да ми направи място а аз фуча със 100-тина ми се изнася в моята лента да прави ляв. как щях да го изплескам в тъпия опел омега 100 годишен.
Ако са решили да си пишат нови правила на движение в Шумен да си затворят миризливия град и да си джиткат вътре както искат. Иначе си има правилник мамка им който и за тях важи.

Предишна

Назад към Страхотни истории