закон за затъмняване на стъкла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Юни 2008, 19:27

Касов бон?! :shock: :roll: колега, струва ми се, че някъде грешиш.Съставя се акт за административно нарушение съгласно Закона за движение по пътищата и така.Няма нищо общо с данъчните-прави се наказателно постановление, определя се наказание, но това няма нищо общо вече с полицая :winky:
Логиката е такава-когато полицаят спира автомобил, той трябва да вижда шофьорът вътре-онзи може да извади оръжие и да стреля при проверка(хипотетично)Така че тази мярка не е приумица.
Иначе за задното стъкло не знам-там според мен не пречи да е затъмнено, макар, че не знам защо ви е нужно това :?:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 12 Юни 2008, 19:40

saleen написа:Касов бон?! :shock: :roll: колега, струва ми се, че някъде грешиш.Съставя се акт за административно нарушение съгласно Закона за движение по пътищата и така.Няма нищо общо с данъчните-прави се наказателно постановление, определя се наказание, но това няма нищо общо вече с полицая :winky:
Логиката е такава-когато полицаят спира автомобил, той трябва да вижда шофьорът вътре-онзи може да извади оръжие и да стреля при проверка(хипотетично)Така че тази мярка не е приумица.
Иначе за задното стъкло не знам-там според мен не пречи да е затъмнено, макар, че не знам защо ви е нужно това :?:

чл.186 до 50лв. е маловажно и се налага фиш, ако го оспорваш се пише акт. Аз не оспорвам при наличието на свидетели. всяка сергия на пазара има касов апарат и един там закон гласи ............. актовете се водят на отчет, а фишовете не. при написване на акт вместо фиш се нарушава закон.

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 12 Юни 2008, 22:31

saleen написа:Иначе за задното стъкло не знам-там според мен не пречи да е затъмнено, макар, че не знам защо ви е нужно това :?:

ами да кажем че мразя да ми светят гъзарчета с "настроени" ксенони, а карам много вечерно време, кожения салон на колата ми е ценен, пък и прави сянка през лятото :)
не позволява да виждат кой се вози отзад :mhihi: женените ще ме разберат :mhihi: отскоро съм със затъмнени стъкла на задните врати и задното панорамно и само плюсове до момента ;) и по-красива визия на колата има...
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Юни 2008, 11:20

:mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 1:50

пак ще повдигна темата - вчера ме спряха чичковците полицаи и катаджията реши да се заяде, че задното стъкло било затъмнено и да ми спира колата от движение... защото по член 105 пише че е забранено затъмнението на челния прозорец... а челен прозорец било и задния панорамен прозорец :shock: има ли възможност за такова тълкуване на закона, моля за компетентно мнение :help:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 20 Юни 2008, 2:37

Turbo_Ted написа:пак ще повдигна темата - вчера ме спряха чичковците полицаи и катаджията реши да се заяде, че задното стъкло било затъмнено и да ми спира колата от движение... защото по член 105 пише че е забранено затъмнението на челния прозорец... а челен прозорец било и задния панорамен прозорец :shock: има ли възможност за такова тълкуване на закона, моля за компетентно мнение :help:

Прочети мненията на karal fiat (ченгенцето :mhihi:) той е наясно с нещата.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 20 Юни 2008, 8:20

Turbo_Ted написа:пак ще повдигна темата - вчера ме спряха чичковците полицаи и катаджията реши да се заяде, че задното стъкло било затъмнено и да ми спира колата от движение... защото по член 105 пише че е забранено затъмнението на челния прозорец... а челен прозорец било и задния панорамен прозорец :shock: има ли възможност за такова тълкуване на закона, моля за компетентно мнение :help:

кажи за развитието. спря ли колата от движение? ако да по какъв начин? какво написа в акта. описа ли отнемането на талона на колата? забранено е само предно и предни странични, но за тях глобата е 20лв. с фиш.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 20 Юни 2008, 9:49

Ако ти кажат пак, че челен прозорец ти е и задния си отвори багажника и ги питай къде ти е мотора, щото по тая логика трябва да имаш и отзад, както и волан, педали и т.н. Абе тея хора като спрат някой и направо се уливат само и само да изкарат 5 лв. После всички полицаи били такива... Неам думи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Юни 2008, 10:13

Изтряскай го зад врата и го попитай: "по челото ли те ударих ве боец" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 20 Юни 2008, 10:18

///peter написа:Изтряскай го зад врата и го попитай: "по челото ли те ударих ве боец" :mhihi:

:mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 10:27

ами те бяха двама полицаи и единия ме спира такъв и ми вика документите за проверка, вашите и на автомобила, много културно се представи човека, което ми направи приятно впечатление и докато гледаше документите, дойде другия и без да се представи и т.н. ми вика "вдигни предното стъкло" щото задните стъкла са ми затъмнени + панорамното отзад. вдигам шофьорското стъкло около 10 см и ми вика "стига". след около 5 секунди ми казва "момче, махай фолиото веднага от задния джам, иначе ти спирам колата от движение!" - аз гледам тъпо и му викам на кво основание :roll: той вика абе аз да ти взема книжката за три месеца и да ти спра колата от движение, пък ти ходи се разправяй в КАТ като си толкова отворен. пак най-културно го попитах на база на кой член от закона? той ми каза че не бил длъжен да ми казва, ами направо да ме спира от движение... викам му добре бе, кажи ми къде пише, кво толкова ще ти стане.. и той ме извика до патрулката и ми вика член 105 там му беше маркиран в зелено и пишеше в закона вече по памет "забранява се ограничаване на видимостта на челното и страничните на шофьора стъкла" и аз му викам ми тогава за кво ше ми спираш колата от движение, това е задно стъкло пък и имам странични огледала. той ми вика челно стъкло е и задния прозорец и ми сочи тоя на вдигнатия заден капак на астрата :shock: :shock: :shock: и другия полицай (културния) вика пускай го момчето бе, симпатяга е, пък и мен ме кефят тия БМВ-та. той ще си махне фолиото като се прибере у тях... оня "лошия" се приближи и му каза нещо, заговориха се малко и "добрия" ми върна документите и ми каза "най-приятелски ти казвам - махни си фолиото от задния прозорец, колегите ще ти направят големи проблеми" благодарих му на човека и си тръгнах по живо, по здраво....
въпроса ми е следния - челен прозорец може ли да се тълкува задния панорамен прозорец :?: и какво да им казвам на служителите на КАТ, когато се заядат с мен за задното стъкло :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Юни 2008, 10:39

:mhihi: ами то тогава и шибидаха е челно стъкло :mhihi: ... към небесната шир :mhihi:

е тия се оливат вече...

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 20 Юни 2008, 11:11

Turbo_Ted написа:ами те бяха двама полицаи и единия ме спира такъв и ми вика документите за проверка, вашите и на автомобила, много културно се представи човека, което ми направи приятно впечатление и докато гледаше документите, дойде другия и без да се представи и т.н. ми вика "вдигни предното стъкло" щото задните стъкла са ми затъмнени + панорамното отзад. вдигам шофьорското стъкло около 10 см и ми вика "стига". след около 5 секунди ми казва "момче, махай фолиото веднага от задния джам, иначе ти спирам колата от движение!" - аз гледам тъпо и му викам на кво основание :roll: той вика абе аз да ти взема книжката за три месеца и да ти спра колата от движение, пък ти ходи се разправяй в КАТ като си толкова отворен. пак най-културно го попитах на база на кой член от закона? той ми каза че не бил длъжен да ми казва, ами направо да ме спира от движение... викам му добре бе, кажи ми къде пише, кво толкова ще ти стане.. и той ме извика до патрулката и ми вика член 105 там му беше маркиран в зелено и пишеше в закона вече по памет "забранява се ограничаване на видимостта на челното и страничните на шофьора стъкла" и аз му викам ми тогава за кво ше ми спираш колата от движение, това е задно стъкло пък и имам странични огледала. той ми вика челно стъкло е и задния прозорец и ми сочи тоя на вдигнатия заден капак на астрата :shock: :shock: :shock: и другия полицай (културния) вика пускай го момчето бе, симпатяга е, пък и мен ме кефят тия БМВ-та. той ще си махне фолиото като се прибере у тях... оня "лошия" се приближи и му каза нещо, заговориха се малко и "добрия" ми върна документите и ми каза "най-приятелски ти казвам - махни си фолиото от задния прозорец, колегите ще ти направят големи проблеми" благодарих му на човека и си тръгнах по живо, по здраво....
въпроса ми е следния - челен прозорец може ли да се тълкува задния панорамен прозорец :?: и какво да им казвам на служителите на КАТ, когато се заядат с мен за задното стъкло :help:

Е те такова тълкуване на закона досега не бях чувал. Трябва да се консултирам по въпроса с по-старшите колеги, но по пътя на логиката думата "челен" следва да подсказва предмет, стоящ пред теб, сочещ направо по траекторията на движение. Следователно няма как задния прозорец да е челен, освен ако въпросните фуражки не карат постоянно назад :mhihi: Съжалявам за определенията, тъй като косвено са ми колеги, но просто вече с тия магарии се самозабравиха. То не беше спиране от движение (при липса на правомощия и за тъмни джамци), то не беше спиране от движение за спортно гърне (при положение, че нямат уред, с който да измерят силата на шума), то не бяха тъпотии как си минал на червено при зелено.

Следващият път го попитай дали баничарките, които са с цели врати отзад, ги карат да режат вратите и да слагат стъкла. Ако ли не дали карат всичките скъпи лимузини да си махат фолиата. Ама те били заводски - заводски, незаводски законът е един за всички. По този начин те ме дискриминират мен. Значи компира, който е прекарал 300 кила кока тоя месец, може да си кара С-ката с тъмен заден джам, а аз не мога. Да си гледат чл. 6 ал. 2 от Конституцията:

Чл. 6.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Така че да ме хванат за палците. Когато си го упоменат конкретно в закона, че задното стъкло не може да се затъмнява, тогава да се правят на отворени. А и тия приказки със спирането от движение...следващия път им се усмихни и ги помоли да те спрат...да видиш как ще се насерат на момента.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 20 Юни 2008, 13:47

Turbo_Ted написа:ами те бяха двама полицаи и единия ме спира такъв и ми вика документите за проверка, вашите и на автомобила, много културно се представи човека, което ми направи приятно впечатление и докато гледаше документите, дойде другия и без да се представи и т.н. ми вика "вдигни предното стъкло" щото задните стъкла са ми затъмнени + панорамното отзад. вдигам шофьорското стъкло около 10 см и ми вика "стига". след около 5 секунди ми казва "момче, махай фолиото веднага от задния джам, иначе ти спирам колата от движение!" - аз гледам тъпо и му викам на кво основание :roll: той вика абе аз да ти взема книжката за три месеца и да ти спра колата от движение, пък ти ходи се разправяй в КАТ като си толкова отворен. пак най-културно го попитах на база на кой член от закона? той ми каза че не бил длъжен да ми казва, ами направо да ме спира от движение... викам му добре бе, кажи ми къде пише, кво толкова ще ти стане.. и той ме извика до патрулката и ми вика член 105 там му беше маркиран в зелено и пишеше в закона вече по памет "забранява се ограничаване на видимостта на челното и страничните на шофьора стъкла" и аз му викам ми тогава за кво ше ми спираш колата от движение, това е задно стъкло пък и имам странични огледала. той ми вика челно стъкло е и задния прозорец и ми сочи тоя на вдигнатия заден капак на астрата :shock: :shock: :shock: и другия полицай (културния) вика пускай го момчето бе, симпатяга е, пък и мен ме кефят тия БМВ-та. той ще си махне фолиото като се прибере у тях... оня "лошия" се приближи и му каза нещо, заговориха се малко и "добрия" ми върна документите и ми каза "най-приятелски ти казвам - махни си фолиото от задния прозорец, колегите ще ти направят големи проблеми" благодарих му на човека и си тръгнах по живо, по здраво....

Челно стъкло по смисъла на закона е предно/по посока на движението/. За задно стъкло нищо и никаде не пише. Следващия път ги накарай да прочетат на срички какво пише в 105 и им обясни,ако имаше нещо за задно стъкло щеше да е написано като за предните странични и да ти покажат и какво наказание е определено. Тъй като няма идват едни 20лв. фиш за предно и предни странични. Като ти говори за спиране от движение/налагане на пам/ нека ти покаже заповедта от н-к кат за твоя автомобил или документ с който е упълномощен от н-к кат да издава и налага такива заповеди.

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 20 Юни 2008, 13:54

Pitbull_Germany написа: освен ако въпросните фуражки не карат постоянно назад

има има. командирова ли две софийски чингита във варна и всичко било наред до връщането им в софия. след пристигането шефа ги пита.
- кво стана каде бяхте три дена.
старшинката отговаря:
- пусти немци направили 5 скорости за напред,а за връщане само една :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата