ASC питане

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ASC питане

Мнение от marione » 13 Юни 2008, 21:36

Днес влезнах по един черен път с колата а от тия дъждове имах чувството че се движа по туткал така се беше размекнала почвата а бавареца с летни гуми разбира се въртеше задницата до момент в които стана неуправляем и леко полеко излезна от пътя и заглоби в треволисто калната поляна
Дадох газ и ASC запримига и тъкмо да излезна и колата почна да намаля обороти да глъхне
7-8 пъти така и започнах да се замислям каде отидоха тия 150 кончета и толкова ли са натоварва при включено ASC двигателя
Измъкване няма и тъкмо се замислих на кои приятел с джип да звъна да доиде да ме дръпне и се сетих че тук в форума някои обясняваше как ASC не само че блокира задвижващите колела а при момент на боксуване отнема газта и това за сняг и лед е идеално аз с нея зимата на боровец при неисчистен сняг си движех навсякаде все едно съм 4по 4 но в калта го загазих
Та се сетих за това отнемане на газта и исключих ASC то и дадох лека газ и колата с въртене на задницата се намести на пътя излезнах продължих по черния път минах през доста по трудни очастаци от този в които заглобих и всичко свърши благополучно
Та питам ИМА ЛИ НАЧИН ДА СЕ ВКЛЮЧИ ASC то И ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ТОВА ОТНЕМАНЕ НА ГАЗТА
Усещането е отвратително ти даваш газ и тъкмо да се измъкнеш и колата ти започва да глъхне
Неможе да са го направили толкова тъпо и до момента в форума тази тема с това поведение на ASC не е засягана
Благадаря предварително за одговорите и мненията ви

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 13 Юни 2008, 21:48

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6%E8%EB%EE

Тук въпросът ти е засегнат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Юни 2008, 21:55

наистина е кофти не се плаши всичко ти е наред по колата, аз зимата.. не ми се коментира с тая шеина каде съм тръгнал :lol:
бтв: зимата само с изключено АСЦ карах
впрочем не е хубаво като ти върти само едното колело така преебаваш дифа
като имаш такива извънредни ситуации, пробваи да изключиш АСЦ-то и гаСС газз:) пусни си филма Бумер1 да видиш Е38 750 като затъне в снега как АСЦ е изключено ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 13 Юни 2008, 22:02

до тук по мнение на колеги които са патили за какво е тогава ASC то макар че зимата на боровец засрамих една витара даите още инфо кога как и при кои случаи дасе изключва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Юни 2008, 23:47

Държа го постоянно изкючено!Това ASC, освен да пречи нищо друго не прави.Да не говори пък, че зимата е пълен абсурд да качиш баир с включено ASC, а да си се забил в кал...там пък дето ти трябва да въртиш гуми е немислимо да излезеш, ако не го изключиш.
Каква е ползата, ами ако за първи път се качваш на кола със задно предаване, може и да спаси някой друг удар в бордюра :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 14 Юни 2008, 12:59

mad_presley написа:Държа го постоянно изкючено!Това ASC, освен да пречи нищо друго не прави.Да не говори пък, че зимата е пълен абсурд да качиш баир с включено ASC, а да си се забил в кал...там пък дето ти трябва да въртиш гуми е немислимо да излезеш, ако не го изключиш.
Каква е ползата, ами ако за първи път се качваш на кола със задно предаване, може и да спаси някой друг удар в бордюра :mhihi:

:nono:
Много несериозно 8) Газ до ламарините не е правилното решение. АСЦ е точно за това. И е най-ефетивно използването му с умерена газ като се избягва превъртане на гумите. В противен случай вместо движение напред се получава затъване на долу.
Абе вие тези БМВ-та за какво ги ползвате бе :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Юни 2008, 13:16

и аз се придържам към горната теза "газ до ламарната" е много неправилно само се затъва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 14 Юни 2008, 15:35

Колеги като затънете по някои черен път както разбрах не ви се е случвало ако не си исключите ASC то ще спите там или ще търсите трактор да ви вади
С умерена газ няма да мръднете от там

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 14 Юни 2008, 15:56

зимата заснежена улица доста дълга нагоре още от завоя /права/ влизам с газ на 2ра газ колко може, после газ на 3-та колко може /колата се мъчи/ кам 1500 оборота на 3-та ако не бяха и по малко и така се изкачва, иначе спреш ли няма мърдане /нагоре.. само надоло/ и те така се изкачват из банкя баирите ..
иначе ако си спрял или затънал с лека газ естествено или на 2ра тръгване но Без АСЦ ;) и те таакаааа
наистина цаката е колата да се мъчи и така да зацепи, иначе с яко газ /от спряло/ положение наистина фаида никаква освен да преебеш дифа..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 14 Юни 2008, 20:07

Е добре де, като го изключите тва асц и като върти само едното колело... ко праим? Аз зимата стигнах до заключението че най-добре с асц и малко газ на висока предавка за да блокира дифа ако се наложи. Хем ако сбъркаш с гаста асц-то оправя нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 14 Юни 2008, 23:09

Аз доколкото знам диференциала не се блокира - ASC само отнема газта и така те стабилизира. Номера е там че реагира много навреме преди ти да си го усетил зашото взема инфо о датчиците за ABS-а.
При Е39 блокиращ диференциал има само при М5.
Доста кончета в един обор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 15 Юни 2008, 3:34

Явно никой от пишештите не разбира идеята на това ASC!
Това е елементарна система, която не позволява превъртането на колелата, независимо, кое е в сцепление.При зимни условия, това е повече в ощърб, от колкото в полза.Защо така, ами трябва да се тества ;)
По-добрата идея е, диференциалът с блокаж или така нареченият ШПЕР, който за съжаление, повечето Е39 нямат, където при пребуксуване на едното колело, не се освобождава другото, което е без сцепление.
За разсъждения над горе написаното, първо трябва да се помисли ;)
И вземете та им давайте повече газ на тез баварци, те не са направени да се милват :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 15 Юни 2008, 10:48

освен че ти отнема газта също така и ти спира колелото :!: демек натиска ти спирачката само на едното колето и ти отнема газта ,, аз така знам и така го усещам, нека други да кажат
а тва АСЦ отначало помага на хората които не са карали със задно или по точно БМВ, но после като се свикне АСЦ е излишно ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: ASC питане

Мнение от kluna_ » 28 Яну 2012, 10:53

Това до тук е ясно. Само не разбрах като се поднесеш в завой или при рязко въртене на волана дали задейства спирачката на някое от предните колела според ситуацията като ето тук:
http://www.youtube.com/watch?v=kte7zSK- ... re=related
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Re: ASC питане

Мнение от Niko88 » 28 Яну 2012, 11:01

Типично българска работа хората от Германия правили сумати години тестове за това АСЦ българина го вкарал в калата и казъл баси тъпата екстра, бе бушмени качете се на уазки тогава да ги вкарвате в нивите и реките, аз пък без тва асц като му подам газ и задницанта всеки път ме изпреварва зимата говоря,ако не беше то досега да съм се лепнал милион пъти...
Изображение

Следваща

Назад към E39