Навлизане в света на BMW
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Навлизане в света на BMW
Здравейте, колеги!
Вероятно запитването ми ще ви се стори странно или смешно, а най-вероятно и двете...
Винаги съм харесвал спортните автомобили, затова може би любими марки за ми Porsche и BMW. От около година карам Фиеста 1.1 - първият ми автомобил, за съжаление с твърде твърде скромни възможности, и все повече се усещам готов за нещо по-мощно, по-различно като конструкция, нещо по-близо до спортните автомобили.
И тъй като BMW са едни от най-спортно ориентираните автомобили, а и като моя любима марка, бих искал да ви питам бихте ли могли да ми препоръчате модел с който да "навлезна" в света на BMW?
Аз от моя страна много харесвам Е30 серията, и тъй като нямам големи финансови възможности, като пръв избор се спрях на 316i от 1989 - 1991 год. Струва ми се чудесна кола като за начинаещ с BMW, но въпросът е "Струва ли си да го направя?"
Интересуват ме много въпроси като например от България ли да купя такава кола, или да я купя от чужбина, за какви неща да гледам при една евентуална покупка, на какви цени се продават 316i по света и у нас
, ще мога ли да се справя с издръжката й, при условие че ще я карам относително често, а от друга страна доходите ми не са твърде големи...
Макар и да не го обмислям засега, все пак ме интересува дали си струва и заслужава на кола със спортно поведение като BMW да се слага газова уредба, дали ще бъде рентабилно и надеждно, и дали няма да се загуби т.нар. "удоволствие от шофирането"
Затова като форума с най-много последователи, се обръщам към вас с молба за някакво "напътствие" в моята дилема.
Ще бъда благодарен на всички отзовали се!
Благодаря предварително!
Вероятно запитването ми ще ви се стори странно или смешно, а най-вероятно и двете...

Винаги съм харесвал спортните автомобили, затова може би любими марки за ми Porsche и BMW. От около година карам Фиеста 1.1 - първият ми автомобил, за съжаление с твърде твърде скромни възможности, и все повече се усещам готов за нещо по-мощно, по-различно като конструкция, нещо по-близо до спортните автомобили.
И тъй като BMW са едни от най-спортно ориентираните автомобили, а и като моя любима марка, бих искал да ви питам бихте ли могли да ми препоръчате модел с който да "навлезна" в света на BMW?
Аз от моя страна много харесвам Е30 серията, и тъй като нямам големи финансови възможности, като пръв избор се спрях на 316i от 1989 - 1991 год. Струва ми се чудесна кола като за начинаещ с BMW, но въпросът е "Струва ли си да го направя?"
Интересуват ме много въпроси като например от България ли да купя такава кола, или да я купя от чужбина, за какви неща да гледам при една евентуална покупка, на какви цени се продават 316i по света и у нас

Макар и да не го обмислям засега, все пак ме интересува дали си струва и заслужава на кола със спортно поведение като BMW да се слага газова уредба, дали ще бъде рентабилно и надеждно, и дали няма да се загуби т.нар. "удоволствие от шофирането"

Затова като форума с най-много последователи, се обръщам към вас с молба за някакво "напътствие" в моята дилема.

Благодаря предварително!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Здрасти и добре дошъл.Първо ще ти кажа,горе в десния ъгъл има ТЪРСАЧКА!Разгледаи малко форума и сам ще откриеш отговорите на въпросите си.И от мен 316и ти е наи добрия вариант,като данък горене,а за подръжката не се плаши по скъпи са частите от на форд ама и по рядко се разваля.Приятно прекарване във форума.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Здравеи и от мен аз съм на мнение че ще е по добре да си вземеш 318. според мен недеи да слагаш газова уредба. Лично мнение 

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Ето ти пример!
http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu= ... f1=details
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Ти си реши от къде!
Ако питаш мен няма смисъл от чужбина-няма да ти излезе по евтено!Има смисъл обаче за коли над 5к еуро!(след 95 год.)
Това е просто пример...можеш да си сметнеш долу горе колко ще похарчиш а и колко време ще загубиш за да разбереш дали си струва!
http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu= ... f1=details
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Ти си реши от къде!
Ако питаш мен няма смисъл от чужбина-няма да ти излезе по евтено!Има смисъл обаче за коли над 5к еуро!(след 95 год.)
Това е просто пример...можеш да си сметнеш долу горе колко ще похарчиш а и колко време ще загубиш за да разбереш дали си струва!
- ozZzi
- Потребител
-
- Кара: Е36
Ако си решил да бъде Е30 най-добре погледни в под форума на Е30 закакво става въпрос
цени за поддръжка, чести проблеми и тн.
Е30: http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=6
цени за поддръжка, чести проблеми и тн.
Е30: http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=6
Мисълта ми за закупуване на Е30 от чужбина е следната - не е ли по-голяма вероятността да попадна на добре поддържан екземпляр ако купя от чужбина, отколкото да попадна на прилично поддържана кола, карана вече в България?
И ако някой наскоро си е "пазарувал" БМВ от чужбина, може ли да ме насочи колко вървят средно моделите Е30 316i и 318i?
И ако някой наскоро си е "пазарувал" БМВ от чужбина, може ли да ме насочи колко вървят средно моделите Е30 316i и 318i?
Колега genezis, мисля че това не е някакъв особен проблем,
даже смятам, че самите настройки на форума би трябвало
да "поместват" по-дългите изречения така, че да не трябва да се
мести постоянно курсора отдолу, или както му се вика там
Но от теб виждам странно явление, явно не всички членове на форума се радват когато нови хора се приобщават........
даже смятам, че самите настройки на форума би трябвало
да "поместват" по-дългите изречения така, че да не трябва да се
мести постоянно курсора отдолу, или както му се вика там

Но от теб виждам странно явление, явно не всички членове на форума се радват когато нови хора се приобщават........

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
аз не б их те посъветвал да взимаш бмв с двигател м40, или дизел
наи добрият за мен вариант е 6 цилиндрово бензиново бмв без значение
ако те притеснява разхода -не е кои знае колко по различен на 1.6 примерно от 320
с м40 може да имаш много главоболия с газоразпределителния механизъм-разпр.вал,кубилици,повдигачи и тн. и никак не им е ефтина оправията

наи добрият за мен вариант е 6 цилиндрово бензиново бмв без значение
ако те притеснява разхода -не е кои знае колко по различен на 1.6 примерно от 320
с м40 може да имаш много главоболия с газоразпределителния механизъм-разпр.вал,кубилици,повдигачи и тн. и никак не им е ефтина оправията

Благодарен съм за съветите колеги, но както бях посочил още в началото,
не разполагам с кой знае какви финансови
възможности, и затова си мислех че вероятно 316i е вероятно
най-добрия избор за случая...
Естествено моето истинско желание е наистина да притежавам
320i, но в момента мисля че не мога да си го позволя.
Вероятно бих обмислил и възможността за 318i, при поява на
добра оферта за такъв модел, но засега може би клоня повече към
316i, мисля че би могло да бъде добър старт във вълнуващия свят
на BMW
не разполагам с кой знае какви финансови
възможности, и затова си мислех че вероятно 316i е вероятно
най-добрия избор за случая...

Естествено моето истинско желание е наистина да притежавам
320i, но в момента мисля че не мога да си го позволя.
Вероятно бих обмислил и възможността за 318i, при поява на
добра оферта за такъв модел, но засега може би клоня повече към
316i, мисля че би могло да бъде добър старт във вълнуващия свят
на BMW

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Сега пак е по добре.Допреди няколко години за БМВ се говореше че били със супер скъпа поддръжка.Говоря за втора употреба колите не за фабрично новите,щото там все още си е цифра голяма обслужването и то благодарение на нашите ганьовци дилъри.И отчасти на смешните ни доходи.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3