закон за затъмняване на стъкла?
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- karal fiat
- Потребител
-
///peter написа::shock: батко, автоматично стана кумир на половината форум
идеята е и самите чингита да се наказват. някой като сгафи веднага парички или акт, а те самите се покриват и решението е дело. колкото повече са делата толкова по малко ще извъртат закона и няма да се заяждат за щяло и нещяло.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- karal fiat
- Потребител
-
_65536_kb_sec_ написа:е да де ама те от своя джоб ли си плащат тия разходи по делото?
в админ. съд полицията, после в градския пак те в едно с обещетението, както и след делото от прокуратурата.
Така и така е повдигната темата за съденето,искам да попитам:
Преди 2 месеца на дата 10.04.08 подминах стоп-палка изгасих си фаровете и си продължих,на другия ден приятелката ми имаше рожден ден-прибрах колата си в подземния й гараж,който е с охрана(за потвърждение) и бях със около 30-40 човека на въпросния празник.седмица по-късно ми цъфнаха на вратата,да ми напишат акт,че на дата 11.04.08 аз съм бил подминал стоп-палката движейки се по улица "без име" в посока към горубляне в района на блок еди кой си в младост 3...и писах едни възражения тогава,едни чудеса,че органа,който е констатирал нарушението ми не може да обикаля в този район и да кръщава улиците "без име" и т.н. и най-важното - объркали са датата...мина един месец,отидох да си видя постановлението по възраженията и констатирах,че са ме "поощрили" и са ми върнали всички контролни точки,само трябвало да си платя актовете...и тук идва въпроса - заслужава ли си да ги съдя и какво мога да спечеля аз от това,че не ми се занимава да губя пари по съдилища
Преди 2 месеца на дата 10.04.08 подминах стоп-палка изгасих си фаровете и си продължих,на другия ден приятелката ми имаше рожден ден-прибрах колата си в подземния й гараж,който е с охрана(за потвърждение) и бях със около 30-40 човека на въпросния празник.седмица по-късно ми цъфнаха на вратата,да ми напишат акт,че на дата 11.04.08 аз съм бил подминал стоп-палката движейки се по улица "без име" в посока към горубляне в района на блок еди кой си в младост 3...и писах едни възражения тогава,едни чудеса,че органа,който е констатирал нарушението ми не може да обикаля в този район и да кръщава улиците "без име" и т.н. и най-важното - объркали са датата...мина един месец,отидох да си видя постановлението по възраженията и констатирах,че са ме "поощрили" и са ми върнали всички контролни точки,само трябвало да си платя актовете...и тук идва въпроса - заслужава ли си да ги съдя и какво мога да спечеля аз от това,че не ми се занимава да губя пари по съдилища

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- karal fiat
- Потребител
-
LiKMO написа:Така и така е повдигната темата за съденето,искам да попитам:
минали са всички срокове за обжалване. трябвало е само да се жалваш и ако не е уважена жалбата след това в адм. съд да доказват каквото искат и разликите в акта и нп. всичко щеше да падне. акт се жалва до 3-ри дена, нп до седмица.
karal fiat написа:минали са всички срокове за обжалване. трябвало е само да се жалваш и ако не е уважена жалбата след това в адм. съд да доказват каквото искат и разликите в акта и нп. всичко щеше да падне. акт се жалва до 3-ри дена, нп до седмица.
Аз си жалвах акт-а в тридневен срок...после чаках 1 месец за да ми излезе постановлението..мога ли да заведа дело сега?

- karal fiat
- Потребител
-
LiKMO написа:karal fiat написа:минали са всички срокове за обжалване. трябвало е само да се жалваш и ако не е уважена жалбата след това в адм. съд да доказват каквото искат и разликите в акта и нп. всичко щеше да падне. акт се жалва до 3-ри дена, нп до седмица.
Аз си жалвах акт-а в тридневен срок...после чаках 1 месец за да ми излезе постановлението..мога ли да заведа дело сега?
до 7-дена от издаването на НП имаш право да подадеш жалба.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
- karal fiat
- Потребител
-
Turbo_Ted написа:и така и не стана яснопозволено ли е затъмнението на задния панорамен прозорец
някаде да прочиташ за него. при сегашните коли само за предните правят проблем, ако не си знаеш правата или те тяхните задължения.
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
за предните глобата е:
Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Тоест спокойно може да си затъмниш стъклата и да даваш по двайсетунка навсякъде, без да се притесняваш че ще те спрат от движение или ще те карат да чегърташ?
- karal fiat
- Потребител
-
///peter написа:Тоест спокойно може да си затъмниш стъклата и да даваш по двайсетунка навсякъде, без да се притесняваш че ще те спрат от движение или ще те карат да чегърташ?
по закон да. 20лв. фиш. като ти каже чл.105 казваш дай да видим и наказанието и след като няма предвидено следва чл.185 - до 20лв. и чл.186 всичко до 50лв. е маловажно, ако се заяде жалба,че няма заповед и при мълчание дело. За спиране от движение трябва да има подписана заповед от прекия офицер за налагане на ПАМ да е връчи и да се разпишеш. Нито един полицай няма такава заповед в джоба си ако не е по съдебно решение или издирване.
Последния смях в залата беше полицай ме спира в Балчик и почва да се заяжда, но му слагам съд. реш. и викам ай да не ми купуваш кола и оня се смее и вика ами 20лв. фиш. Викам бива ама дай касов бон и фактура защото тва е разход по фирма като консуматив на колата. Той пак Ми ше пишем акт, а аз Не възразявам на фиша само искам касов бон и викам я се обади в рпу-то и на данъчните че нещо си мътен. Тоя мисли мисли гледа като тъпанар и накрая вика ай бегай.
ПОжелах му спорен ден и умрях ме от смях с авера, а ония двамата се прибраха в колата като насрани.