M, Alpina, AC Schnitzer, Zender
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
M, Alpina, AC Schnitzer, Zender
Бих искал да ви попитам какви са разликите и приликите между по-горе изброените тунинг фирми? Коя е най-добрата? Какви са цените? Към какъв пазарен сегмент е насочена всяка от тях? Какви предимства предлага всяка от тях? Има ли други? За пример гледах филмчето дето се сравняват М5, 5-та серия Алпина и РС6. До колкото се видя М5 е по-добро от Алпината тогава какъв е смисъла от нея? С какво е по-добра? И последен въпрос.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Парадоксе много голяма тема отваряш.Ако седнеме да ти обясняваме трябва всеки да пише 2 дена
С общи думи :Всички тунинг фирми са създадени за да ни радват и да ни взимат парите.Цените във всяка сериозна фирма са убийствени (за пример в АС Шницер едни педали са около 270лв.)Всяка фирма има свойте предимства това , че сега М5 и било Алпина нищо не значи.Който иска да има странна и нераспространена кола си копува тунингована (ако може да си го позволи), за пример помисли си колко ///М-ки има и колко ХАМАН-а или ШНИЦЕР-а има.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Fast-and-Furious написа:Който иска да има странна и нераспространена кола си копува тунингована (ако може да си го позволи), за пример помисли си колко ///М-ки има и колко ХАМАН-а или ШНИЦЕР-а има.
Според мен, специално за България, проблема не е в парите, а в притежателите им... Малко са маниаците с пари!
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Напълно ама напълно съм съгласен с теб Тутурело 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
с две думи:
М е "заводски" тунинг,ако мога така да се изразя.М gmbh работи тясно с БМВ и още в стадиите на развитие помагат при оптимизиране на отделните компоненти за сериино производство и едновременно с това ги подобряват за съответните М автомобили.
Алпина се води като отделна марка,която изпозлва предимно купетата(шасита) на БМВ и слагат двигатели собствена разработка,ск.кутия итн.
другите се водят като "тунери",при които отиваш и казваш: искам само тунинг на двигателя(предимно по стария метод,повече увеличение на кубатура,air intake итн.,по малко повишаване с чип-тунинг,за да се запази издръжливостта на ДВГ-то и да остане в сила засодската гаранция),но тунерите не произвеждат собствени двигатели,а само подобряват.можеш да си купиш само кит кар или педали,както казва FnF,докато от алпина не можеш.по едно време си спомням,че и M gmbh не позволяваха да се продават техни "патенти"(на е-36 огледалата и джантите) на всеки,а можели да се купуват само с талон за собственост на М3,но не успяха да спрат мераклиите.
надявам се,че не съм объркал нещо,ако някъде греша,моля поправете ме
М е "заводски" тунинг,ако мога така да се изразя.М gmbh работи тясно с БМВ и още в стадиите на развитие помагат при оптимизиране на отделните компоненти за сериино производство и едновременно с това ги подобряват за съответните М автомобили.
Алпина се води като отделна марка,която изпозлва предимно купетата(шасита) на БМВ и слагат двигатели собствена разработка,ск.кутия итн.
другите се водят като "тунери",при които отиваш и казваш: искам само тунинг на двигателя(предимно по стария метод,повече увеличение на кубатура,air intake итн.,по малко повишаване с чип-тунинг,за да се запази издръжливостта на ДВГ-то и да остане в сила засодската гаранция),но тунерите не произвеждат собствени двигатели,а само подобряват.можеш да си купиш само кит кар или педали,както казва FnF,докато от алпина не можеш.по едно време си спомням,че и M gmbh не позволяваха да се продават техни "патенти"(на е-36 огледалата и джантите) на всеки,а можели да се купуват само с талон за собственост на М3,но не успяха да спрат мераклиите.
- ati
-
Turturelo написа:ati написа:можеш да си купиш само кит кар или педали
Под кит кар - optic pack ли имаш предвид?! Защото според мен кит кар е съвсем друго нещо?
да,optic pack имах предвид,прав си,кит кар-а не бяха ли сглобяемите съзтезателни коли като в DTM?
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
ati написа:с две думи:
Искаш да кажеш, че Алпината не е с мотор на БМВ?
ati написа:да,optic pack имах предвид,прав си,кит кар-а не бяха ли сглобяемите съзтезателни коли като в DTM?
Ммм не мисля, че те са точно кит кар! По принцип Кит Кар са автомобилите в Световния рали шампионат, който са извън класа на WRC, примерно Citroen Xsara Kit Car, 2.0 турбо, но предно предаване .. Трябва да погледна точно какви бяха изискванията ..
- ati
-
Turturelo написа:ati написа:да,optic pack имах предвид,прав си,кит кар-а не бяха ли сглобяемите съзтезателни коли като в DTM?
Ммм не мисля, че те са точно кит кар! По принцип Кит Кар са автомобилите в Световния рали шампионат, който са извън класа на WRC, примерно Citroen Xsara Kit Car, 2.0 турбо, но предно предаване .. Трябва да погледна точно какви бяха изискванията ..
ясно,10x

ако можеш да ми кажеш нещо повече(изисквания итн) за така наречените кит кар,ще съм ти благодарен

- ati
-
PARADOX_sf написа:ati написа:с две думи:
Искаш да кажеш, че Алпината не е с мотор на БМВ?
мисля,че алпина сами си разработват двигателите и затова са по-скъпи от колите на тунерите.имах някъде една статия за алпина,но не мога да я намеря,ако някой знае нещо по този въпрос да сподели,защото и мен ме вълнува

Ati> www.rallycars.com не е упдайтван от бая време, но е ужасно интересен сайт на тема рали автомобили! Отделно там има линкове към страницата на ФИА с изискванията за отделните класове!
- ati
-
Turturelo написа:Ati> www.rallycars.com не е упдайтван от бая време, но е ужасно интересен сайт на тема рали автомобили! Отделно там има линкове към страницата на ФИА с изискванията за отделните класове!
10x Тurturelo

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
ALPINA
Абе от известно време чувам упорити слухове че БМВ е купило бизнеса за автомобили с марката Алпина от г-н Бовенсипен (или там както се казваше) и подобно на магарешките А-ЕМ-ДЕта, Баварците ще правят от Алпина придворна тунинг-фирма. Доколко е вярно обаче? Някои да има инфо?
Факт е че BMW NA от 2003г. наред с продукцията на BMW, вече предлага и BMW Z8 Alpina Roadster, а за новия спортен пакет на 330иките се говори че има пръст и Алпина в него...
Факт е че BMW NA от 2003г. наред с продукцията на BMW, вече предлага и BMW Z8 Alpina Roadster, а за новия спортен пакет на 330иките се говори че има пръст и Алпина в него...
14 мнения
• Страница 1 от 1