Какво е VTEC (или ВайТек) на двигателя? отговор => ВАНОС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i '97

Какво е VTEC (или ВайТек) на двигателя? отговор => ВАНОС

Мнение от vlindos » 19 Май 2008, 11:45

Здревейте,
Днес ходих на диагностика и освен скапаните ламбди сонди ми казаха, че и VTEC механиката която променяла разстояноето между коляновия и още някой вал давала грешки в компютъра. Дотук добре викам ще се сменя. Ама ми казаха че целия комплект (VTEC) бил нов около 1300 лв.

Рекох да питам аз колегите да видим знаят ли за кво иде рече.
Търсих нещо с верига (казаха че комплекта съдържал верига) на realoem.com което да е що годе същия ценови диапазон ама нищо не намерих. Дали не става въпрос за ВАНОС-а?

Някакви идеи?
Последна промяна vlindos на 13 Дек 2008, 20:41, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 19 Май 2008, 13:57

До колкото си спомням (VTEC) е при японските автомобили ... или при някои други, но мисля че става въпрос за "ВАНОС-а" просто при БМВ го наричат по различен начин! И все пак се радвай че не си с двойния "ВАНОС" че тогава работата става двойна :mhihi:
Успех и дано са сбъркали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 19 Май 2008, 15:03

lakmus написа:До колкото си спомням (VTEC) е при японските автомобили ... или при някои други, но мисля че става въпрос за "ВАНОС-а" просто при БМВ го наричат по различен начин! И все пак се радвай че не си с двойния "ВАНОС" че тогава работата става двойна :mhihi:
Успех и дано са сбъркали!

Мда и гледам че нов от дару е 750 лв :) Тея майстори пак са помислили че могат да си пробутат глупостите.

Моя обаче се съмнявам да е скапан. Преди време прегря колата и като стъргаха главата май не го нагласиха добре ВАНОС-а та го връщах и съмнявам, че още не е нещо наред. ВАНОС-а осигурява "дърпане"то на ниски обороти, нали така? При мен като натисна за момент на ниски обороти колата не реагира (не издърпва), но ако веднага след това натисна пак - издърпва. Я кажете колеги при вас как е ?

А и я дайте акъл за специализирани сервизи за тоя ВАНОС-а, че ми казаха си трябвало специален опит за туй. Освен ДАРУ ? То там дали въобще се занимават с това ?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 09 Юни 2008, 1:14

Няма нужда да търсиш, просто отвори важната тема: "детски болести и за каращите дизел". Най-накрая има и нещо за бензиновите двигатели. Всички теми са много полезни. Съветвам те да ги прочетеш.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 09 Юни 2008, 16:18

ICE написа:Няма нужда да търсиш, просто отвори важната тема: "детски болести и за каращите дизел". Най-накрая има и нещо за бензиновите двигатели. Всички теми са много полезни. Съветвам те да ги прочетеш.
Успех!

много добра насока към този линк: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25293
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 13 Дек 2008, 20:43

Оправих си ВАНОС-а в сервиза зад МАРГЕЛ-а - със стар ВАНОС. 350 лв за него и общо 600 лв ми излезе операциата (има някви болтове за главата които се сменяли и други) . Яд ме е че стар видях сега във форума го дават за 150 лв - ама съдба :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Дек 2008, 21:23

витек ввт-и ванос означават променлива фаза на газоразпределение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 13 Дек 2008, 21:31

anzak написа:витек ввт-и ванос означават променлива фаза на газоразпределение

тая схема може да се приключи (заключи) с цитирания пост и изтриване на този :D