сваляне на стрелките на таблото???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

сваляне на стрелките на таблото???

Мнение от karo_1 » 02 Юни 2008, 23:30

Колеги може ли некой да ми каже, как се свалят стрелките на таблото. Поръчал съм си рингове от колегата СИВИК и искам с едно разлабяне да се опитам да направя и пикселите на борда на таблото. Веднъж го разглабях и стигнах до стрелките, и до тук...
Ако някой може да ми каже ще съм много благодарен!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 03 Юни 2008, 0:23

Моят съвет е да не ги вадиш, защото и аз като теб исках да оправя пикселите.... Просто видях, че не става/доколкото аз разбирам/ и плюс това си развалих оборотомера, защото като вадих стрелката тя се извади с пружинката която я натяга... Ще успееш да свалиш стрелките с остри/тънки/ клежи да държиш оста и с нещо друго да вадиш самата стрелка за да не се прецакаш като мен! Но до сега не съм срещнал човек да си ги е оправил.
Успех и внимателно!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 03 Юни 2008, 17:47

Благодаря колега!!!
Значи оста трябва да си остане, а само стрелката да излезе??? Правилно ли съм разбрал?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 04 Юни 2008, 0:30

Недей бара стрелките сам. Един път извадиш ли ги дотам си. Трябва човек с правилните инструменти и опит да я прави тая интервенция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 04 Юни 2008, 1:04

Колеги вие направо ме отказахте от тая интервенция. Май ще си карам с половината пиксели на борда и тва е. Благодаря ви все пак!!!

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_miladinov » 04 Юни 2008, 1:13

нема да си сам, много сме такива с половината пиксели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Юни 2008, 7:43

и вие всички сте с големия борд нали така :mhihi:
защо до сега никои не се е оплакал с малкия борд и изгорели пиксели :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 05 Юни 2008, 19:57

Тва , че не сам само аз така малко ме успокоява. Ама може да се съберем всички някаде и да си поплачем. :bcry: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lakmus » 06 Юни 2008, 15:47

Аз лично съм се чудил дали ако се навия да си взема ново табло пак няма да се получи същата история с пикселите... И след колко време ще стане... и ще ми е кофти да дам ~1000 лв и да знам, че след 2-3 години колата няма да е моя/ще съм я сменил/... И засега си карам така... Смятам че за 1000 лв има други неща които биха били по-полезни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lakmus » 06 Юни 2008, 15:51

karo_1 написа:Благодаря колега!!!
Значи оста трябва да си остане, а само стрелката да излезе??? Правилно ли съм разбрал?

Да по принцип оста трябва да си остане за да не се разместят километража,оборотомера,разходомера и т.н. Соред мен ще се справиш ако си внимателен... ако имаше някой да ми каже да държа оста неподвижна докато вадя самите стрелки нямаше да имам проблем,но...
А относто ринговете нямаш грижи да си ги сложиш - елементарно е! Само отваряш таблото и ги слагаш! /Сам ми беше трудно да го отворя но с един приятел се справих перфектно!/
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 07 Юни 2008, 23:04

Колеги ринговете са сложени, направо стана убиец ;) , ако и пикселите си бяха на мястото - ама е.ал съм го :evil: . Снимки ще направя утре... и ще кача да се види.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 07 Юни 2008, 23:08

колега даваи хубави снимки с ринговете и обясни как ги сложи, кое се маха колко болта и т.н. и от кои взе рингове /от колегата сивик ли?/
абе и аз мисля рингове.. ма ме беше страх да не преебем нещо по таблото /не че не съм разглабял цялата кола, ама там няма такива жички.. наи сложната беше на запалката :mhihi: /

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 08 Юни 2008, 22:57

BMW-E39 написа:колега даваи хубави снимки с ринговете и обясни как ги сложи, кое се маха колко болта и т.н. и от кои взе рингове /от колегата сивик ли?/
абе и аз мисля рингове.. ма ме беше страх да не преебем нещо по таблото /не че не съм разглабял цялата кола, ама там няма такива жички.. наи сложната беше на запалката :mhihi: /

Колега може да си направим бартер :mhihi: : аз казвам за таблото, ти казваш как са разглабя лайсната над касетофона. Мойте лайсни ги направих сиви обаче с фолио(стана яко и като ми писне го махам), обаче с тая лайсна видех зор. Иначе ринговете ги взех от колегата СИВИК и сичко си пасва идеално. Разлгабянето е лесно:
1. Махаш лайсните от 2-те страни на волана(тва знаеш как става :mhihi: )
2. Сваляш лайсната около таблото - 6 винта, и кабелите на ключовете за фарове и халогени.
3. Сваляш таблото - 2 винта, и 3 букси с кабеляци(всичко става елементарно до тук) ;)
4. Разглабяш таблото - 4 щипки(хубаво е да има някой да ти придържа)
5. Слагаш ринговете, всичко си щрака, нищо не се лепи.
6. Сгабяш по обратния ред :D
7. УСПЕХ :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 08 Юни 2008, 23:17

karo_1 мерси колега, чакаме снимки на ринговете и това на сивото фолио:) много ми е интересно как става във фолио
а за лаисната има 2 нита, които с малки тесни клещи се махат, няма как да не ги видиш ;) е доста играчка е ама става
не искам да пипам по таблото да не изчезнат пикселите както на всеки 2ри колега :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karo_1 » 08 Юни 2008, 23:19

Нитовете тия с прожинките ли са???

Следваща

Назад към E39