Въпрос за музика в E39 която има само Reverse RDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i '97

Въпрос за музика в E39 която има само Reverse RDS

Мнение от vlindos » 29 Май 2008, 16:56

Здравейте,
Имам само Reverse RDS - радио с касетофон. Тоест нямам MODE копче. Немога да добавя следователно iPOD (?) . Дайте идея как да се справя с това с възможно най малко пари (поне под 400лв). Има ли някакво устройство с което мога да вържа IPOD? Или има ли някакъв cdplayer, който мога да фитна на мястото на касетофона - не забравяйте че то е по тясно от стандартните cdplayer, а и има покривало. Ще ми се някакъв cdplayer който да не стой като цигания в средата на интериора на колицата.

Идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 29 Май 2008, 17:43

Имам само долната част с бутон MODE - влиза plug&play при теб, само не съм сигурен дали това ще ти "отключи" функционалността за CD Changer без да сменяш самото радио. Ако ти се занимава може да го пробваме.

П.С. сега се сещам, че твоето радио май беше цяло долната и горната част не се делят, така че офертата ми е безмислена :uups: :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 525 tds

Мнение от djagata » 29 Май 2008, 18:07

b2 написа:Имам само долната част с бутон MODE - влиза plug&play при теб, само не съм сигурен дали това ще ти "отключи" функционалността за CD Changer без да сменяш самото радио. Ако ти се занимава може да го пробваме.

П.С. сега се сещам, че твоето радио май беше цяло долната и горната част не се делят, така че офертата ми е безмислена :uups: :mhihi:

Колега, аз имам горната и си търся долната - да е здрава - работеща!
Пиши на ЛС или 0878/989780

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Май 2008, 18:25

FM transmitter и си слушаш музиката от флашка/Ipod/cd-player.

Качествен трансмитер е 70-80лв (може и да са паднали), има боклуци и по 12лв ама с тях не става.

А предимството е че при смяна на колата или ако имаш възможност да караш и някоя служебна се мести за секунди.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 29 Май 2008, 18:35

Колега и аз имах същия този проблем преди време и го реших по следния начин:
Видях в подфорум Аудио... една важна тема за е39, в която е описано как да си свържеш афтърмаркет чейнджър, като пуснеш сигнала от чейнджъра в предусилвателя на радиото. Аз направих същото, но вместо скъп чейнджър си изкарах само едно кабелче, което влиза в телефона ми и от там си пускам музика. Като ми звъни телефона, музиката спира и се чува разговора през високоговорителите на колата, така че си имам и хендсфри. Същото може да стане и с обикновено МП3 плеърче. Лошото е че трябва да си сменяш песните от телефона (плеъра), а от волана може само да се увеличава и намаля. Също така винаги в касетофона трябва да има касета. Аз използвах адапторна касетка, на която махнах кабелчето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 29 Май 2008, 23:42

XaMaB написа:FM transmitter и си слушаш музиката от флашка/Ipod/cd-player.

Качествен трансмитер е 70-80лв (може и да са паднали), има боклуци и по 12лв ама с тях не става.

А предимството е че при смяна на колата или ако имаш възможност да караш и някоя служебна се мести за секунди.

Абе пробвах с един от 10 лв. Върви ама е смотано. А ми се ще да се зарежда Ipoda от колата и да се виждат песните на дисплея на радиото.[/i]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 29 Май 2008, 23:44

b2 написа:Имам само долната част с бутон MODE - влиза plug&play при теб, само не съм сигурен дали това ще ти "отключи" функционалността за CD Changer без да сменяш самото радио. Ако ти се занимава може да го пробваме.

:mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 29 Май 2008, 23:45

Воденичаров написа:Колега и аз имах същия този проблем преди време и го реших по следния начин:
Видях в подфорум Аудио... една важна тема за е39, в която е описано как да си свържеш афтърмаркет чейнджър, като пуснеш сигнала от чейнджъра в предусилвателя на радиото. Аз направих същото, но вместо скъп чейнджър си изкарах само едно кабелче, което влиза в телефона ми и от там си пускам музика. Като ми звъни телефона, музиката спира и се чува разговора през високоговорителите на колата, така че си имам и хендсфри. Същото може да стане и с обикновено МП3 плеърче. Лошото е че трябва да си сменяш песните от телефона (плеъра), а от волана може само да се увеличава и намаля. Също така винаги в касетофона трябва да има касета. Аз използвах адапторна касетка, на която махнах кабелчето.

Туй ясно брат. Ма ми ще по цивилизовано да стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 29 Май 2008, 23:57

еми по цивилизованото е - купуваш си "ново" цд от някоя морга :winky: (аз така направих ама от приятел - той си размаза колата)
а тия фм модулаторите не стават за нищо имах такова преди пръщеше а бе ужас

ако искаш пробвай да потърсиш във разделите купува и продава

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 30 Май 2008, 0:04

asasin18 написа:еми по цивилизованото е - купуваш си "ново" цд от някоя морга :winky: (аз така направих ама от приятел - той си размаза колата)
а тия фм модулаторите не стават за нищо имах такова преди пръщеше а бе ужас

ако искаш пробвай да потърсиш във разделите купува и продава

колегата djagata предлага радио с касетофон но има копче Mode.
Дали DICE модула ще върви с туй нещо и как ше се свърже.

BTW. Тоя DICE нали захранва IPOD-а?

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 30 Май 2008, 0:28

тоя дайс (да той захранва аипод) е готино нещо, и ще работи ако имаш копче МОДЕ, но трябва да си купуваш допълнителни кабели за чейнджър, трябва да поръчваш даис-а от ебаи и т.н. Работата става много разправия, ако толкова много слушаш музика го купувай ако не сложи си 1 цд оригинално свири супер чете всичко и си записвай дискове като ти писнат старите ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlindos » 30 Май 2008, 10:34

asasin18 написа:тоя дайс (да той захранва аипод) е готино нещо, и ще работи ако имаш копче МОДЕ, но трябва да си купуваш допълнителни кабели за чейнджър, трябва да поръчваш даис-а от ебаи и т.н. Работата става много разправия, ако толкова много слушаш музика го купувай ако не сложи си 1 цд оригинално свири супер чете всичко и си записвай дискове като ти писнат старите ;)

Абе то сложно сложно колко па да е сложно :))
Имам iPod, касетофон с Mode копче ще даде колегата. Остава туй Dice-то и кабела който говориш и някой даде инструкции..
:)

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 30 Май 2008, 12:38

еми като купиш касетофона и даис-а и после бегай в тояга ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 30 Май 2008, 13:22

да не отварям нова тема ще пиша тук: имам на моита БМВ бизнес РДС със чеинджър и до касетката имам бутони за бас и требъл. това значи е по напред от реверс РДС . виждал съм и коли с чеинджър без тия бутони около касетката (бас требъл феидър и тн)? имало и бмв бизнес HiFi с 8 колони? такова някои виждал ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 30 Май 2008, 13:57

Всички радио и CD модели, които са вградени в Е39 :arrow: http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm

Следваща

Назад към E39