Разход 6.5 с 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
напротив ,темата ми от преди 2 и нещо години е по актуална от всякога с високите цени на горивата ... с описания от мен икономичен стил на шофиране новия ми дизелов работен кон ( в профила ) даде 5.5 нафта среден разход ... може да падне и още
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Alexi написа:напротив ,темата ми от преди 2 и нещо години е по актуална от всякога с високите цени на горивата ... с описания от мен икономичен стил на шофиране новия ми дизелов работен кон ( в профила ) даде 5.5 нафта среден разход ... може да падне и още
Дизелите къртят относно разход
напълно възможен е 5-ца, но това за бензина никога няма да го повярвам.
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Напълно си прав че бензина стана ужасно скъп и е полезно за нас да се кара по-икономично и темата действително е ъп-ната в подходящо време когато почти на всеки му се налага да пътува някъде извън града си 
- roset
- Потребител
-
- Кара: E36 320 M50B20 '92
Карам 320 М50 и потвърждавам че разхода пада до 6.5/100,даде ми го към морето скороста по магистралата беше 130км/h през по-голямата част.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
6.5-7 измеррван от капачка до капачка (и веднъж от празен до празен
)
който не вярва да заповяда, ще му направя едно демо (е да, с пенсионерски стил на каране)
който не вярва да заповяда, ще му направя едно демо (е да, с пенсионерски стил на каране)
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Алекси напълно съм сигурен, че казваш истиата. Моята 20-ка М52 ми гори между 7-7.2 извънградско със скорост от порядъка на 110-130 км/ч с включен климатик, но съм и в доста добро техн. състояние.
Има обаче и друга врътка - като ти сипват бензин до къде пълнят - до като изключи или до капачката? Разликата при моята кола е приблизително 4 литра. От там идва и разликата в харча на колата без значение към повече или по малко.
Проста сметка:
Дестинация - София-Бургас-София - 800 км - грубо
Зареждане ОМВ при тръгване - до капачката
Зареждане ОМВ при пристигане - до изключване
800км /4 литра разлика = 0.5 литра/100 км по малко
Бтв. Не споря с теб или останалите колеги, много често карам извънградско за да знам, че казваш истина.
Има обаче и друга врътка - като ти сипват бензин до къде пълнят - до като изключи или до капачката? Разликата при моята кола е приблизително 4 литра. От там идва и разликата в харча на колата без значение към повече или по малко.
Проста сметка:
Дестинация - София-Бургас-София - 800 км - грубо
Зареждане ОМВ при тръгване - до капачката
Зареждане ОМВ при пристигане - до изключване
800км /4 литра разлика = 0.5 литра/100 км по малко
Бтв. Не споря с теб или останалите колеги, много често карам извънградско за да знам, че казваш истина.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
ако имаше и 6-та скорост много щеше да успокой двигателя защото със 100км съм на 3000-3000 и нещо оборота, една 6-ста идва много добре ама незнам дали са съвместими е36 и е46 скоростите..
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
EnimEn написа:6.5-7 измеррван от капачка до капачка (и веднъж от празен до празен)
Изчисти си дюзите, брат
И моята е правила 6,5 по сметки преди да й изчистя дюзите
Ама сега понавървява повечко....
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Как не ви хващат нервите да карате толкова бавно
аз лично ако пътувам повече от 4 часа до морето и после ми трябват спа процедури
аз лично ако пътувам повече от 4 часа до морето и после ми трябват спа процедури
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
[/quote]като стана дума за разходи,с лукойл 95, около 350 км градско с бая настъпване, плюс до Леденика и обратно 4 човека, без падане под 180 където може което значи средна скорост към 150-160 и с всичките там баири - 10.02/100 разход с 205 гуми
Е ша ма прощаваш ма не го вервам!!!!!!
А при мен е некво странно, и аз София - Море - София давам 7.5 с клима.Обаче градското нещо ми варира, еднакво каране и еднакви задръствания 11.5 - 13 л/100км. Еи тва ако някой ми го обясни.
Е ша ма прощаваш ма не го вервам!!!!!!
А при мен е некво странно, и аз София - Море - София давам 7.5 с клима.Обаче градското нещо ми варира, еднакво каране и еднакви задръствания 11.5 - 13 л/100км. Еи тва ако някой ми го обясни.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: 04" X5 m57
много работи са възможни, но трябва да се внимава с десния крак
голем ОФ: колега соньор, дека и как я работиш тая работа, че аз се имам доайен в тая дейност
голем ОФ: колега соньор, дека и как я работиш тая работа, че аз се имам доайен в тая дейност
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5