ГНП 2.5tds ПОМОЩ номер 994
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
ГНП 2.5tds ПОМОЩ номер 994
колеги днес ми сложиха помпа Е39 със същите номера като на моята самоче като я сложиха на колата и я зацепиха колата пали и работи на ниски обороти вобще неможе да и се дава газ някои от вас знае ли на какво се дължи това
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
1. Неправилно зацепване - не е трудно да се сбърка.
2. Неправилно регулирана "плочка" на ГНП. Как я настройваха и какви параметри и зададоха?
Това - на пръво четене. Дай малко подробности за ремонта.
Ако не е бил откачен акумулатора при смяната, е възможно да има и по-сериозни причини
ГНП-то ново или 2 ръка?
2. Неправилно регулирана "плочка" на ГНП. Как я настройваха и какви параметри и зададоха?
Ако не е бил откачен акумулатора при смяната, е възможно да има и по-сериозни причини

ГНП-то ново или 2 ръка?
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:1. Неправилно зацепване - не е трудно да се сбърка.
Ако не е бил откачен акумулатора при смяната, е възможно да има и по-сериозни причини![]()
ГНП-то ново или 2 ръка?
моята помпа менеше оборотите и гаснеше,на 1-ва 2-ра -3та скорост от 1000 до 3000оборота присецваше,утидох да качат колата на комп и там ми казаха че помпата трябва да се смени взех помпа от е39 със същите номера на моята помпа сложиха новата помпа колата пали работи на место но повече от 600оборота немива като почне да и се дава газ то пак си стои на 600оборота и нищо неправи,казаха ми че са я реглулирали на 0.1 и не са били откачили клемата на акумулатора,сега сложиха старата ми помпа колата неиска да запали стартера върти но нито пуши отзад нито нищо П.С СЕРВИЗА Е ПЕЖО МОНТАНА!!! и нямат инстроменти да направят центровка!!!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Какво общо има Пежо с БМВ само не разбрах ?!?! И как попадна БМВ-то в сервиза на Пежо ?!?! Нищо чудно, че нямат инструменти... За сервизите на Пежо не съм чулвал хубави неща честно казано... Един приятел даже ми каза за една случка тук в София в сервиз на Пежо как след като е минала колата от там 1000 Км и дал фира двигателя... Не казвам, че навсякъде е така, ама по добре си закараи колата там дето правят коли, а не дето само ги гледат и се чудят какво е това...
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
Колеги това е Монтана а не София.Фалиха ми го това пежо доста хора доверих им се и тия боклу.. тотално ми дотрошиха колата щом монтиорите там незнаят какво е четритактов двигател сами преценете колко са монтиори тия и за лудни..та няма да ги приемат
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
wmb написа:А ако не е тайна колко пари даде за плочката и от този сервиз ли я купи, и това ли е най добрия сервиз в Монтана
купих гориво нагнетателна помпа от Е39 читава! "Уж това е наи добрия сервиз в Монтана" но аз немисля така тия са пълни некадърн.ци в Пежо
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
wmb написа:старата плочка може да се направи а че не може да се дава газ е от центровката на плочката , и няма никакво значение дали ще е откачен акумулатора или не
Колега, ако си сигурен в това, което си написал и си говидял лично с очоите си, че някой може да ремонтира успешно регулиращия блок на ГНП-то - сподели информацията тук, ще е много полезна за всички. Аз също съм чувал приказки за пренавиване на бобини, изчистване на "пътечки" и т.н., но ремонтирана работеща "плочка" до сега не съм виждал. Щото едно е да кихнеш 1100 лв занова "плочка", друго е да дадеш 100лв и една бутилка водка

За центроваката е необходима специална апаратура за диагностика на дизелови агрегати. Има си софтуер за различните марки автомобили. В София, аз лично съм много доволен от ННСервиз до летището.
За откачането на акумулатора: има ТИС, с натрупана от десетилетия техинчска информация за ремонт на моделите БМВ. В това ръководство изрично е подчертано, че когато се извършва ремонт и се изключват и включват кабели, имащи директна вризка с микроелектроника (пък и не само), задължително се прекъсва първо ел.захранването. Защо е така - предполагам, че ти е пределно ясно. Макар и малко вероятно, е възможо да бъде засегнато ДДЕ-то или някой друг електронен модул и тогава вече става доста неприятно....
pazokolarov написа:wmb написа:старата плочка може да се направи а че не може да се дава газ е от центровката на плочката , и няма никакво значение дали ще е откачен акумулатора или не
Колега, ако си сигурен в това, което си написал и си говидял лично с очоите си, че някой може да ремонтира успешно регулиращия блок на ГНП-то - сподели информацията тук, ще е много полезна за всички. Аз също съм чувал приказки за пренавиване на бобини, изчистване на "пътечки" и т.н., но ремонтирана работеща "плочка" до сега не съм виждал. Щото едно е да кихнеш 1100 лв занова "плочка", друго е да дадеш 100лв и една бутилка водка![]()
За центроваката е необходима специална апаратура за диагностика на дизелови агрегати. Има си софтуер за различните марки автомобили. В София, аз лично съм много доволен от ННСервиз до летището.
За откачането на акумулатора: има ТИС, с натрупана от десетилетия техинчска информация за ремонт на моделите БМВ. В това ръководство изрично е подчертано, че когато се извършва ремонт и се изключват и включват кабели, имащи директна вризка с микроелектроника (пък и не само), задължително се прекъсва първо ел.захранването. Защо е така - предполагам, че ти е пределно ясно. Макар и малко вероятно, е възможо да бъде засегнато ДДЕ-то или някой друг електронен модул и тогава вече става доста неприятно....
трябва да си голям късметлия ако от едно откачане на букса да ти се скапе DDE (по книга е така) може и при откачане на акумулатора са се скапе, но това е друга тема. За ремонта на плочката мога лично да ти го направя и центровам на колата но не мога да кажа как защото е все едно да си дам ключа от къщата. Да в ННСервиз мога да ти кажа че работят само с нови части,ако ти е прецакана плочката ти слагат нова и плащаш като пич.
Апаратурата им е на ниво но и парите за проверка на помпата без никакъв ремонт е 150лв.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Управленията на помпите и електрониките на колата са различни и си представи какво се получава като ги комплектоваш .......
Управлението е зацепено на максимум гориво и затова пали, но неще повече ..... ако се намали порцията просто няма и да пали
Като запалиш сигурно ти свети "Дюза" постоянно?
Както и да е различни са по същност управленията на помпите и електрониките на моделите
Управлението е зацепено на максимум гориво и затова пали, но неще повече ..... ако се намали порцията просто няма и да пали
Като запалиш сигурно ти свети "Дюза" постоянно?
Както и да е различни са по същност управленията на помпите и електрониките на моделите

и как по то4но може да се направи пло4ка с износени пистиwmb написа:старата плочка може да се направи а че не може да се дава газ е от центровката на плочката , и няма никакво значение дали ще е откачен акумулатора или не

wmb написа:правят се всички видове капачки и с износени писти и с обратното напрежение даже и електронните на Е46
не искам да споря с никой и не го карам да вярва.
Може та отвориме друга тема, че човека има проблем а ние отиваме много далеч
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=70412
Ето ти тема,даваи да я довършим

to6i_Racing написа:wmb написа:А ако не е тайна колко пари даде за плочката и от този сервиз ли я купи, и това ли е най добрия сервиз в Монтана
купих гориво нагнетателна помпа от Е39 читава! "Уж това е наи добрия сервиз в Монтана" но аз немисля така тия са пълни некадърн.ци в Пежо
Колега, не каза тук докъде си стигнал, кой, как, и кога ти оправи колата???
Незная дали колегата ще отговори, а и да отговори, незнам какво са го излъгали от въпросният сервиз, но аз ще ви разкажа изторията, от както аз се явих при колата...
В петъка ме викат във въпросният сервиз на Пежо-Монтана да погледна едно БМВ че не иска да запали... Собственика бил казал да си му го направят както си им я е докарал, те му сложили старата помпа, но не иска да запали... Запалих им аз колата и остана уговорката, че ще питат собственика, дали да отремонтирам електрониката на помпата за да се оправи колата на клиента им... В неделя слет обяд се освободих и взех БМВто при мен... След около 3 часа, колицата замърка като коте и изобщо нямаше симптомите с които колегата я е закарал в Пежо-Монтана... Звъннах на човека от Пежо и той дойде да си я прибере... Каза че в понеделника, със собственика са се возили около 30 мин. и е останал доста доволен...
Та за собствена реклама и за ваше улеснение и не голяма загуба на нерви и доста пари, мога да кажа... Поправям електроните помпи на вашите автомобили за скромната сума от 120-150лв... Отнася се само за тези които излишното гориво им е отзад, тези които излишното гориво е от горе, аз не го ремонтирам... От Монтана съм, но никак не е далеч, като се има на предвид колко пари ви струва иначе ремонта... Идват хора от цяла България и остават доволни... Имал съм клиенти и от Варна, Бургас, Русе.............
При интерес, пишете на dani_94@abv.bg ; danayl@abv.bg ; 0886064448 Дани
Ще се радвам колегата да си погледне отново темата и да разкаже неговата история...
Последна промяна dani_94 на 28 Сеп 2008, 21:16, променена общо 1 път

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2