Затъмняване на прозорците и каране на заден ход?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 22 Май 2008, 23:57

на куките много им здраве, щом имаш огледала за задно виждане може да затъмниш колкото си искаш прозорците, само без предните, демек пътническите и комбито могат да са тъмни. Аз съм така с най-тъмното и си ми е много уютно вътре, и като ви воза кучето не му е топло ;) а паркирането врено е малко кофти, ама тия огледала за кво са, а и парктроници има....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 23 Май 2008, 0:28

Дааа, явно ще трябва да слагам парктроник ако реша да затъмнявам джамовете...

BTW, на един познат преди години му смазаха така дакела, защото оня паркирал назад със затъмнени прозорци и на огледала - не беше видял нито кучето, нито собственика му :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 23 Май 2008, 0:36

сложи си фолио НЕ толкова тъмно и нямаш НИКАКВИ проблеми с паркирането назад :!: и особено като ти светне тва белото на стоповете /вечер/ става ден.. никакви проблеми и да не се излагаме с партроници :winky:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Май 2008, 0:46

BMW-E39 написа:сложи си фолио НЕ толкова тъмно и нямаш НИКАКВИ проблеми с паркирането назад :!: и особено като ти светне тва белото на стоповете /вечер/ става ден.. никакви проблеми и да не се излагаме с партроници :winky:

:roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitaran » 23 Май 2008, 12:18

BTW, на един познат преди години му смазаха така дакела, защото оня паркирал назад със затъмнени прозорци и на огледала - не беше видял нито кучето, нито собственика му :([/quote]

на такъв му чупя 2 та крака ама така, че никога вече да не може да кара, и кви ли не други извращения...
Миналата седмица един с пежо така блъсна една колежка на паркинга... ни в полиция се обаждахме никъде.... ама тоз колкото бой отнесе....

Трябва да се внимава много, защото наистина виждането става затруднено...и може да стане голям сакътлък

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 23 Май 2008, 13:17

даммм. треа се внимава тука има при нас един приятел пожарникар е и щото е от системата на МВР е потъмнил цялата кола на 100% и прозореца дето гледа пътя аз се чуда как кара просто :roll: и така се потат повече стъклата като има фолио ;)
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 23 Май 2008, 13:27

аз преди месец си сложих на мойта красавица и стана много добре, но слжих малко по светло фолио 75% сложих и през деня може да се види кой седи вътре :)
инъче за задната малко си е гадно но и аз маневрирам на странични огледала :)
а има и друг вариант слагаш паркинг сензори :) и нямаш грижи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 23 Май 2008, 21:22

има още един слагаш и камерка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 23 Май 2008, 21:24

bobih написа:има още един слагаш и камерка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мда става, ама за целта трябва некъв дисплей :roll: Иначе аз си взех колата така, със затъмнени стъкла и парктроник и си ми е перфектно :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 27 Май 2008, 16:23

BMW-E39 написа:и на моита са затъмнени но така я докарах от германия, ито са леко затъмнение, та като е тъмно нямам НИКАКВи проблеми :!:
имам много познати с по тъмни стъкла и чувството при тях е всякаш се возиш в баничарка /на тъмно/ без прозорци отзад и отстрани
слагаи смело фолио но гледаи да е наи светлото и няма никакви грижи после на тъмно,
пак имам авер с наи тъмните маи беше, и като е вечер отзад зад него като караш на дълги виждаш само 2 лилаво червени точки вместо фарове :mhihi:

Тук колега не си прав! Зависи колко качествено е фолиото което са си сложили твоите приятели .Моета е с американско фолио с UV -защита е на 95 % затъмнена отзад и двете задни странични стъкла и трябва да ти кажа ,че през деня като погледнеш през стъклата към Слънцето се вижда много готино -все едно гледаш през оригинални слънчеви очила ,а като се стъмва вечер предметите погледнати през такива стъкла изглеждат все едно навън е мрачно ,но не и да се губи контура на предмета. Колкото до каращите който преди те заслепяват с фаровете си , сега фаровете им са като две точки -подобно на СЛънцето както изглежда през слънчеви очила. АЗ сложих фолиото заради Слънцето -за да не гори тапицерията през лятото и заради някой които карат зад теб на дълги !
Освен това трябва да ти кажа,че когато колата е обърната със задницата към Слънцето и то пече задното стъкло където е фолиото , след това като отвориш вратата и седнеш отзад липсва топлата вълна и задуха , вътре е прохладно - все едно колата е вадиш от гараж.
Много съм доволен !
На мен всичко ми костваше 220 лв. -в Бургас . Говорим за Е34, като цената зависи от площа която искаш да покриеш .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitaran » 27 Май 2008, 16:49

а така, а на мен 36 кинта париците за фолиото пак хамериканско най тъмното и 2 часа работа :mhihi: ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 27 Май 2008, 17:41

сложи си по тъмно на страничните стъкла и по светло на задното и си на 6 почти не си личи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 27 Май 2008, 18:14

sineok_pi4 аз си сложих от същото фолио ама на 75% затъмнение.
найстина като се погледне през него към слънцето не дразни на очите и си е много готино както казваш все едно гледаш през очила :)
само че не ми харесва това на 75%-та трябваше направо на 95.

по нататък ако останат парички ще си сложа такова :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 28 Май 2008, 10:54

Ако искаш мога да помогна от опит - погледни направена кола и след това решаваш и ако имаш драскотини/отвътре/ трябва да полираш първо стъклата. Различните марки производители на фолиа имат различен слои. Аз преди да сложа ходих наколко пъти при хората когато имаха готови коли да видя как изглежда затъмнението. Монтираха ми на страничните 75% и 50% на задния - това е оптимален вариант и не се различават, защото винаги ги гледаш под различен ъгъл. Доколкото за вечер при мен се вижда по-добре отколкото през деня - фолиото е хелиоматично с някакви екстри беше USA. УСПЕХ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kranki » 28 Май 2008, 11:16

добре бе пичове на задното стъкло реотаните не се ли прецакват?а ако решиш да го сваляш няма ли да е проблем за тях?а и кажете някое читаво фолио като марка де.аз мисля да сложа 50% на всички джамове, без предния разбира се, защото с този кожен салон е .....хитро след цял ден на слънце. :D :D

ПредишнаСледваща

Назад към E39