Двигател работи шумно
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Двигател работи шумно
Забелязах че колата когато си стои работи много шумно. Освен че се чува характерния за дизел шум, чува се и едно тракане. И днеска я закарах в Дару да видят какво ий има. Оказа се някаква шайба и още нещо. Шайбата е счупена май, и не ми казаха причината. "тва е нещо нормално и елементарно" и мога да си я карам спокойно колата, докато не пристигнат частите (естествено че нямат нищо на склад). И се чудя да ли всеки 6000 км (на толкова е колата) ще я сменям тая шайба? Колата е гаранционна и няма да плащам нищо.
Тоя проблем не казвам на никой, освен на бмв фенове, иначе знаете кво почват да приказват...
Тоя проблем не казвам на никой, освен на бмв фенове, иначе знаете кво почват да приказват...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
M6 написа:Дали бензиновите версии го имат този проблем?Дизелите на BMW не са особенно издръжливи.Най-здравите мотори са 6-цилиндровите бензинови
деба ти си карал всичко,свалям шапка пред твойте знания

пс:момче успокой се малко
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
И аз утре сам на сервиз,свети ми лампата за ниско количество масло и трябва да се долива,дали ще ме вземат без час в камор-колата е с тяхната програма сервиз,че не ми се чака до енти ден за едно доливана
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: Двигател работи шумно
[quote="djordje"][/quote]
Провери по чуждите Е90 форуми.., ако това е някакъв хроничен проблем ще го пише..
Провери по чуждите Е90 форуми.., ако това е някакъв хроничен проблем ще го пише..

SlipKnoT написа:djordje написа:
Ще се окаже че си прав. Гледам в чужди форуми, имат същия проблем с дизелите. Става дума за "vibration damper":

Сега нещо ме е страх да го карам... чета че другите имаха и проблем със съединителя, тресе на първа. А аз днеска точно го осетих това два пъти.
Ама гледам че тея в дару бяха на ясно, знаеха май че проблема е хроничен.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Адашче,това със съединителя,може да е от демферния маховик - къде точно прочете за проблем със съединителя
п.С. Може би проблема идва от шпонката "5",сигурно оттам идва шума,ако тя се разбива
Разпитай всичко след като я сменят и напиши тук
Георги Пенчев

п.С. Може би проблема идва от шпонката "5",сигурно оттам идва шума,ако тя се разбива

Георги Пенчев
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
А именно позиция #1 от схемата!djordje написа:Става дума за "vibration damper...

Бих искал да я чуя, преди да ти я поправят, защото имам нещо предвид! Какво мислиш за четвъртък?
Penchev написа:къде точно прочете за проблем със съединителяГеорги Пенчев
от www.e90post.com
човека имаше същия проблем със звука на двигателя, и след това се е появил и проблема със съединителя, и се оказа че е свързано някак си, ти май знаеш даже как

ICE написа:А именно позиция #1 от схемата!djordje написа:Става дума за "vibration damper...![]()
Бих искал да я чуя, преди да ти я поправят, защото имам нещо предвид! Какво мислиш за четвъртък?
Да прав си, на човека проблема беше детайл позиция 1! Днеска не искаха да ми кажат нищо защо и как стана... имам чувство че при мен е същия проблем. Осетих и проблем със съединителя.
Четвъртък ще я чуеш, няма проблеми, незнам колко се чакат частите след поръчката ама едва ли е по малко от седмица. Иначе съм там.
Би ли ми казал предварително какво имап предвид?

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Просто да сравня твоя шум с един друг от една tds-ка! После ще ги коментирамеdjordje написа:Да прав си, на човека проблема беше детайл позиция 1! Днеска не искаха да ми кажат нищо защо и как стана... имам чувство че при мен е същия проблем. Осетих и проблем със съединителя.
Четвъртък ще я чуеш, няма проблеми, незнам колко се чакат частите след поръчката ама едва ли е по малко от седмица. Иначе съм там.
Би ли ми казал предварително какво имап предвид?

ПП. Сутрин като я запалиш има ли го този шум, а като загрее и я покараш, утихва ли или не?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
djordje,частите се чакат 10 работни дни в общия случай
Имало е случаи,когато поръчка ми е ставала за една седмица
Георги Пенчев

Имало е случаи,когато поръчка ми е ставала за една седмица

Георги Пенчев
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2