Двигател работи шумно

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Двигател работи шумно

Мнение от djordje » 16 Яну 2006, 19:48

Забелязах че колата когато си стои работи много шумно. Освен че се чува характерния за дизел шум, чува се и едно тракане. И днеска я закарах в Дару да видят какво ий има. Оказа се някаква шайба и още нещо. Шайбата е счупена май, и не ми казаха причината. "тва е нещо нормално и елементарно" и мога да си я карам спокойно колата, докато не пристигнат частите (естествено че нямат нищо на склад). И се чудя да ли всеки 6000 км (на толкова е колата) ще я сменям тая шайба? Колата е гаранционна и няма да плащам нищо.

Тоя проблем не казвам на никой, освен на бмв фенове, иначе знаете кво почват да приказват... 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2006, 21:23

И на баща ми дизела почна да чука.Казаха,че е нормално.След това джипа седя 1 месец в сервиза. :)
Изображение

Аватар

Мнение от M6 » 16 Яну 2006, 21:25

Дали бензиновите версии го имат този проблем?Дизелите на BMW не са особенно издръжливи.Най-здравите мотори са 6-цилиндровите бензинови ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Яну 2006, 22:46

M6 написа:Дали бензиновите версии го имат този проблем?Дизелите на BMW не са особенно издръжливи.Най-здравите мотори са 6-цилиндровите бензинови ;)

деба ти си карал всичко,свалям шапка пред твойте знания :bowdown: :bowdown:

пс:момче успокой се малко
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 16 Яну 2006, 22:53

И аз утре сам на сервиз,свети ми лампата за ниско количество масло и трябва да се долива,дали ще ме вземат без час в камор-колата е с тяхната програма сервиз,че не ми се чака до енти ден за едно доливана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 16 Яну 2006, 23:10

OPASNO LUD написа:И аз утре сам на сервиз,свети ми лампата за ниско количество масло и трябва да се долива,дали ще ме вземат без час в камор-колата е с тяхната програма сервиз,че не ми се чака до енти ден за едно доливана

Ще те вземат и без час, бъди там възможно по рано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e38 » 16 Яну 2006, 23:13

M6 бая е карал всичко ;) :lol:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Re: Двигател работи шумно

Мнение от SlipKnoT » 16 Яну 2006, 23:46

[quote="djordje"][/quote]

Провери по чуждите Е90 форуми.., ако това е някакъв хроничен проблем ще го пише.. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 17 Яну 2006, 0:00

SlipKnoT написа:
djordje написа:

Провери по чуждите Е90 форуми.., ако това е някакъв хроничен проблем ще го пише.. ;)

Ще се окаже че си прав. Гледам в чужди форуми, имат същия проблем с дизелите. Става дума за "vibration damper":
Изображение
Сега нещо ме е страх да го карам... чета че другите имаха и проблем със съединителя, тресе на първа. А аз днеска точно го осетих това два пъти.
Ама гледам че тея в дару бяха на ясно, знаеха май че проблема е хроничен.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Яну 2006, 0:11

Адашче,това със съединителя,може да е от демферния маховик - къде точно прочете за проблем със съединителя :?:

п.С. Може би проблема идва от шпонката "5",сигурно оттам идва шума,ако тя се разбива :roll: Разпитай всичко след като я сменят и напиши тук :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 17 Яну 2006, 0:13

djordje написа:Става дума за "vibration damper...
А именно позиция #1 от схемата! ;)

Бих искал да я чуя, преди да ти я поправят, защото имам нещо предвид! Какво мислиш за четвъртък?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 17 Яну 2006, 0:27

Penchev написа:къде точно прочете за проблем със съединителя :?:Георги Пенчев

от www.e90post.com
човека имаше същия проблем със звука на двигателя, и след това се е появил и проблема със съединителя, и се оказа че е свързано някак си, ти май знаеш даже как :).
ICE написа:
djordje написа:Става дума за "vibration damper...
А именно позиция #1 от схемата! ;)

Бих искал да я чуя, преди да ти я поправят, защото имам нещо предвид! Какво мислиш за четвъртък?

Да прав си, на човека проблема беше детайл позиция 1! Днеска не искаха да ми кажат нищо защо и как стана... имам чувство че при мен е същия проблем. Осетих и проблем със съединителя.

Четвъртък ще я чуеш, няма проблеми, незнам колко се чакат частите след поръчката ама едва ли е по малко от седмица. Иначе съм там.

Би ли ми казал предварително какво имап предвид? :)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 17 Яну 2006, 0:37

djordje написа:Да прав си, на човека проблема беше детайл позиция 1! Днеска не искаха да ми кажат нищо защо и как стана... имам чувство че при мен е същия проблем. Осетих и проблем със съединителя.

Четвъртък ще я чуеш, няма проблеми, незнам колко се чакат частите след поръчката ама едва ли е по малко от седмица. Иначе съм там.

Би ли ми казал предварително какво имап предвид? :)
Просто да сравня твоя шум с един друг от една tds-ка! После ще ги коментираме ;)
ПП. Сутрин като я запалиш има ли го този шум, а като загрее и я покараш, утихва ли или не?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Яну 2006, 0:38

djordje,частите се чакат 10 работни дни в общия случай :idea:
Имало е случаи,когато поръчка ми е ставала за една седмица :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 17 Яну 2006, 0:41

Тва тракане го забелязах още първия месец, като го чувах рядко и пъти по слабо. Сега стана доста по силно, чува се от далече, от 5-6 метра се рабира че нещо не е на ред. И мисля че като се загрее хубаво, става само по силно.

Следваща

Назад към Други модели