автомат
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Ако имаш автомат за да вуртиш гуми ти трябва шпер. 25% да речем е добре.
Слагаш и започва. Иначе спорта определя само на колко оборота да превклшчи. Другия варянт за автомат е чип. За да събудиш конете в ниските обороти. И ВНИМАВАИ при сменяне от 2 ра на 1 ва на втомата въртящия момент е много голям да не утидеш в дерето.
Слагаш и започва. Иначе спорта определя само на колко оборота да превклшчи. Другия варянт за автомат е чип. За да събудиш конете в ниските обороти. И ВНИМАВАИ при сменяне от 2 ра на 1 ва на втомата въртящия момент е много голям да не утидеш в дерето.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
Аз май само веднъж успях да я завъртя на сухо, около 30 секунди след като за пръв път я подкарах
След това се опитвах многократно и не ставаше, може би защото смених гумите, тези първите бяха безобразно изхабени. Както каза колегата, внимавай много, че е опасно като връщаш предавка, трябва добре да го прецениш, тя изведнъж се завърта. Виж на мокро и на сняг не е проблем.

We love you Ronnie!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
само съсипваш Автомата... Дай да праим бартер.. аз ти давам 5скоростна ръчка а ти ми дай автомата.. Тогава си върти на воля...
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Exy написа:uricatoli написа:само съсипваш Автомата... Дай да праим бартер.. аз ти давам 5скоростна ръчка а ти ми дай автомата.. Тогава си върти на воля...
Какво му се съсипва на автомата?
някъде имаше клипче един пич как въртя една осмица... и накрая само изтрака и да видиш.. ни напред ни назад... беше автомат... Според мен автомата е за по икономично каране и също така да удължиш живота на съединитела...
- ludia
-
-
Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.
Това е кола.Създадена за КОЛА !
Това че може да прави някои неща които другите коли немогат незначи че трябва да се издевателства върху нея.Както нормални скорости се чупат така и автоматик с разликата че тои фабрично непозволява да се кара според шофиора а според него си. Всичко се троши. Ако се засилите в стената с глава ще разберете че и тя се троши.
"Що колата не се върти" а ми викни двама цигани расипи 5л. олио и им кажи да те бутат настрани и гледъи въртеж.
Това че може да прави някои неща които другите коли немогат незначи че трябва да се издевателства върху нея.Както нормални скорости се чупат така и автоматик с разликата че тои фабрично непозволява да се кара според шофиора а според него си. Всичко се троши. Ако се засилите в стената с глава ще разберете че и тя се троши.
"Що колата не се върти" а ми викни двама цигани расипи 5л. олио и им кажи да те бутат настрани и гледъи въртеж.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
kajata написа:шпер ? кжо 6те рече
Какво представлява ШПЕР-а и как работи:
Какво представлява:
Диференциалите с повишено триене (на английски Limited Slip Differential на кратко LSD) са най-често фрикционни, наричат се така защото между планетните зъбни колела (тея в който се забиват полуваловете към гумите) и касетата на диференциала има два диска който са абразивни... при движение направо скоростта на въртене (при идеални пътни условия и еднакви гуми) на двете планетни колела, и касетата, е еднаква... когато автомобила се движи в завой, колелото което е от вътрешната страна на завоя изминава по-малък път следователно скоростта на въртене му е по-малка в сравнение с това от външата страна на завоя. Разликата м/у скоростта на въртене на вътрешното колело и касетата на диференциала е същата каквато е и м/у външното колело и касетата (ако няма приплъзване в гумите) с тая разлика че едната е със знак "-" а другата със знак "+" спрямо скоростта на въртене на касетата!
Тогава започва да се появява триене м/у фрикционните дискове (който са със шлици и са неподвижни спрямо планетното колело и полуоската и подвижни спрямо касетата на диференциала) и касетата на диференциала предизвикващо сили който се стремят да изравнят скоростите на въртене на планетите и касетата. Когато едното колело се опитва да увеличи или намали скоростта си (примерно в завой) трябва първо да преодолее силите на триене м/у фрикционните дискове и касетата. от Дилян Пенчев
Тва е писано пиасно та чак се е протрило от писане ама айде
а тва е малка част от написаното
ludia написа:Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.
Тотално не съм съгласен с теб, виж тази реклама

http://www.youtube.com/watch?v=vnZUkeB9gu0&feature=related
И как да не позволява да се кара според шофьора

uricatoli написа:някъде имаше клипче един пич как въртя една осмица... и накрая само изтрака и да видиш.. ни напред ни назад... беше автомат... Според мен автомата е за по икономично каране и също така да удължиш живота на съединитела...
Ако беше за икономично каране, нямаше да има спорт режим, при който гледа да е на възможно най-ниската предавка и разхода едва ли пада под 25-30

Всъщност като се върти в кръг, на изхода на кутията няма натоварване, това може би вреди, но не съм много наясно, трябва да прочета някъде.
We love you Ronnie!
- ludia
-
-
Exy братле.
Що преди да питаш невземеш поне да прочетеш. Може да нямаш възможност да караш Е36 автомат но поне прочети. Некомпетентното ти мнение непомага
Що преди да питаш невземеш поне да прочетеш. Може да нямаш възможност да караш Е36 автомат но поне прочети. Некомпетентното ти мнение непомага

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
ludia написа:Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.
Абе "Еху" до някаде си е прав !!!! защо на БМВ му викат хулигана на пътищата , защо изглежда лоша кола и защо е с задно предаване... че нали всички си взимаме БМВ за да се забавляваме... а как да се забавляваш докато караш като слушаш радио ??? като връткаш задницата !!! естествено че може да се кара спокойно , баща ми сменя 4-то бмв вече и си ги взима с всяка нова 2 пъти по мощна ама веднъж не сам го видял да врътне... и двамата сте прави ама Еху повече

ludia написа:Exy братле.
Добре приятел, защо ти не обясниш като си по-компетентен. Пиша това, което знам. То вярно, не е много

Garribaldi написа:Абе "Еху" до някаде си е прав !!!! защо на БМВ му викат хулигана на пътищата , защо изглежда лоша кола и защо е с задно предаване... че нали всички си взимаме БМВ за да се забавляваме... а как да се забавляваш докато караш като слушаш радио ??? като връткаш задницата !!! естествено че може да се кара спокойно , баща ми сменя 4-то бмв вече и си ги взима с всяка нова 2 пъти по мощна ама веднъж не сам го видял да врътне... и двамата сте прави ама Еху повечеБМВ рулззззз !!!

We love you Ronnie!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2