автомат

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330 CI
Мечтае да кара: Х5

автомат

Мнение от veliki1 » 31 Мар 2008, 15:52

хора имам е 36 м52 автомат немога да въртя гуми пускам спорт изкл асц и газ но неможе а мотора е много добър има мощност

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 31 Мар 2008, 23:10

Ако имаш автомат за да вуртиш гуми ти трябва шпер. 25% да речем е добре.
Слагаш и започва. Иначе спорта определя само на колко оборота да превклшчи. Другия варянт за автомат е чип. За да събудиш конете в ниските обороти. И ВНИМАВАИ при сменяне от 2 ра на 1 ва на втомата въртящия момент е много голям да не утидеш в дерето.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 31 Мар 2008, 23:20

Аз май само веднъж успях да я завъртя на сухо, около 30 секунди след като за пръв път я подкарах :mhihi: След това се опитвах многократно и не ставаше, може би защото смених гумите, тези първите бяха безобразно изхабени. Както каза колегата, внимавай много, че е опасно като връщаш предавка, трябва добре да го прецениш, тя изведнъж се завърта. Виж на мокро и на сняг не е проблем.
We love you Ronnie!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 5:18

само съсипваш Автомата... Дай да праим бартер.. аз ти давам 5скоростна ръчка а ти ми дай автомата.. Тогава си върти на воля...
Изображение

Аватар

Мнение от kajata » 01 Апр 2008, 10:09

шпер ? кжо 6те рече

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 10:38

двете задни колеленца да ти се въртят заедно :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 01 Апр 2008, 14:46

uricatoli написа:само съсипваш Автомата... Дай да праим бартер.. аз ти давам 5скоростна ръчка а ти ми дай автомата.. Тогава си върти на воля...

Какво му се съсипва на автомата?
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 01 Апр 2008, 14:53

то и да нямаш шпер пак трябва да палиш едната гума, или не се пали ?
Изображение

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 16:22

Exy написа:
uricatoli написа:само съсипваш Автомата... Дай да праим бартер.. аз ти давам 5скоростна ръчка а ти ми дай автомата.. Тогава си върти на воля...

Какво му се съсипва на автомата?

някъде имаше клипче един пич как въртя една осмица... и накрая само изтрака и да видиш.. ни напред ни назад... беше автомат... Според мен автомата е за по икономично каране и също така да удължиш живота на съединитела...
Изображение

Аватар

Мнение от ludia » 01 Апр 2008, 16:28

Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.
Това е кола.Създадена за КОЛА !
Това че може да прави някои неща които другите коли немогат незначи че трябва да се издевателства върху нея.Както нормални скорости се чупат така и автоматик с разликата че тои фабрично непозволява да се кара според шофиора а според него си. Всичко се троши. Ако се засилите в стената с глава ще разберете че и тя се троши.
"Що колата не се върти" а ми викни двама цигани расипи 5л. олио и им кажи да те бутат настрани и гледъи въртеж. :evil:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 01 Апр 2008, 17:47

kajata написа:шпер ? кжо 6те рече

Какво представлява ШПЕР-а и как работи:
Какво представлява:
Диференциалите с повишено триене (на английски Limited Slip Differential на кратко LSD) са най-често фрикционни, наричат се така защото между планетните зъбни колела (тея в който се забиват полуваловете към гумите) и касетата на диференциала има два диска който са абразивни... при движение направо скоростта на въртене (при идеални пътни условия и еднакви гуми) на двете планетни колела, и касетата, е еднаква... когато автомобила се движи в завой, колелото което е от вътрешната страна на завоя изминава по-малък път следователно скоростта на въртене му е по-малка в сравнение с това от външата страна на завоя. Разликата м/у скоростта на въртене на вътрешното колело и касетата на диференциала е същата каквато е и м/у външното колело и касетата (ако няма приплъзване в гумите) с тая разлика че едната е със знак "-" а другата със знак "+" спрямо скоростта на въртене на касетата!
Тогава започва да се появява триене м/у фрикционните дискове (който са със шлици и са неподвижни спрямо планетното колело и полуоската и подвижни спрямо касетата на диференциала) и касетата на диференциала предизвикващо сили който се стремят да изравнят скоростите на въртене на планетите и касетата. Когато едното колело се опитва да увеличи или намали скоростта си (примерно в завой) трябва първо да преодолее силите на триене м/у фрикционните дискове и касетата. от Дилян Пенчев
Тва е писано пиасно та чак се е протрило от писане ама айде
а тва е малка част от написаното

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 02 Апр 2008, 18:05

ludia написа:Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.
Това че може да прави някои неща които другите коли немогат незначи че трябва да се издевателства върху нея.Както нормални скорости се чупат така и автоматик с разликата че тои фабрично непозволява да се кара според шофиора а според него си. Всичко се троши. Ако се засилите в стената с глава ще разберете че и тя се троши.
"Що колата не се върти" а ми викни двама цигани расипи 5л. олио и им кажи да те бутат настрани и гледъи въртеж. :evil:

Тотално не съм съгласен с теб, виж тази реклама :winky:
http://www.youtube.com/watch?v=vnZUkeB9gu0&feature=related

И как да не позволява да се кара според шофьора :shock: Бас държа, че не си карал автомат или е било съвсем за малко. Едит: сега видях, че караш автомат. С различен стил на каране успявам да сваля от 18 разход в града до 13-14.

uricatoli написа:някъде имаше клипче един пич как въртя една осмица... и накрая само изтрака и да видиш.. ни напред ни назад... беше автомат... Според мен автомата е за по икономично каране и също така да удължиш живота на съединитела...

Ако беше за икономично каране, нямаше да има спорт режим, при който гледа да е на възможно най-ниската предавка и разхода едва ли пада под 25-30 :mhihi: (говоря за мойта, която е 1.8 мотор). А съединител изобщо няма, има турбина (torque converter), която не знам точно как работи, но замества съединителя и ако сменяш маслото редовно е едно от последните неща, които се чупят. А на тая осмица кутията вероятно и е била тръгнала вече и от оборотите се е счупила. Дали натискаш до ламарина докато караш на пътя и влизаш в червеното или я въртиш в кръг, за скоростите се съмнявам да има някакво значение. Единствено гумите си патят, дори окачването е по-натоварено в нормален завой, отколкото като се пързаля задницата, защото не му действат толкова големи центробежни сили.

Всъщност като се върти в кръг, на изхода на кутията няма натоварване, това може би вреди, но не съм много наясно, трябва да прочета някъде.
We love you Ronnie!

Аватар

Мнение от ludia » 02 Апр 2008, 21:29

Exy братле.
Що преди да питаш невземеш поне да прочетеш. Може да нямаш възможност да караш Е36 автомат но поне прочети. Некомпетентното ти мнение непомага :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 02 Апр 2008, 21:41

ludia написа:Добре на вас кои ви каза че БМВ е създадено за въртене.

Абе "Еху" до някаде си е прав !!!! защо на БМВ му викат хулигана на пътищата , защо изглежда лоша кола и защо е с задно предаване... че нали всички си взимаме БМВ за да се забавляваме... а как да се забавляваш докато караш като слушаш радио ??? като връткаш задницата !!! естествено че може да се кара спокойно , баща ми сменя 4-то бмв вече и си ги взима с всяка нова 2 пъти по мощна ама веднъж не сам го видял да врътне... и двамата сте прави ама Еху повече :mhihi: БМВ рулззззз !!! ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 03 Апр 2008, 10:59

ludia написа:Exy братле.
Що преди да питаш невземеш поне да прочетеш. Може да нямаш възможност да караш Е36 автомат но поне прочети. Некомпетентното ти мнение непомага :!:

Добре приятел, защо ти не обясниш като си по-компетентен. Пиша това, което знам. То вярно, не е много :mhihi: Ама като знаеш повече и мислиш, че съм написал нещо грешно, отдели 5 мин да обясниш на мен и на другите, това е идеята на този подфорум, да се обменя техническа информация, не да казваш кой е компетентен и кой не е, от това полза няма. Признавам, че тръгнах да пиша и след това се сетих, че може да не съм прав, така че няма да споря по въпроса чупи ли се кутията при пилежи в кръг или не. Ама това дето го каза, че автомата фабрично не позволявал да се кара според шофьора...

Garribaldi написа:Абе "Еху" до някаде си е прав !!!! защо на БМВ му викат хулигана на пътищата , защо изглежда лоша кола и защо е с задно предаване... че нали всички си взимаме БМВ за да се забавляваме... а как да се забавляваш докато караш като слушаш радио ??? като връткаш задницата !!! естествено че може да се кара спокойно , баща ми сменя 4-то бмв вече и си ги взима с всяка нова 2 пъти по мощна ама веднъж не сам го видял да врътне... и двамата сте прави ама Еху повече :mhihi: БМВ рулззззз !!! ;)

:yes: друго си е да и завъртиш дупето, дано следващата зима пак има сняг :D
We love you Ronnie!

Следваща

Назад към E36