ангренажен ремък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
ангренажен ремък
ЗДРАВЕЙТЕ БМВ КОЛЕГИ. СЛЕД 3 МЕСЕЦА ОПИТИ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ РЕГИСТРИРАХ.ВРЕМЕ Е ДА СМЕНЯМ АНГРЕНАЖЕН РЕМЪК НА 318-КАТА И СЕ ЧУДЯ ЗА МАРКАТА. ПРЕДЛАГАТ МИ НА БОШ ПО 25 ЛВ. НО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ СА ПРАВЕНИ В ТУРЦИЯ.ПОНЕЖЕ НЕ САМ ОТ СОФИЯ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА Е ЦЕНАТА В ДАРУ КАР.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Като гледам каква година си написал за 318-ката, трябва да е с двигател М43, който няма агренажен ремък. Тоя ремък го имат само тези с двигател М40, произведени до Септември 1993 г.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
В Дару ремъка за М20 е 75 лв с ДДС, в магазините на бош е към 32 лв и 27 на Гоод Иеар.
това са ориентировачни цени за шест цилиндров двигател, предполагам цените за твоя ремък са близки.
Не знам обаче колко може да се има доверие на такива ремъци, но от безпаричие си взех от втория вид, а и доколкото знам доста от клуба са с такива ремъци и досега не съм чул да има проблем.
но риска да попаднеш на нещо кофти е винаги по-голям от магазинче, отколкот във вносител.
това са ориентировачни цени за шест цилиндров двигател, предполагам цените за твоя ремък са близки.
Не знам обаче колко може да се има доверие на такива ремъци, но от безпаричие си взех от втория вид, а и доколкото знам доста от клуба са с такива ремъци и досега не съм чул да има проблем.
но риска да попаднеш на нещо кофти е винаги по-голям от магазинче, отколкот във вносител.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Първо виж дали си с м40 шото ако неси си със верига и си свиркаш 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
двигателят ми е м40 и със сигурност е с ремък. първата и регистрация е 94 год. а може да е приизведена и 93. мерси за отговорите
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
и това 4е е с ремък какви опастности крие?може ли да се скъса...?????
а веригата някаква по специална поддръжка има ли освен 4е знам 4е след мнооо км трябва да се опъне малко ако се налага
а веригата някаква по специална поддръжка има ли освен 4е знам 4е след мнооо км трябва да се опъне малко ако се налага

8.32
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Ремъка е малко по-тих от веригата, затова се предпочита при някой тип двигатели. Обаче ремък много лесно се къса, след като минеш и превишиш опрделения брой км, на които трябва да се смени.
Веригата по-малко капризна, с времето малко се разтяга ( получава се малко разтягане между отделните звена) и става по-шумна. Тя не подлежи на регулация, а на смяна но след МНОГО хиляди километри, които повечето двигатели не доживяват ( преди това все някой успява да се пречука с колата). Проблема кате се разтегнат веригите е, че бяга центровката. Досега познвавам само един човек (Бесния, признай си без бой), който е късал ангренажна верига, но не на БМВ.
Веригата по-малко капризна, с времето малко се разтяга ( получава се малко разтягане между отделните звена) и става по-шумна. Тя не подлежи на регулация, а на смяна но след МНОГО хиляди километри, които повечето двигатели не доживяват ( преди това все някой успява да се пречука с колата). Проблема кате се разтегнат веригите е, че бяга центровката. Досега познвавам само един човек (Бесния, признай си без бой), който е късал ангренажна верига, но не на БМВ.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- PIONEER
- ентусиаст
-
ATI мерси батка много ме светна
.ве4е знам как стоят не6тата...
бесния я кажи на какво скъса веригата..то голям зор би трябвало да е

8.32
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
неслучайно "БЕСНИЯ" му е прякора, прави си изводи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Naskoksan написа:
Баси, те целият двигател ли са ти сменявали
на M40 смяната на ангренажен ремък в Дару е около 400 лв...
Баси, те целият двигател ли са ти сменявали

- PIONEER
- ентусиаст
-
vicho написа:прави си изводи
еми май разбрах 4е тука сте се събрали някакви диваци

8.32
12 мнения
• Страница 1 от 1