Siemens vs. Bosch ECU?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Siemens vs. Bosch ECU?
Здрасти ви,
Само да питам, някой сигурно ще знае. Кои БМВта от Е36 са със Сименс и кои имат Бош мениджмънт системи? Изпратих моята кола на сервиз да и сложат чип, но ми казаха че точно на този модел не могат понеже имала някаква по-странна Сименс система. Каква е историята с тези ЕКУ-та? Аз мислех, че всичките имат Бош Мотроник, обаче вчера се разтърсих и според някакъв сайт излезе че 320, 325, 325 и 328 имат Сименс, а пък 316, 318 и М3 имат Бош (различни версии естествено). Някой дето знае повече да ме осветли по въпроса?
Само да питам, някой сигурно ще знае. Кои БМВта от Е36 са със Сименс и кои имат Бош мениджмънт системи? Изпратих моята кола на сервиз да и сложат чип, но ми казаха че точно на този модел не могат понеже имала някаква по-странна Сименс система. Каква е историята с тези ЕКУ-та? Аз мислех, че всичките имат Бош Мотроник, обаче вчера се разтърсих и според някакъв сайт излезе че 320, 325, 325 и 328 имат Сименс, а пък 316, 318 и М3 имат Бош (различни версии естествено). Някой дето знае повече да ме осветли по въпроса?

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Проблема при някои Сименси е че чипа е запоен.В такъв случай се или играе поялника или се препрограмира оригиналния чип.
От този линк можеш да разбереш какви ЕКУ-та се монтират на различните модели и дали е запоен чипа.
http://www.blue-diamond.org/bmw.htm
От този линк можеш да разбереш какви ЕКУ-та се монтират на различните модели и дали е запоен чипа.
http://www.blue-diamond.org/bmw.htm
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Нищо, че е Сименс - пак си е Мотроник. Ако ECU-то ти е MS40, то е с FLASH памет и би трябвало да може да се препрограмира, без да се сменя чипа. Разбира се във въпросния сервиз трябва да разполагат с нужния хардуер и софтуер.
- kay
- просветлен
-
Благодаря ви много
Май ще го отворя да видя за какво става въпрос точно, но подозирам че от сервиза нещо ме мотаят. Ще ида на друго място да съм сигурен
Казаха ми от там, че само с пигибек ставало, а за моята кола не си струва. То че става става, но познавам човек с 320 като моята (М50ТУ) и с Уничип пигибек, и е много доволен. Иначе поне ми оправиха сместа на динамометъра, на разпечатката пише към 10 Нм отгоре само от това 

- kay
- просветлен
-
Тества се колата на дайностенд за да се натовари двигателя (не може просто да натискаш газта на свободна, щото нищо не постигаш така) и със специален уред се анализират газовете, които излизат от ауспуха. По този начин може да се следи и настройва съотношението на въздух:бензин в двигателя. Това се прави или на ниво чип или дебитомер, но естествено чипа позволява по-прецизна настройка.
7 мнения
• Страница 1 от 1