Hi Hi Pitane

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Hi Hi Pitane

Мнение от Fire_starter » 16 Фев 2004, 14:15

Имам следният проблем: смених горивен филтър, бензинова помпа, почистване на дюзите, нова ламда сонда, нови свещи и въздушен филтър. И откакто смених тези работи пали адски трудно и се дави и мирише на бензин. Ходих на диагностика - и без резултат. Някой има ли идея какво може да е????

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 16 Фев 2004, 14:22

Звучи малко като твърде богата смес? Обикновено като ти почистят дюзите е нужно да се настрои и дебитомера, защото иначе дюзите пръскат твърде много. Странно кой ти е правил диагностика без резултат? Ауспуха какъв ти е на цвят? Ако е богата сместа ще е черен.

Потребител
Аватар

Мнение от Fire_starter » 16 Фев 2004, 14:27

Диагностиката я правих при Дунев. Наистина е богата сместта поне и на мен така ми се струва. Ауспухът е черен действително. Дебитомерът не са ми го пипали...

просветлен
Аватар

Мнение от kay » 16 Фев 2004, 14:49

Ами ако някой от форума може да те прати някъде другаде, бих препоръчал да идеш при някой който наистина знае какво прави. Напълно е възможно като са ти почистили дюзите да пръскат твърде много, това може да се реши или с променлив регулатор на горивното налягане или от дебитомера. Другия вариант е да се пипне директно ЕКУ-то, но в твоя случай трябва да стане с пигибек чип, на диностенд, с газов анализ, което както разбирам е невъзможно в България :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 16 Фев 2004, 15:19

А защо не отидеш пак до Дунев да си оправят бакиите? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Hi Hi Pitane

Мнение от ludiagsm » 16 Фев 2004, 23:09

Fire_starter написа:Имам следният проблем: смених горивен филтър, бензинова помпа, почистване на дюзите, нова ламда сонда, нови свещи и въздушен филтър. И откакто смених тези работи пали адски трудно и се дави и мирише на бензин. Ходих на диагностика - и без резултат. Някой има ли идея какво може да е????

смени си и палеца и дистрибуторната капа4ка :) ако не ти се набутва апоне ги по4исти , 6те се оправи гарантирам :)

просветлен
Аватар

Мнение от kay » 17 Фев 2004, 11:47

Въобще не помислих, че може да е от запалването :oops:

Човек се разглезва с Мотроник :roll:

Назад към E36