318is газове в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318is газове в купето

Мнение от Mexes » 20 Сеп 2007, 16:43

Проблемът е когато дам повече газ и вкупето започва да се усеща миризма на изгорели газове!Незнам от какво може да е това?Алспуха не е оригиналния,а е Ремус невиждам никаде да е прогорял и да изпуска.До колкото знам има филтър който прочиства въздуха в купето,но се намира под жабката и трябва доста да се разглаба!Въпросът ми е може ли да е от филтъра или от алспуха изпуска и влиза в купето?

Това е колата

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Сеп 2007, 16:59

Може да изпуска в началото на генерацията и през въздуховодите на парното да влиза в купето...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Сеп 2007, 17:46

За да мирише в купето във всички случаи трябва да изпуска отпред ама там и гърми и пърпори здраво а колегата не казва за такива работи :?: :?: :?:

Виж евентуално гарнитурата на изходящите колектори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2007, 18:57

Aко скоро си го сменял и е чисто нов може и от това да е, ще те дави 500км, докато обгори, после няма грижа.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 20 Сеп 2007, 19:05

tsb_bg написа:За да мирише в купето във всички случаи трябва да изпуска отпред ама там и гърми и пърпори здраво а колегата не казва за такива работи :?: :?: :?:

ма нали е с ремус как ще чуе че пръцка то от завода си гърми :mhihi:
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 20 Сеп 2007, 20:21

в моето купе като отворя задните прозорци мирише все едно съм се заврял в ауспуха...когато са затворени нямам проблеми...
мислични са тия купета :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Mexes » 21 Сеп 2007, 0:27

Гърнето не е сменявано скоро аз така го купих.След известно време забелязах,че крайното гърне(под багажника) е прогоряло и миришеше доста,но след това го оправих и сега няма никаде дупки.Сега мирише когато дам повече газ,а когато карам нормално и без много газ не се усеща.Гледах го няколко пъти на канал и невиждам от каде може да изпуска,за това си помислих да не би да е от филтара!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Сеп 2007, 0:48

Tърси по изпускателната система, какво общо има филтъра на климатика. Със същия успех може да обвиниш и колонките или плафоните, че от тях мирише :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 Turbo

Мнение от asi_tulev » 21 Сеп 2007, 10:04

Прегледай, тръбите и сглобките по цялата генерация, а не само гърнетата. При мен е по същия начин, но ми изпуска на сглобката между двете гърнета. Палиш колата и на канал с опипване ще усетиш от къде изпуска. Само внимавай да не се изгориш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 26 Сеп 2007, 1:08

Другия вариант е когато колата е студена (в смисъл аспуха не е нагорещен) я палиш и запушваш аспуха с ръка (или нещо друго) и ако почне да мени оборотите и почти загасва значи аспуха е здрав по цялата си дължина.Иначе ако си работи нормално значи некъде има дупка по тръбите и фукари чад :mhihi:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Сеп 2007, 2:37

ataman написа:в моето купе като отворя задните прозорци мирише все едно съм се заврял в ауспуха...когато са затворени нямам проблеми...
мислични са тия купета :mhihi:

:shock: :shock: Това пък за сефте го чувам...дори всичките стъкла и шибидаха да са ми отворени никога не съм усетил миризма на изгорели газове :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 26 Сеп 2007, 10:16

говоря за купе.
мирише само когато отворя задните прозорци.
ама не ми пука, така или иначе не ги ползвам. скоро возих някой и ги беше отворил, та разбрах.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Сеп 2007, 10:47

BMW дизаин написа:
tsb_bg написа:За да мирише в купето във всички случаи трябва да изпуска отпред ама там и гърми и пърпори здраво а колегата не казва за такива работи :?: :?: :?:

ма нали е с ремус как ще чуе че пръцка то от завода си гърми :mhihi:

Бате, явно не си чувал истински РЕМУС за какво става въпрос, а само МАДЕ ИН ГАРАЖА или МАДЕ ОТПРЕДИ ПРЕД БЛОКА. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но както и да е! Дано някога чуеш истински щото си е бая гот! Може да се пробваш на www.remus.at :winky:
А за колегите, на които им мирише на изгорели газове в купето (или в седана :mhihi: ) трябва да знаят, че ИМАТ нейде проблем по изпускателната система (тая система е много важна също, както и другите по колата) и трябва да се погледне от човек, който му разбира и е с акъла си, а не някой дето само размахва ЦО-то или пък още по-зле електрожена. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Сеп 2007, 10:52

turbo написа:... Бате, явно не си чувал истински РЕМУС за какво става въпрос ...

РЕМУС съм чувал, но съм чувал и как бръмчи изпуснала генерация - няма нищо общо с рева на РЕМУСА

И ако влизат газове в купето пропуска ще да е напед някъде към двигателя (ако няма дупка отдолу на купето)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: 318is газове в купето

Мнение от hell's angel » 26 Сеп 2007, 11:28

Mexes написа:Проблемът е когато дам повече газ и вкупето започва да се усеща миризма на изгорели газове!Незнам от какво може да е това?Алспуха не е оригиналния,а е Ремус невиждам никаде да е прогорял и да изпуска.До колкото знам има филтър който прочиства въздуха в купето,но се намира под жабката и трябва доста да се разглаба!Въпросът ми е може ли да е от филтъра или от алспуха изпуска и влиза в купето?

A моторетката някъде да пуска масълце :mhihi:

Следваща

Назад към E36