Климатроник? WTF?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Andronoff
- триногата
-
Климатроник? WTF?
Как всъщност работи климатроника с врътките?
Снощи един приятел ми каза, че като запаля колата студена и искам да ми е топло, трябва да направя всички врътки на червено и да пусна климатика! Получавала се наква "обратна реакция" на фреона и духало топло! Духа ма другия път, стрелката на температурата не излезе ли от синьото, топло при мене няма.. То и термостата ми е за смяна де, щото като пусна вентилатора на 4 и ми пада веднага стрелката не температурата.. като го държа на 1 и си стои почти на средата, а при спряно, на дълъг път пак не стига до средата.. Ако работи на място обаче, си влиза в нормата.. Предполагам, че е термостат това, ще го сменя тия дни. Ама най-ме тормози климатроника! И изобщо къв климатроник е това, че да чакам да загрее и чак тогава да идва топлото? На приятелката ми 206-цата, още докато го пуснеш и почваш да се потиш (говоря за студена кола, сутрин), а моето... като на жигули парното!
Всички ли са така или е само при мен?!
Снощи един приятел ми каза, че като запаля колата студена и искам да ми е топло, трябва да направя всички врътки на червено и да пусна климатика! Получавала се наква "обратна реакция" на фреона и духало топло! Духа ма другия път, стрелката на температурата не излезе ли от синьото, топло при мене няма.. То и термостата ми е за смяна де, щото като пусна вентилатора на 4 и ми пада веднага стрелката не температурата.. като го държа на 1 и си стои почти на средата, а при спряно, на дълъг път пак не стига до средата.. Ако работи на място обаче, си влиза в нормата.. Предполагам, че е термостат това, ще го сменя тия дни. Ама най-ме тормози климатроника! И изобщо къв климатроник е това, че да чакам да загрее и чак тогава да идва топлото? На приятелката ми 206-цата, още докато го пуснеш и почваш да се потиш (говоря за студена кола, сутрин), а моето... като на жигули парното!

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- Andronoff
- триногата
-

А това за обратната реакция на фреона.. някой чувал ли го е, или не е вярно?
Трябваше да се запиша "Хладилна и климатична техника" като бях млад...

- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
Вярно е .... обаче за домашните климатици
е ся ми дъха 1 на вратлето мн яко
можеш да си сложиш печка или ел или с нафта
даже и с дърва имаше на 1 варбург мн се накефих

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Това да не е климатична система инверторен тип
Обикновено парно си е,докато не загрее,няма топло.Ако имаш печка
става друго положението.Печката подгрява охладителната течност и
като запалиш,топлото идва веднага.Обаче за печка в Е36 не съм чул до сега

Обикновено парно си е,докато не загрее,няма топло.Ако имаш печка
става друго положението.Печката подгрява охладителната течност и
като запалиш,топлото идва веднага.Обаче за печка в Е36 не съм чул до сега

- Andronoff
- триногата
-
Да, това за печката го знам..
Интересно ми беше дали това за обратната реакция на фреона е вярно
Оказа се, че е, но не е приложено в Е36
А вашите коли за колко време стигат оптимална температура?
Или по-точно за колко километра (говоря при студен старт, сутрин например и каране на 3-та най-много) горе долу?
Интересно ми беше дали това за обратната реакция на фреона е вярно
Оказа се, че е, но не е приложено в Е36

А вашите коли за колко време стигат оптимална температура?
Или по-точно за колко километра (говоря при студен старт, сутрин например и каране на 3-та най-много) горе долу?
- Andronoff
- триногата
-
и между другото.. как по дяволите работят тия печки?
Ставаш сутрин, грабваш дистанционното, цъкаш през терасата и печката тръгва, а ти в това време си миеш гурлята и зъбите, обличаш се и като слезеш няма студен старт и след като запалиш и пуснеш парното, веднага почва да духа топло?
Сигурно има и вариант с дистанционно палене - включваш печката да подгрее водата/антифриза и 5 минути след това да речем - колата да пали. Влизаш и е топло, щото вечерта си оставяш парното и вентилатора на макс...
Баси хейтърската работа
Като изключим това, че веднага може да ти духне топло, каква е още ползата от тая печка?
Предотвратява студения старт на мотора сигурно.. ама колко ли ток харчи...?
Ставаш сутрин, грабваш дистанционното, цъкаш през терасата и печката тръгва, а ти в това време си миеш гурлята и зъбите, обличаш се и като слезеш няма студен старт и след като запалиш и пуснеш парното, веднага почва да духа топло?
Сигурно има и вариант с дистанционно палене - включваш печката да подгрее водата/антифриза и 5 минути след това да речем - колата да пали. Влизаш и е топло, щото вечерта си оставяш парното и вентилатора на макс...
Баси хейтърската работа

Като изключим това, че веднага може да ти духне топло, каква е още ползата от тая печка?
Предотвратява студения старт на мотора сигурно.. ама колко ли ток харчи...?

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
печката харчи гориво ... а относно обръщането на действието на климатика като домашен - при Пежо е направено ,на колегата 406цата също духа топло студена сутрин с пуснат климатроник .. то по принцип е елементарно - има един трипътен вентил в повече .за загряването сутрин - около 5-6 минути и съм извън синьото ,парното си духа топло .
- Andronoff
- триногата
-
Гориво ли?
Аз си мислех, че е кат бойлер
Електрически де
А тоя трипътен възел, за който говориш.. французите толкова ли са напредничави, че го слагат в техните кошари, а в нашите няма?

Аз си мислех, че е кат бойлер

Електрически де

А тоя трипътен възел, за който говориш.. французите толкова ли са напредничави, че го слагат в техните кошари, а в нашите няма?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Andronoff написа:А тоя трипътен възел, за който говориш.. французите толкова ли са напредничави, че го слагат в техните кошари, а в нашите няма?![]()
... са.... кат се замислиш.... Пеугеот 406 е малко по-нова като производство от Е36... когато са се появили Е36, феновете на Пежо са разцъквали яко 309-ки

- Andronoff
- триногата
-
Сигурно е и до фирмена политика, както казваш, но си е минус, ако решението е толкова просто, както беше споменато по-горе..
За всяко нещо си има причина, въпроса е каква е причината ние да нямаме такова гъделче..?
За всяко нещо си има причина, въпроса е каква е причината ние да нямаме такова гъделче..?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако Е46 също го няма дори като допълнителна опция, тогава им търси сметка на BMW.... ма ако го има - тогава мисля е ясно
90-та година, европейската версия, 3-та серия (не е luxury class)....

- Andronoff
- триногата
-
Ей ся ще им бодна въпросче на е46 собствениците 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
за домашните - явно колегата дето се е изказал не е и помирисвал цени на климатици
инверторните са грубо 2 пъти по-скъпи от не-инверторните. ако е 'елеменатрно' решено в една фернска кола - логично, само трябва се запита човек що ли е нормално да се разваля всичко по тях до 80 000 км (не говориме за high-end скъпите)...
а по темата - аз лично загрявам за около 5 км каране с 3-4 светофара, грубо 8-12 минути зависи от обороти, но никога не я вкарвам над 2-2.5-3000 оборота преди да загрее съответно излизане от синьото, 1/4 и средата.
ако не ти пука и я пържиш от раз, сигурно и за 2 км може да загрее...
иначе един читав термостат конкретно, на тоя студ - в сервиза като го тестваха моя дали отваря, грубо след 3-4 минути държане в 4500-5000 оборота _на място_, СЛЕД като беше загряла до средата - отвори.

а по темата - аз лично загрявам за около 5 км каране с 3-4 светофара, грубо 8-12 минути зависи от обороти, но никога не я вкарвам над 2-2.5-3000 оборота преди да загрее съответно излизане от синьото, 1/4 и средата.
ако не ти пука и я пържиш от раз, сигурно и за 2 км може да загрее...
иначе един читав термостат конкретно, на тоя студ - в сервиза като го тестваха моя дали отваря, грубо след 3-4 минути държане в 4500-5000 оборота _на място_, СЛЕД като беше загряла до средата - отвори.
- Andronoff
- триногата
-

Между другото, току що прочетох, че БМВ и Пежо/Ситроен разработвали заедно нов двигател, който го има в 207 GT/GTI/RC
Та.. утре ще споделя със шефа

Вярно, че са го разработвали заедно, ама шефа няма откъде да го знае, така, че ще му видя физиономията, като му кажа, че любимите му коли са с мотори на БМВ

Да видим дали ще ме бъзика после, че моята кола се чупела!

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3