ICV na М50 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
ICV na М50 ?
Някой знае ли къде се намира ICV (idle control valve)-то на М50 двигател. Чух че е доста труден за достъп, но незнам къде е. Не е като на M40 със сигурност.
Някой почиствал ли го е ?
На много места пише, че е много важен за ниските обороти и задължително се почиства от наслойки от време на време.
Мерси предварително.
Някой почиствал ли го е ?
На много места пише, че е много важен за ниските обороти и задължително се почиства от наслойки от време на време.
Мерси предварително.
Лудите сме на изчезване ...
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
доколкото съм запознат, М50 няма възможност за настройване на оборотите за празен ход, всичко става автоматично. Ако имаш проблеми с празния ход трябва да се проверят няколко датчика, които пращат инфо на компютъра, като доколкото съм чел има голяма вероятност тези датчици да са здрави, а само да е необходимо да се почистят. Не говоря от опит, а само какво съм чел... тук има и по- светнати, нека и те да кажат.
let the BMW be with you
Да значи idle control valve-a e клапан контролиран от електрониката (несе настройва) който със сигурност го има на м50 и със сигурност трябва да се почисти , та затова питам къде се намира, за датчиците също е добра идея. Някой ако ги знае кои са точно и къде се намират и датчиците, нека драсне 2 реда. Мисла че това е добра профилактика за всеки собственик на м50.
Лудите сме на изчезване ...
- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Мисля че този клапан се намира между кората която покрива моторчето на чистачките и двигателя, малко по надолу. И аз съм чувал че след едно добро почистване се пооправя проблема.
If yOu wAnT tO be pIqn pii RaKiq nOt aIrqN!
5 мнения
• Страница 1 от 1