ICV na М50 ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ICV na М50 ?

Мнение от wassup » 10 Окт 2003, 13:24

Някой знае ли къде се намира ICV (idle control valve)-то на М50 двигател. Чух че е доста труден за достъп, но незнам къде е. Не е като на M40 със сигурност.

Някой почиствал ли го е ?
На много места пише, че е много важен за ниските обороти и задължително се почиства от наслойки от време на време.
Мерси предварително.
Лудите сме на изчезване ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 10 Окт 2003, 14:56

доколкото съм запознат, М50 няма възможност за настройване на оборотите за празен ход, всичко става автоматично. Ако имаш проблеми с празния ход трябва да се проверят няколко датчика, които пращат инфо на компютъра, като доколкото съм чел има голяма вероятност тези датчици да са здрави, а само да е необходимо да се почистят. Не говоря от опит, а само какво съм чел... тук има и по- светнати, нека и те да кажат.
let the BMW be with you

Потребител
Аватар

Мнение от wassup » 10 Окт 2003, 15:23

Да значи idle control valve-a e клапан контролиран от електрониката (несе настройва) който със сигурност го има на м50 и със сигурност трябва да се почисти , та затова питам къде се намира, за датчиците също е добра идея. Някой ако ги знае кои са точно и къде се намират и датчиците, нека драсне 2 реда. Мисла че това е добра профилактика за всеки собственик на м50.
Лудите сме на изчезване ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Окт 2003, 17:50

май всички М50 имат проблеми на малките обороти - липсва им мощност
но някой ако знае какво и къде трябва да се почисти е хубаво да сподели

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от npocTo_Taka » 10 Окт 2003, 19:46

Мисля че този клапан се намира между кората която покрива моторчето на чистачките и двигателя, малко по надолу. И аз съм чувал че след едно добро почистване се пооправя проблема.
If yOu wAnT tO be pIqn pii RaKiq nOt aIrqN!

Назад към E36