Помощ за 318 is
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Помощ за 318 is
Честита Нова Година!
Ето и въпроса ми:
Имам проблем с 318 is 1996 1,9-леко тресене на празен ход и завишен разход на гориво-около 13 на сто със съвсем леко каране. Компютъра няма никакви грешки- карам я вече 30 000 км. Единственото е че има бедна смес.
Въпроса ми е дали проблема може да е в кислородния датчик, при положение, че не дава грешка? Или може би катализатор? Или да отида на диагностика в Камор-как стои там въпроса с диагностиката?
Ето и въпроса ми:
Имам проблем с 318 is 1996 1,9-леко тресене на празен ход и завишен разход на гориво-около 13 на сто със съвсем леко каране. Компютъра няма никакви грешки- карам я вече 30 000 км. Единственото е че има бедна смес.
Въпроса ми е дали проблема може да е в кислородния датчик, при положение, че не дава грешка? Или може би катализатор? Или да отида на диагностика в Камор-как стои там въпроса с диагностиката?
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
При мен има подобен проблем, само разхода не мога да засека точно. Аз съм с M52 и при прегледа в Камор ми казаха, че едната ламбда сонда дава сигнал от време на време, а другата изобщо.
Та предполагам може и при теб проблема да идва от ламбда сондата ти.
Прегледа в камор ми струваше 73лв като включваше диагностика на двигателя и окачването. Та при теб само за диагностика на мотора ще е по-малко.
Прегледа в камор ми струваше 73лв като включваше диагностика на двигателя и окачването. Та при теб само за диагностика на мотора ще е по-малко.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- sonic
- младши ентусиаст
-
Благодаря за изчерпателния отговор. Вече съм почти сигурен че съм за катализатор и евентуално нова ламбда
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А оборотите играят ли? При мен също така тресеше и ми подскачаха оборотите на празен ход между 600 и 1000... оказа се клапан на картерни газове (и като дигнеш капака колата "фучеше" отпред от към двигателя)... за разхода не мога да кажа, щото веднага я закарах да я оправят...
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
Отгоре е (вижда се добре, май и снимка имам, ама в работата).... малко под ръба на чистачките.... и това мойто свистене се чуваше толкова отчетливо, че.... направо да те уплаши 

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
При мен оборотите са като заковани, стрелката не потрепва, но си го има тресенето на мотора. Слабо, но все пак забележимо.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Mollov
- Мародератор
-
Е, и моя мотор леко "трепва" чат-пат, но чак да тресе - не... ма за 9-12г. мотори мисля, че си е нормално.... моя майстор вика - като искаш да не трепери - отивай за нова от магазина.... ма дори и тогава не е 100% сигурно 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Joro_Paveto написа:При мен има подобен проблем, само разхода не мога да засека точно. Аз съм с M52 и при прегледа в Камор ми казаха, че едната ламбда сонда дава сигнал от време на време, а другата изобщо.
ъъ само лек оффтопик: кои модели точно започват да са с ламбда и след катализатора? аз си мислех че е36 е с 1 ламбда преди катализатора само... м?
- sonic
- младши ентусиаст
-
- FLEX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 540ia Е65 745i
аз си свалих катализатора и няма никаква разлика а ми бяха казали че е запушен ама ништо и пак имам трептене на мотора в ниските ште отида да си вита тая скапана сонда може да е от нея.. 

- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
за да не пускам и аз тема:
сега откакто се застуди малко времето, започна и мойта на празен ход и в ниски обороти да се "форсира" - от 500 до 1000 оброта - ама постоянно докато загрее, след това всичко е ок. усеща се как се мъчи завалийчето...но пък аз имам някакъв чип и ламбдата ми стои извадена (малко виси отдоло)
определено си трябва една диагностика в БОШ и евентуално мисля да ми откачат този чип и да си ми върнат ламбдата обратно...
някой дали си е махал чипа (тези които са с чип де) и изобщо при слагането на чип задължително ли е изолиранрто на ламбда сондата?
п.с. - катализатор нямам
сега откакто се застуди малко времето, започна и мойта на празен ход и в ниски обороти да се "форсира" - от 500 до 1000 оброта - ама постоянно докато загрее, след това всичко е ок. усеща се как се мъчи завалийчето...но пък аз имам някакъв чип и ламбдата ми стои извадена (малко виси отдоло)

някой дали си е махал чипа (тези които са с чип де) и изобщо при слагането на чип задължително ли е изолиранрто на ламбда сондата?
п.с. - катализатор нямам
- Kamenov
- кандидат ентусиаст
-
Honzik написа:Отгоре е (вижда се добре, май и снимка имам, ама в работата).... малко под ръба на чистачките.... и това мойто свистене се чуваше толкова отчетливо, че.... направо да те уплаши
Колега пусни снимка да видя каде е че и на мен нещо ми свищи от към мотора

Kamenov написа:Honzik написа:Отгоре е (вижда се добре, май и снимка имам, ама в работата).... малко под ръба на чистачките.... и това мойто свистене се чуваше толкова отчетливо, че.... направо да те уплаши
Колега пусни снимка да видя каде е че и на мен нещо ми свищи от към мотора
ама неговото е is .... ето я темата на човека http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... D&start=15

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3