Скоростна кутия!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Скоростна кутия!

Мнение от Maverikkk » 24 Ное 2006, 9:01

Здравейте,
проблема ми е, че когато започнаха по-студените дни и колата е студена по трудно дори невъжможно стана включването на скорости (по точно на първа е по осезаемо) като покарам известно време колата всичко се оправя. Възможно ли е да е от маслото? Колата я карам от около година и половина и миналата зима не ми е правила този проблем. Е36 М40 Б18 Благодаря!
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 24 Ное 2006, 12:46

един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.

моето беше нормално, и чат-пат не влизаше като по масло ( :mhihi: ) първата, сега го смених с такова за автоматик въпреки че не беше за сменяне, и толкова много заспаха скоростите че чак ме плашат :mhihi:

п.с. към 14 кинта литъра май беше? събира 1.1л ;) но се ръснах предостатъчно много за ремонт по ходовата, за да забележа колко точно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 24 Ное 2006, 12:48

Какво масло му сипа? Според мен побира 1.3л (но щом казваш)!
Когато е студено маслото се сгъстява и включването на скоростите става малко по-трудно. Проблем ти прави първа и задна, защото са най-употребяваните скорости и най-износените. Аз го имам същият проблем(ако може да се нарече проблем), сменях масло на скоростите преди месец. С предишното го нямах този пробем, но времето беше по-топло. Не се притеснявай с повечето коли е така, все пак колите ни не са пълна младост. Опитай се сутрин рано вместо дирекно първа да включиш втора и след това от втора първа(би трябвало по-лесно да влиза) :mhihi: !
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 24 Ное 2006, 12:55

Аз скоро го сменях но май пак ще ходя да си сложа такова за автоматични кутии - мноо ме кефи как влизат скоростите на tOsh :)

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 24 Ное 2006, 12:59

При мен го има същия проблем. Когато колата е студена първа влиза трудно задната го прави и тя от време на време. Като включа трета да кажем и след това първа никакъв проблем. Моят майстор ми каза, че помпата на съединителя е за смяна най-вероятно. Възможно ли е да се е объркал?! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 24 Ное 2006, 13:54

Не мисля че е от помпата на съединителя. Ако беше от нея не виждам защо ще се оправя като загрее, но може и да греша. Не знам какво разбирате под трудно влизане, при мен се усеща много малка разлика когато е много студено първа влиза просто по-мазно но не мога да кажа че трябва чак да чупя лоста от натискане :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 24 Ное 2006, 14:15

t0sh написа:един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.

Ти тва си го чул или си го чел някаде или от БМВ ти го съобщиха??????
Интересно ми е да знам :?:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 24 Ное 2006, 16:00

furnata написа:
t0sh написа:един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.

Ти тва си го чул или си го чел някаде или от БМВ ти го съобщиха??????
Интересно ми е да знам :?:

монтьора ми, а той гаранция знае какво говори ;) иначе е съвет от БМВ по принцип, доколкото разбрах.

отделно си пишв 1.1 литра не 1.3 - откъде взехте това 1.3 инфо? или има разлика в скоростите нещо някъде ?!

п.с. Маверик - тъпо е да пускаш същата тема няколко пъти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 25 Ное 2006, 23:25

Не е съвет от БМВ,а просто е задължително да се кара с такова масло.
1.1 л побира скоростната,но при смяна се сипва 1 л.Ако се отваря скоростната,
тогава вече трябва да се налее точно 1,1 л.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 26 Ное 2006, 3:51

е съвет от БМВ = задължително :mhihi:
иначе са прекалено малки луфтовете, и затова си иска масло за автоматици, но доста хора не го знаят, включително и аз докато не си посмених един сълзящ семеринг и майстора каза че съм бил с нормално масло и е сипал от автоматик - та реших да кажа да си знаете ;)

между другото ей такива съвети къде могат да се добавят? ма не цялата тема като линк, че то е 1 ред същественото... :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Ное 2006, 4:19

и при мен беше така понякой път по трудно се движеше лоста смених маслото вече втора зима никакъв проблем. маслото е нормално и скоростите влизат перфектно
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Ное 2006, 10:59

Маслото на скоростите при мен е за автоматик. Бях изненадан навремето, като го сменях, но наистина се оказа, че е такова и разлика няма преди и след смяната във включването на скоростите. При мен всички влизат малко по-странно, защото лостът е по-късичък. :mhihi: 320-ка е колата. Имаше някаква табелка на скоростната кутия и според цвета мисля се разбираше за какво става въпрос.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 26 Ное 2006, 23:23

етикетите са:
Оранжев-АТФ масло декстрон 2
Зелен-някаква специална синтетика Мобил SCH630
Бял-колата е излязла от завода с MTF-LT-1масло което уж не се сменя
Ако няма етикет маслото е SAE 80
инфото е от BMW TIS а каде се намира въпросния етикет :dunno: намерих инфо че е от страната на пътника отстрани на скоростите но при мене там няма нищо от другата страна има бяла табелка която надявам се е въпросния етикет от моите скорости старото масло си беше точно червен
АТФ

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 27 Ное 2006, 0:28

и мойта така като е студено неще ни 1ва ни задна ни 2ра
за тва давам 3-4 2-1 и няма никви ядове :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 27 Ное 2006, 16:27

Какво се получи на практика:

Отивам във сервиза на БМВ в Благоевград и пича погледна скоростната кутия и каза Г-трак слагаи 70-90 предложи ми масло на Q8, обаче тва масло доколкото знам го правят в кувейт, а аз много не ги обичам тези араби, но както и да е не го купих, защото би трябвало да е маслото АТФ. Качих колата на друг канал и поразгледах скоростите и намерих една лепенка зацапана на която пише АТФ оранжева лепенка - смених го с АТФ аз автоматици и скоростите се оправиха. Но копеленцата от БМВ сервиза в Благоевград са за изтрепване. Добре, че не им се доверих!
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

Следваща

Назад към E36