Скоростна кутия!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Maverikkk
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18
Скоростна кутия!
Здравейте,
проблема ми е, че когато започнаха по-студените дни и колата е студена по трудно дори невъжможно стана включването на скорости (по точно на първа е по осезаемо) като покарам известно време колата всичко се оправя. Възможно ли е да е от маслото? Колата я карам от около година и половина и миналата зима не ми е правила този проблем. Е36 М40 Б18 Благодаря!
проблема ми е, че когато започнаха по-студените дни и колата е студена по трудно дори невъжможно стана включването на скорости (по точно на първа е по осезаемо) като покарам известно време колата всичко се оправя. Възможно ли е да е от маслото? Колата я карам от около година и половина и миналата зима не ми е правила този проблем. Е36 М40 Б18 Благодаря!
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.
моето беше нормално, и чат-пат не влизаше като по масло (
) първата, сега го смених с такова за автоматик въпреки че не беше за сменяне, и толкова много заспаха скоростите че чак ме плашат
п.с. към 14 кинта литъра май беше? събира 1.1л
но се ръснах предостатъчно много за ремонт по ходовата, за да забележа колко точно
моето беше нормално, и чат-пат не влизаше като по масло (

п.с. към 14 кинта литъра май беше? събира 1.1л

- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Какво масло му сипа? Според мен побира 1.3л (но щом казваш)!
Когато е студено маслото се сгъстява и включването на скоростите става малко по-трудно. Проблем ти прави първа и задна, защото са най-употребяваните скорости и най-износените. Аз го имам същият проблем(ако може да се нарече проблем), сменях масло на скоростите преди месец. С предишното го нямах този пробем, но времето беше по-топло. Не се притеснявай с повечето коли е така, все пак колите ни не са пълна младост. Опитай се сутрин рано вместо дирекно първа да включиш втора и след това от втора първа(би трябвало по-лесно да влиза)
!
Когато е студено маслото се сгъстява и включването на скоростите става малко по-трудно. Проблем ти прави първа и задна, защото са най-употребяваните скорости и най-износените. Аз го имам същият проблем(ако може да се нарече проблем), сменях масло на скоростите преди месец. С предишното го нямах този пробем, но времето беше по-топло. Не се притеснявай с повечето коли е така, все пак колите ни не са пълна младост. Опитай се сутрин рано вместо дирекно първа да включиш втора и след това от втора първа(би трябвало по-лесно да влиза)

B M W и всички останали!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Аз скоро го сменях но май пак ще ходя да си сложа такова за автоматични кутии - мноо ме кефи как влизат скоростите на tOsh 

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не мисля че е от помпата на съединителя. Ако беше от нея не виждам защо ще се оправя като загрее, но може и да греша. Не знам какво разбирате под трудно влизане, при мен се усеща много малка разлика когато е много студено първа влиза просто по-мазно но не мога да кажа че трябва чак да чупя лоста от натискане 

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
t0sh написа:един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.
Ти тва си го чул или си го чел някаде или от БМВ ти го съобщиха??????
Интересно ми е да знам

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- t0sh
- старши ентусиаст
-
furnata написа:t0sh написа:един добър hint - за бмв (поне з а320-ката, не вярвам при теб да е много различно) за скоростната кутия препоръчват (самите БМВ) масло за автоматик, а не нормално.
Ти тва си го чул или си го чел някаде или от БМВ ти го съобщиха??????
Интересно ми е да знам
монтьора ми, а той гаранция знае какво говори

отделно си пишв 1.1 литра не 1.3 - откъде взехте това 1.3 инфо? или има разлика в скоростите нещо някъде ?!
п.с. Маверик - тъпо е да пускаш същата тема няколко пъти!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Не е съвет от БМВ,а просто е задължително да се кара с такова масло.
1.1 л побира скоростната,но при смяна се сипва 1 л.Ако се отваря скоростната,
тогава вече трябва да се налее точно 1,1 л.
1.1 л побира скоростната,но при смяна се сипва 1 л.Ако се отваря скоростната,
тогава вече трябва да се налее точно 1,1 л.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
е съвет от БМВ = задължително
иначе са прекалено малки луфтовете, и затова си иска масло за автоматици, но доста хора не го знаят, включително и аз докато не си посмених един сълзящ семеринг и майстора каза че съм бил с нормално масло и е сипал от автоматик - та реших да кажа да си знаете
между другото ей такива съвети къде могат да се добавят? ма не цялата тема като линк, че то е 1 ред същественото...

иначе са прекалено малки луфтовете, и затова си иска масло за автоматици, но доста хора не го знаят, включително и аз докато не си посмених един сълзящ семеринг и майстора каза че съм бил с нормално масло и е сипал от автоматик - та реших да кажа да си знаете

между другото ей такива съвети къде могат да се добавят? ма не цялата тема като линк, че то е 1 ред същественото...

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Маслото на скоростите при мен е за автоматик. Бях изненадан навремето, като го сменях, но наистина се оказа, че е такова и разлика няма преди и след смяната във включването на скоростите. При мен всички влизат малко по-странно, защото лостът е по-късичък.
320-ка е колата. Имаше някаква табелка на скоростната кутия и според цвета мисля се разбираше за какво става въпрос.

- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
етикетите са:
Оранжев-АТФ масло декстрон 2
Зелен-някаква специална синтетика Мобил SCH630
Бял-колата е излязла от завода с MTF-LT-1масло което уж не се сменя
Ако няма етикет маслото е SAE 80
инфото е от BMW TIS а каде се намира въпросния етикет
намерих инфо че е от страната на пътника отстрани на скоростите но при мене там няма нищо от другата страна има бяла табелка която надявам се е въпросния етикет от моите скорости старото масло си беше точно червен
АТФ
Оранжев-АТФ масло декстрон 2
Зелен-някаква специална синтетика Мобил SCH630
Бял-колата е излязла от завода с MTF-LT-1масло което уж не се сменя
Ако няма етикет маслото е SAE 80
инфото е от BMW TIS а каде се намира въпросния етикет

АТФ
- Maverikkk
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18
Какво се получи на практика:
Отивам във сервиза на БМВ в Благоевград и пича погледна скоростната кутия и каза Г-трак слагаи 70-90 предложи ми масло на Q8, обаче тва масло доколкото знам го правят в кувейт, а аз много не ги обичам тези араби, но както и да е не го купих, защото би трябвало да е маслото АТФ. Качих колата на друг канал и поразгледах скоростите и намерих една лепенка зацапана на която пише АТФ оранжева лепенка - смених го с АТФ аз автоматици и скоростите се оправиха. Но копеленцата от БМВ сервиза в Благоевград са за изтрепване. Добре, че не им се доверих!
Отивам във сервиза на БМВ в Благоевград и пича погледна скоростната кутия и каза Г-трак слагаи 70-90 предложи ми масло на Q8, обаче тва масло доколкото знам го правят в кувейт, а аз много не ги обичам тези араби, но както и да е не го купих, защото би трябвало да е маслото АТФ. Качих колата на друг канал и поразгледах скоростите и намерих една лепенка зацапана на която пише АТФ оранжева лепенка - смених го с АТФ аз автоматици и скоростите се оправиха. Но копеленцата от БМВ сервиза в Благоевград са за изтрепване. Добре, че не им се доверих!
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2