Пружини за комби?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пружини за комби?
Искам да питам дали има значение какви задни пружини ще сложа на бмв е36 туринг (като се има впредвид, че едва ли ще го товаря някога). Предлагат ми усилени и незнам какви си, само, че вече не ми се дават пари, ако може и от заска ще сложа, че я намразих тая кола страшно много вече...щото от като го взех (и уж го гледах в сервиз) смених абсолютно всичко по ходовата част, а както се сещате не е никак ефтино. Та мисълта ми е дали мога да взема пружини втора употреба от седан или купе вместо от комби?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
абе то и аз предпочитам 2.5, ама все пак минавам 20- 30к годишно и си помислих, че няма да е лошо да ми гори по- мъничко
и все пак бмв си карам, квото и ще да е .. ама кофтито е, че чвно случих на страшен трошляк, толкова ремонти направих за 2 месеца, колкото не бях и сънувал ..
аз по каталог гледах какви дават ама се чудех ако не я товаря дали е задължително да са подсилени или не щото подсилените са доста по- скъпи, а този месец пад ще надхвърля 700- те лева за ремонти и вече почва да ми става леко кофти ..

аз по каталог гледах какви дават ама се чудех ако не я товаря дали е задължително да са подсилени или не щото подсилените са доста по- скъпи, а този месец пад ще надхвърля 700- те лева за ремонти и вече почва да ми става леко кофти ..
Ясно е, че touring-ът е малко по-тежък от купе или седан версията (м/у другото, извинете ме за невежеството, ама аз до сега не съм и подозирал за съществуването на Е36 touring...просто никога не съм виждал такова...и не съм зе замислял въобще
, иначе за Е30 и Е46 няма спор, ама тия Е36-ици май са доста малко
)...ама ти щом няма да си караш картофите от село сигурно няма да има проблем. Просто провери има ли разлика в броя на навивките, ако няма - каква е дължината съотв. на пружините от седан и тези от комби. в свободно състояние. Сам прецени как ще й дойдат на колата разликите...и действай 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ми те в момента имат отчупена по една навивка в края и разлика почти няма м/ у предницата и задницата, седи си добре.
Не го знам какво е возил мръсния австрийски селянин в тая кола ама цялата ходова чат беше прах направо .. а пък на външен вид и вътре никаква забележка няма.. много странна работа ..
Не го знам какво е возил мръсния австрийски селянин в тая кола ама цялата ходова чат беше прах направо .. а пък на външен вид и вътре никаква забележка няма.. много странна работа ..

- Bergayos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E81 123d, E70 3.0d
- Мечтае да кара: Alpina B10
мога да взема пружини втора употреба от седан или купе вместо от комби?
защо не?все пак не е толкова голяма разликата в теглото(моя туринг е 1470кг празен) обаче, внимаваи да не попаднеш на някои къси(спортни) че ще ти висне задницата и после трябва да търсиш къси и за отпреде

много ли са скъпи новите???
можеш да се ориентираш за цените на http://www.exist.ru/
M_Kuzev написа:аз до сега не съм и подозирал за съществуването на Е36 touring...просто никога не съм виждал такова...
Наистина са много малко, досега съм виждал две и то в София, едната беше вишнева - продаваха я в АвтоКъщи/АвтоОказион и беше 96/7?! 318tds изглеждаше много добре, другата я видях паркирана в София (ако не ме лъже паметта беше зелена) ... Иначе моята мечта е 325tds Touring. Голям фен съм на Touring-ите ..
а за тази кола съм луд!
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Наистина е красива кола,но ми е интересно в какво състояние е мотора все пак е само 1800 кубика пък колицата не е лека!
Все пак да ти кажа и моето купе беше внос от Австрия и наистина бе ше развалина!!!!Явно се правят на Шваби но имат да гонят доста немците в отношението с колите си!

Все пак да ти кажа и моето купе беше внос от Австрия и наистина бе ше развалина!!!!Явно се правят на Шваби но имат да гонят доста немците в отношението с колите си!

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- Bergayos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E81 123d, E70 3.0d
- Мечтае да кара: Alpina B10
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мерси на всички, все пак в събота си купих нови пружини (усилени). Принципно ми обявяваха цени от 250 до 360лв, аз ги намерих от познат за 180лв (не са лоши май, марката е SUPLEX, английски. Има ги същите в и- нет.)+ тампони билщайн за 40лв. Днес остава само да ида на реглаж, мисля в Друмник. Някой ако мисли, че има място, където ще го направят по- добре нека каже.
btw. Мотора на 318ТДС не е 1.8, а 1.6.
btw. Мотора на 318ТДС не е 1.8, а 1.6.

11 мнения
• Страница 1 от 1