Пружини за комби?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Пружини за комби?

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2003, 15:21

Искам да питам дали има значение какви задни пружини ще сложа на бмв е36 туринг (като се има впредвид, че едва ли ще го товаря някога). Предлагат ми усилени и незнам какви си, само, че вече не ми се дават пари, ако може и от заска ще сложа, че я намразих тая кола страшно много вече...щото от като го взех (и уж го гледах в сервиз) смених абсолютно всичко по ходовата част, а както се сещате не е никак ефтино. Та мисълта ми е дали мога да взема пружини втора употреба от седан или купе вместо от комби?
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Сеп 2003, 15:42

Виж по каталог какви ти дават за автомобила ... Едва ли някой друг собственик на туринг Е36 ще помогне в случая, защото ако не ме лъже паметта има още един с Е36 Touring, която междувпрочем е любимата ми кола.. Само бих искал да е 2.5tds ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2003, 15:51

абе то и аз предпочитам 2.5, ама все пак минавам 20- 30к годишно и си помислих, че няма да е лошо да ми гори по- мъничко :) и все пак бмв си карам, квото и ще да е .. ама кофтито е, че чвно случих на страшен трошляк, толкова ремонти направих за 2 месеца, колкото не бях и сънувал ..
аз по каталог гледах какви дават ама се чудех ако не я товаря дали е задължително да са подсилени или не щото подсилените са доста по- скъпи, а този месец пад ще надхвърля 700- те лева за ремонти и вече почва да ми става леко кофти ..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M_Kuzev » 12 Сеп 2003, 15:56

Ясно е, че touring-ът е малко по-тежък от купе или седан версията (м/у другото, извинете ме за невежеството, ама аз до сега не съм и подозирал за съществуването на Е36 touring...просто никога не съм виждал такова...и не съм зе замислял въобще :dunno: , иначе за Е30 и Е46 няма спор, ама тия Е36-ици май са доста малко :?: )...ама ти щом няма да си караш картофите от село сигурно няма да има проблем. Просто провери има ли разлика в броя на навивките, ако няма - каква е дължината съотв. на пружините от седан и тези от комби. в свободно състояние. Сам прецени как ще й дойдат на колата разликите...и действай :wink:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2003, 16:14

ми те в момента имат отчупена по една навивка в края и разлика почти няма м/ у предницата и задницата, седи си добре.
Не го знам какво е возил мръсния австрийски селянин в тая кола ама цялата ходова чат беше прах направо .. а пък на външен вид и вътре никаква забележка няма.. много странна работа .. :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 12 Сеп 2003, 20:09

мога да взема пружини втора употреба от седан или купе вместо от комби?

защо не?все пак не е толкова голяма разликата в теглото(моя туринг е 1470кг празен) обаче, внимаваи да не попаднеш на някои къси(спортни) че ще ти висне задницата и после трябва да търсиш къси и за отпреде :lol:
много ли са скъпи новите???

можеш да се ориентираш за цените на http://www.exist.ru/

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Сеп 2003, 23:24

M_Kuzev написа:аз до сега не съм и подозирал за съществуването на Е36 touring...просто никога не съм виждал такова...

Наистина са много малко, досега съм виждал две и то в София, едната беше вишнева - продаваха я в АвтоКъщи/АвтоОказион и беше 96/7?! 318tds изглеждаше много добре, другата я видях паркирана в София (ако не ме лъже паметта беше зелена) ... Иначе моята мечта е 325tds Touring. Голям фен съм на Touring-ите ..

а за тази кола съм луд!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 13 Сеп 2003, 0:31

Наистина е красива кола,но ми е интересно в какво състояние е мотора все пак е само 1800 кубика пък колицата не е лека! :roll:
Все пак да ти кажа и моето купе беше внос от Австрия и наистина бе ше развалина!!!!Явно се правят на Шваби но имат да гонят доста немците в отношението с колите си! :wink:
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 13 Сеп 2003, 1:44

и аз един ден искам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Сеп 2003, 10:54

Мерси на всички, все пак в събота си купих нови пружини (усилени). Принципно ми обявяваха цени от 250 до 360лв, аз ги намерих от познат за 180лв (не са лоши май, марката е SUPLEX, английски. Има ги същите в и- нет.)+ тампони билщайн за 40лв. Днес остава само да ида на реглаж, мисля в Друмник. Някой ако мисли, че има място, където ще го направят по- добре нека каже.
btw. Мотора на 318ТДС не е 1.8, а 1.6. :roll:
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 15 Сеп 2003, 20:25

1665cc-> 90hp/4400rpm

Назад към E36