Смяна радиатор парно E36 m43b16
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djslavov
- Потребител
-
- Кара: E36 coupe m43b16
- Мечтае да кара: E92
Смяна радиатор парно E36 m43b16
Здравейте колеги,
Предстои ми смяна на радиатора поради теч на антифриз. Питането ми е нов или втора употреба понеже разликата е 40лв и 130лв. Аз ще си го сменям та ще помоля някой ако си го е сменял да сподели малко хитринки така да се каже и колко точно да разглобявам докато стигна до него. Смисъл лесна ли е смяната или да не се захващам изобщо.
Предстои ми смяна на радиатора поради теч на антифриз. Питането ми е нов или втора употреба понеже разликата е 40лв и 130лв. Аз ще си го сменям та ще помоля някой ако си го е сменял да сподели малко хитринки така да се каже и колко точно да разглобявам докато стигна до него. Смисъл лесна ли е смяната или да не се захващам изобщо.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Смяна радиатор парно E36 m43b16
djslavov написа:Здравейте колеги,
Смяната е свързана с сваляне на цялото табло. Освен радиатора се сменят и някой други дреболии, докато си там.
Не знам за кво ти е втора употреба, при положение, че вече си имаш едно такова.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BMW 645ci
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
- Мечтае да кара: BMW M Power
Здравей, колега! Ето колко трябва да се разглобява, за да се стигне до радиаторчето ->
https://www.youtube.com/watch?v=m-Q-kT2HS3g
Не съм го правил, но ми се струва доста играчка.
https://www.youtube.com/watch?v=m-Q-kT2HS3g
Не съм го правил, но ми се струва доста играчка.

- djslavov
- Потребител
-
Колега този сменя радиатор за климатика, и не ми се вярва немеца да го е направил толкова сложно. Изглежда ми че ще може да се смени без да се сваля таблото. Затова ще съм много благодарен ако някой който го е сменял сподели как става.
Процедурата както ти казаха е сваляне на таблото и си е много игра...недей да слагаш втора употреба да не сваляш пак табло после
Аз моя го смених преди няколко месеца и чисто нов ми излезе 30 лв, кви са тия 130 незнам...

- djslavov
- Потребител
-
Emilow написа:Процедурата както ти казаха е сваляне на таблото и си е много игра...недей да слагаш втора употреба да не сваляш пак табло послеАз моя го смених преди няколко месеца и чисто нов ми излезе 30 лв, кви са тия 130 незнам...
Те са от 30 до 150лв но аз съм на принципа евтиното понякога излиза по скъпо и затова ако е нов да е качествен поне. Иначе да ще се сваля таблото и утре се захващам да разглобявам. След централната конзола, жабка, въздуховоди има ли някакви скрити болтове които държат таблото, за които трябва да знам, че да не пилея излишни нерви.
- ogata
- старши ентусиаст
-
djslavov написа: не ми се вярва немеца да го е направил толкова сложно. Изглежда ми че ще може да се смени без да се сваля таблото.
Айнщайн е казал нещо за вселената и едно друго нещо, така че, давай, изуми ни

Има доста теми по тоя въпрос, има и търсачка и аз незнаех всичко относно смяната на това радиаторче, но с малко четене разбрах кое, как 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Аз съм слагал втора ръка и нямаше никакви проблеми след това.. Смяната не е сложна просто трябва да си отделиш цял , сваля се таблото и всичко около него и под него.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Не знам кви сте такива хора, при положение, че знаете колко филм и играчка е, с абсюлютно чиста съвест да си купувате и монтирате 2ра ръка радиаторчета на парното
Да не говорим, че не е само това. Има едни пластмасови фланци и тройници дето се сменят и те. Или не ги барате и тях ?
Разбирам да си сложите 2ра ръка клапан на парното, дето си е бая цифра нов - ок, както и да е, но да рискувате посред зима да ви шурне антифриз в краката
Ей, заради такива добронамерени съвети и пишман тунери дето надхитряват системата на КОНСУМАТИВИТЕ с "малко използвани" такива, бмв била лятна кола, циганска кола ...

Да не говорим, че не е само това. Има едни пластмасови фланци и тройници дето се сменят и те. Или не ги барате и тях ?

Разбирам да си сложите 2ра ръка клапан на парното, дето си е бая цифра нов - ок, както и да е, но да рискувате посред зима да ви шурне антифриз в краката

Ей, заради такива добронамерени съвети и пишман тунери дето надхитряват системата на КОНСУМАТИВИТЕ с "малко използвани" такива, бмв била лятна кола, циганска кола ...

- djslavov
- Потребител
-
ogata написа:Не знам кви сте такива хора, при положение, че знаете колко филм и играчка е, с абсюлютно чиста съвест да си купувате и монтирате 2ра ръка радиаторчета на парното![]()
Да не говорим, че не е само това. Има едни пластмасови фланци и тройници дето се сменят и те. Или не ги барате и тях ?![]()
Разбирам да си сложите 2ра ръка клапан на парното, дето си е бая цифра нов - ок, както и да е, но да рискувате посред зима да ви шурне антифриз в краката![]()
Ето за това говоря - какви са тия пластмасови фланци и тройници които се сменят та да сменя и тях?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
ogata написа:Не знам кви сте такива хора, при положение, че знаете колко филм и играчка е, с абсюлютно чиста съвест да си купувате и монтирате 2ра ръка радиаторчета на парното![]()
Да не говорим, че не е само това. Има едни пластмасови фланци и тройници дето се сменят и те. Или не ги барате и тях ?![]()
Разбирам да си сложите 2ра ръка клапан на парното, дето си е бая цифра нов - ок, както и да е, но да рискувате посред зима да ви шурне антифриз в краката![]()
Колегата, ви го каза!
По добре ново Турско примерно БНР (около 50 лв.), от колкото 2-ра употреба..

Работата зависи от колата, ако е преди facelift и без климатик е за около 2 часа за мен лично.
Но facelift с климатик...

Профилактика на охладителната система ако не е правена ( препарат поне 2-3 пъти и нов антифриз след това)

Момента е удачен за профилактика на прасето (антибактериален препарат и ново уплътнение това, което ляга горе на прасето (ако не ново custiom made) нов филтър на купето и смазване на моторчетата + смазване на механизма за чистачките и оглед на втулките на мотора на парното и т.н .

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
BNR са китайски.На Компакт-а са по-скъпи от на другите,незнайно защо,а смяната му е просто елементарна! Явно едното е за сметка на другото!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ttooddoorr
- Потребител
-
- Кара: BMW 318is
- Мечтае да кара: BMW 328
Колеги моля помагате ако някой се е сблъсквал с моя проблем. Колата ми е е36 316 94г без климатик м43б16. Свалям радиаторчето на парното, отивам в магазина и след 2 часа търсене и звънене по тел се оказа, че точно този модел не се произвежда вече и никой не го предлага. Ако някой може да помогне размерите са му 245/160/21 и има два номера на него. 1 387 9879 и 9395345
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
64119176096 е номера. 64 11 1 387 987, който ти търсиш е стария номер.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2