вериги за сняг
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
вериги за сняг
Здравейте,
днес докато се опитвах да си отрия колата(добре че бях запомнил къде я паркирах
), се замислих че си нямам вериги за сняг. И се поразрових в интернет, и открих едни като свински опашки се слагат(пластмасови са или нещо такова) по 5 за колело. "Quick chains вериги за сняг, кал и лед"-български по производство. Еднократни(после се режат, ако не се скъсат). Та за 10 бр. 19лв. Как мислите, стават ли за аварийна ситуация? Е, така да си ги имам в багажника и лете и зиме... За зор заман. Вие, колеги какви ползвате? Препоръчайте ми. И от къде? 195-65-15 са ми гумите.
днес докато се опитвах да си отрия колата(добре че бях запомнил къде я паркирах

Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: вериги за сняг
НЕ съм ги ползвал, но съм ги виждал. Според мен вършат работа точно, колкото и да си купиш един пакет от най - дебелите свински опашки.
Има вече всякакви видове вериги - текстилни, тези като свински опашки, някакви под формата на спрей, олд скуул баш веригите и предполагам има и други видове.
Според мен стигне ли се до вериги, си трябват баш вериги както си му е реда. С такива на същите гуми миналата зима нищо не можеше да ме спре в планината. Колата става трактор и минаваш от всякъде.Малко трудно се слагат първия път докато схванеш цаката и трябва да си внимателен да не се изхлузят, но сложиш ли ги няма какво да стане.
Мен едната ми се заплете около носача
и 20минути я мъчих да излезе 
Има вече всякакви видове вериги - текстилни, тези като свински опашки, някакви под формата на спрей, олд скуул баш веригите и предполагам има и други видове.
Според мен стигне ли се до вериги, си трябват баш вериги както си му е реда. С такива на същите гуми миналата зима нищо не можеше да ме спре в планината. Колата става трактор и минаваш от всякъде.Малко трудно се слагат първия път докато схванеш цаката и трябва да си внимателен да не се изхлузят, но сложиш ли ги няма какво да стане.
Мен едната ми се заплете около носача

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Аз съм оборудван със самообтягащи се Pewag, но не ми се е налагало да ги ползвам. Според мен по-важен е избора на гуми, макар, че е добре да си подготвен за всякакви ситуации. Зимния ми комплект включва вериги, въже и лопата за сняг. 

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Да, аз мисля че класиката-металните, са най-сигурни. Гледах ги в Кауфланд по 35 лв.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
5 мнения
• Страница 1 от 1