въпрос по окачването

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318IS COUPE
Мечтае да кара: Най-мощното БМВ

въпрос по окачването

Мнение от Svetuulchy » 18 Окт 2015, 2:15

Здравейте колеги, темите в този форум са ми помагали доста за което ви благодаря. Сега обаче имам един много учудващ поне за мен и няколко момчета въпрос. Не на всички е36-ци е така, но на моята и още три КУПЕТА подчертавам купета понеже на други не съм го забелязвал този проблем незнайно защо?!?! Та въпроса ми е следния: в разстоянието от гумата до веждата на задна лява гума ако е два пръста разстоянието на дясната гума до веждата е един пръст. Бях със спортно окачване регулеруемо, което последствие махнах именно поради тази причина с надеждата да се оправи, но уви... Надеждата ми е във вас. имах фланци 2см които също по тази причина махнах след като смених окачването което сега е оригинално. Преди с фланците и спортното окачване гумата опираше във веждата махнах спортното окачване и фланците сложих по тесни гуми но проблема ми сега е че гумата опира в под калника и забравих да спомена че само дясната ми гума опира и след смяната на окачването разстоянието не се промени, отново имам един пръст разлика (гума-вежда) и това с резервоар под половината просто не смея да го напълня. Колата е BMW E36 COUPE 318IS 1994 година. Това е което се сещам, ако има нещо не ясно съм на среща да разясня, благодаря за отзовалите се и се извинявам за правописните грешки за които съм сигурен, че едва ли са малко, но в бързината... благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Re: въпрос по окачването

Мнение от XaH-kpyM » 18 Окт 2015, 10:28

Замислял ли си се, че някога във времето може да е имало...удар е малко силно казано.., но нещо да е била натисната там и затова да се получава така?
А това че на още 3 купета е същото, просто да е съвпадение.
Другото е наклоните на гумите в нормите ли са ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 18 Окт 2015, 11:04

Съвсем нормално. Това съм го мерил на 6 е36-ци и още 4-5 е46-ци. Заводски го дават до 10 мм разлика в нормата. Пробвай да заредиш пълен резервоар и пак премери.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Окт 2015, 12:29

И не само на трета серия... Моето е34 е така, виждал съм и на е60 LCI. Четох по чужди форумите, че идеята била като седне водача да се нормализират нещата. Но очевидно не е вид неизправност, а заводска норма. Вече опирането е друго нещо и както спомена колегата по-горе може да става дума за много голям наклон на колелото.

Потребител
Аватар

Мнение от Svetuulchy » 19 Окт 2015, 14:29

Благодаря ви колеги, поне ме успокоихте до някъде. Ще опитам да направя нещо по въпроса но за сега нищо не ми идва на акъла и искам да добавя че опира само ако сме 4 човека в колата а преди с фланците ня аше и 1см разстояние за това опираше в веждата а сега явно е меко окачването. Благодаря много на хората опитали се да помогнат а ако ви дойде идея моля помагайте :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 19 Окт 2015, 17:48

Кажи си параметрите на джантите и размера на гумите.

Потребител
Аватар

Мнение от Svetuulchy » 19 Окт 2015, 19:03

Сега съм със железни 205/60/16 за зимата с които опира само задна дясна в подкалника а като е празна колата има 1см разлика задна лява със задна дясна благодаря :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 19 Окт 2015, 22:21

Според мен гумите ти са прекалено високи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Окт 2015, 6:15

Определено са високи, да. Със стандартен размер гуми не би следвало да имаш никакви проблеми.

Назад към E36