Проблем при смяна на водна помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гаражна е36-ца..!
Мечтае да кара: Е36 без забележка..
Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93

Проблем при смяна на водна помпа

Мнение от ricky » 28 Юли 2015, 21:58

Здравейте, колеги ясно ми е как става подмяната, но ми се опъна демонтажа на перката..(м50б20 е мотора) Знам че е с обратна резба и става само с удар, но неще не се отвива тая пущина. Въпроса ми толко ли се е затегнала тая гайка че не се отвива.. има ли друг начин да се отвие смисал с щанга да пъхна м/у двете шайби или нз.. изчел съм всичко, клипове и снимки гледах но никаде не се показва как се отвива. Благодаря предварително :bowdown:
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Проблем при смяна на водна помпа

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Юли 2015, 22:14

Някаква дълга отвертка ако успееш да пъхнеш между болтовете ще е супер. Аз вече няколко пъти така държа контра и си ог отвивам нормално. С удар не успях. Има "изобретен" и инструмент за целта, който върши същаа работа като отвертката, но е изработен да обхване болтовете. Не смятам да се наложи да стигаш чак до закупуване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 29 Юли 2015, 8:57

аз така една седмица се мъчих, направих си и инструмента за водната и бих много с чук по ключа и така и не стана... накрая я закарах в сервиз и естествено казаха, че варианта е да се свали направо водната, без да го махам виското, но определено до там не исках да стигам, че после е още по-трудно да се отделят като не са на колата. както и да е, пробваха все пак, дадох им инструмента за водната, сложиха една тръба и успяха да го подпрат някъде на рога от шофьорската страна, напънаха и се отви. но без тоя инструмент като е запекло толкова не знам как ще стане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 29 Юли 2015, 9:07

При мен беше направо рязане на оста на старото, и пистолет за да се отвие :shock:
После вътре по резбата грес и сега само да го погледна само пада ... И никакво стагане на новото ! Няма къде да отлети !!!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 29 Юли 2015, 10:39

Ааа, на мен ми е падало 2 пъти, от нестягане :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 29 Юли 2015, 10:49

E, казвам да се стегне докато спре да се върти свободно ! После само леко се притяга и готово :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 01 Авг 2015, 1:53

Ами най лесно се хваща контра на две от болчетата който държат шайбата , най - плътно влиза между тях винкел 2см на 2см, парчето да е дълго поне 50см-70см, подпираш го от долната страна на рога където е казанчето за чистачките и с един хубав чук всичко си идва на мястото. :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гаражна е36-ца..!
Мечтае да кара: Е36 без забележка..
Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93

Мнение от ricky » 01 Авг 2015, 13:21

Dirty M5 driveR написа:Някаква дълга отвертка ако успееш да пъхнеш между болтовете ще е супер. Аз вече няколко пъти така държа контра и си ог отвивам нормално. С удар не успях. Има "изобретен" и инструмент за целта, който върши същаа работа като отвертката, но е изработен да обхване болтовете. Не смятам да се наложи да стигаш чак до закупуване.

:bowdown: Евала колега, с отверката стана от втория удар.. тва е начина много ви благодаря :bowdown:
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....

Назад към E36