Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?

Мнение от Haddess » 23 Юни 2015, 21:38

Здравейте колеги, знам, че много от нас вече със старите баби сме на алтернативни горива :mhihi:, в което не мисля, че има срамно.От една година и аз вече карам на газ като имам над 12 000 км. из БГ пътищата.Предвид това, че не съм много наясно с агу като цяло имам едно малко питане и ще бъда много благодарен на някой от вас, ако могат да приложат и снимка как са при вас нещата отзад при зареждането ако сте със скрито зарядно.

Не,че е проблем за умиране но адски много ме дразни факта, че като трябва да си вдигам капака на акумулатора в багажника и трябва да се напъвам защото след + клемата на акумулатора реално където се пада задния ботуш ми минава газовата тръба.Колата ми е имала удар отзад и се налагаше да се правя на тенекеджия и все още не съм сложил пластмасата под стоповете, ако може това нещо да стане по друг начин да го видя нагледно, за да знам какво да обясня на газаджиийте.Снимки и как са ви сложени изпарителите кабели също ще са ми от помощ за да харесал тип на монтаж.Благодаря предварително :bchug: :bchug:

Утре ще разголя багажника за да снимам как е при мен :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?

Мнение от k.milanov » 23 Юни 2015, 22:09

Ако съм те разбрал правилно искаш снимка как от скритата зареждачка стига горивото до бутилката. Е тука ме уби никога не съм се замислял как и къде минава тръбичката за зареждане и то акумулатора ми е в багажника + бутилка на мястото на резервната :shock: направо ми изглежда невъзможно :D

Газовата ми е слагана в Италия още и нещо, което ми направи веднага впечатление е, че са ми откачили заключването на капака при бензина, предполагам идеята е, за да няма вероятнот при плъзването на "резето" :mrgreen: да има някаква искра :paranoid: Мислех да си го закача да работи, защото сме в България, но... на кой му се занимава за некви кирливи 4-5 литра :kuku: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 23 Юни 2015, 22:17

k.milanov написа:Ако съм те разбрал правилно искаш снимка как от скритата зареждачка стига горивото до бутилката. Е тука ме уби никога не съм се замислял как и къде минава тръбичката за зареждане и то акумулатора ми е в багажника + бутилка на мястото на резервната :shock: направо ми изглежда невъзможно :D

Газовата ми е слагана в Италия още и нещо, което ми направи веднага впечатление е, че са ми откачили заключването на капака при бензина, предполагам идеята е, за да няма вероятнот при плъзването на "резето" :mrgreen: да има някаква искра :paranoid: Мислех да си го закача да работи, защото сме в България, но... на кой му се занимава за некви кирливи 4-5 литра :kuku: :mhihi:

Същата работа и на мен ми го бяха откачили...Като и при мен бутилката е на мястото на резервната гума.И ще си го монтирам просто защото така трябва да е.Ако можеш да пуснеш 2-3 снимки :bowdown: :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 23 Юни 2015, 22:41

Колега при мене зареждането на газта е при бензина (трябва да отвориш капачето за бензина) и навивам накрайник за да може да се зареди. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода. Утре ще снимам зареждачката как изглежда с и без накрайника.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 23 Юни 2015, 22:44

D.Uzunov написа:Колега при мене зареждането на газта е при бензина (трябва да отвориш капачето за бензина) и навивам накрайник за да може да се зареди. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода. Утре ще снимам зареждачката как изглежда с и без накрайника.

До тук добре и при мен е така, имаш ли проблем като трябва да вдигнеш капака на акумулатора запира ли ти някъде?Въпроса ми е трабата от зарядното къде точно минава под мокета в багажника защото при мен там идва тънкия момент на педантичност :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D.Uzunov » 24 Юни 2015, 9:02

Нямам проблеми с капака на акумулатора, тръбите минават под купето, излизат от купето. Като цяло тръбите на газта трябва да са извън купето, защото ако има теч на газ трябва да излизат навън, а не да се задържат вътре.
IMAG0206.jpg

IMAG0207.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 24 Юни 2015, 9:21

D.Uzunov написа: и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода.

Ха! и аз винаги се чудя защо имам две тръби под колата от бутилката и си мислех, че може едната да е като при другите горива, да връща гориво, а то може би едната е за зареждане?
НО пък да се сипва горивото отдолу, а не отгоре на бутилката, може би да се обясни с това, че е под налягане ама знам ли да не говоря глупости?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 24 Юни 2015, 10:01

Значи тръбата от бутилката до изпарителя е навън и е термопластична фаро но тази за зареждането е вътрешна следа малко ще кача и снимка в този коментар :dunno:
Дай една снимка от бутилката до зареждачката ако можеш :bowdown: :bowdown:

https://www.youtube.com/watch?v=q9agQQgfepY Ето за да видите при мен как е :help:

D.Uzunov написа:Нямам проблеми с капака на акумулатора, тръбите минават под купето, излизат от купето. Като цяло тръбите на газта трябва да са извън купето, защото ако има теч на газ трябва да излизат навън, а не да се задържат вътре.
IMAG0206.jpg

IMAG0207.jpg
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D.Uzunov » 24 Юни 2015, 12:05

IMAG0209.jpg

IMAG0210.jpg

IMAG0211.jpg

На 3-та снимка се вижда тръбата която тръгва на дясно, отива към зареждачката, а на ляво към изпарителя и кабелите за ключа.
Надявам се да ти стана ясно за тръбите.
Забравих да каза, че тръбата за зареждачката отива между подкалника, бронята и самото купе и тръгва нагоре към гърловината за бензина и там вече за самия накрайник от по горния ми пост със снимките.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна D.Uzunov на 24 Юни 2015, 12:10, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 24 Юни 2015, 12:05

И при мен тази кирлива пластмаса/капак много трудно се слага / маха :banghead: :ranting:
Ще погледна как е при мен и ще ти кажа по-късно :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 24 Юни 2015, 13:33

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Благодаря ви много.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 24 Юни 2015, 13:51

И при мен е капри колегата. Двете тръбички излизат изпод газовата едната минава в левия праг / шофьорски тя отива явно към мотора и изпарителя (монтиран ми е отпред, където седи акумулатора ако е там), а другата тръбичка очевидно завива на ляво и отива към зареждачката.

На снимка1 виждаш двете тръбички оградената в зелено е към мотора напред (+ жицата), а тази в жълто е към зареждачката и по-подробно се вижда на снимка 2.

(цък за по голям размер)
Изображение

Изображение

Това катализатори ли са или резонатори :conf: не ми се вярва да са оцелели катализатори :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 24 Юни 2015, 14:12

Ами явно само при мен е направено така тъпо :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 26 Юни 2015, 5:18

Малко е тъмно и ще се озоря да снимам ,но и при мен е направено културно зареждането ,като тръбите минават извън купето.
Изображение
влиза в бронята и след това нагоре.
Тази за зареждането е прокарана като на колегата D.Uzunov с разликата че чашката е от страната на пантата на капачето,а не от страната на чопа за заключване.
Изображение
Другата към мотора върви заедно с бензиновите маркучи.

Изпарителя е на мястото на предния акумулатор.
Изображение
Като от него нататък идват проблемите.
Изображение
Изображение
Реши много добре отдолу или отгоре на колектора да са ти монтирани рейките.Ако са отдолу е доста проблемна работата щото се сваля колектора при обслужването.Заедно с това идва и проблема за климатичните алуминиеви тръби ...Маркучите на рейките се търкаха в тях.
От там също бих посъветвал всеки който кара на газ да си провери от къде взима топла вода изпарителя им...Повечето газаджии правят тетки на изхода на блока към радиаторите за парното.Проблема е че тетките или скобите за тях в 80% от случаите са некачествени и в един момент гърмят маркучите там.Случва ми се вече не знам кой път...

Отпред за инсталацията изобщо не взимайте пример...При първите 2 свободни дена ще пренаредя всеки маркуч или кабел...
Последна промяна FuRoRR на 26 Юни 2015, 19:46, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 26 Юни 2015, 10:46

Колега, снимките ги няма :oops:
Иначе просто не ми се говори идва ми да ги запаля, отзад където минава зареждачката с тази тъпе медна тръба са били с чука по бомбето са го изкривили и спукали просто е под кичето :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Следваща

Назад към E36