Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?
Здравейте колеги, знам, че много от нас вече със старите баби сме на алтернативни горива
, в което не мисля, че има срамно.От една година и аз вече карам на газ като имам над 12 000 км. из БГ пътищата.Предвид това, че не съм много наясно с агу като цяло имам едно малко питане и ще бъда много благодарен на някой от вас, ако могат да приложат и снимка как са при вас нещата отзад при зареждането ако сте със скрито зарядно.
Не,че е проблем за умиране но адски много ме дразни факта, че като трябва да си вдигам капака на акумулатора в багажника и трябва да се напъвам защото след + клемата на акумулатора реално където се пада задния ботуш ми минава газовата тръба.Колата ми е имала удар отзад и се налагаше да се правя на тенекеджия и все още не съм сложил пластмасата под стоповете, ако може това нещо да стане по друг начин да го видя нагледно, за да знам какво да обясня на газаджиийте.Снимки и как са ви сложени изпарителите кабели също ще са ми от помощ за да харесал тип на монтаж.Благодаря предварително
Утре ще разголя багажника за да снимам как е при мен

Не,че е проблем за умиране но адски много ме дразни факта, че като трябва да си вдигам капака на акумулатора в багажника и трябва да се напъвам защото след + клемата на акумулатора реално където се пада задния ботуш ми минава газовата тръба.Колата ми е имала удар отзад и се налагаше да се правя на тенекеджия и все още не съм сложил пластмасата под стоповете, ако може това нещо да стане по друг начин да го видя нагледно, за да знам какво да обясня на газаджиийте.Снимки и как са ви сложени изпарителите кабели също ще са ми от помощ за да харесал тип на монтаж.Благодаря предварително

Утре ще разголя багажника за да снимам как е при мен

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Питане към колегите с е36 + Г.И. и скрито зареждане?
Ако съм те разбрал правилно искаш снимка как от скритата зареждачка стига горивото до бутилката. Е тука ме уби никога не съм се замислял как и къде минава тръбичката за зареждане и то акумулатора ми е в багажника + бутилка на мястото на резервната
направо ми изглежда невъзможно
Газовата ми е слагана в Италия още и нещо, което ми направи веднага впечатление е, че са ми откачили заключването на капака при бензина, предполагам идеята е, за да няма вероятнот при плъзването на "резето"
да има някаква искра
Мислех да си го закача да работи, защото сме в България, но... на кой му се занимава за некви кирливи 4-5 литра

Газовата ми е слагана в Италия още и нещо, което ми направи веднага впечатление е, че са ми откачили заключването на капака при бензина, предполагам идеята е, за да няма вероятнот при плъзването на "резето"

- Haddess
- младши ентусиаст
-
k.milanov написа:Ако съм те разбрал правилно искаш снимка как от скритата зареждачка стига горивото до бутилката. Е тука ме уби никога не съм се замислял как и къде минава тръбичката за зареждане и то акумулатора ми е в багажника + бутилка на мястото на резервнатанаправо ми изглежда невъзможно
![]()
Газовата ми е слагана в Италия още и нещо, което ми направи веднага впечатление е, че са ми откачили заключването на капака при бензина, предполагам идеята е, за да няма вероятнот при плъзването на "резето"да има някаква искра
Мислех да си го закача да работи, защото сме в България, но... на кой му се занимава за некви кирливи 4-5 литра
![]()
Същата работа и на мен ми го бяха откачили...Като и при мен бутилката е на мястото на резервната гума.И ще си го монтирам просто защото така трябва да е.Ако можеш да пуснеш 2-3 снимки

- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Колега при мене зареждането на газта е при бензина (трябва да отвориш капачето за бензина) и навивам накрайник за да може да се зареди. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода. Утре ще снимам зареждачката как изглежда с и без накрайника.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
D.Uzunov написа:Колега при мене зареждането на газта е при бензина (трябва да отвориш капачето за бензина) и навивам накрайник за да може да се зареди. Бутилката ми е на мястото на резервната гума и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода. Утре ще снимам зареждачката как изглежда с и без накрайника.
До тук добре и при мен е така, имаш ли проблем като трябва да вдигнеш капака на акумулатора запира ли ти някъде?Въпроса ми е трабата от зарядното къде точно минава под мокета в багажника защото при мен там идва тънкия момент на педантичност

- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
Нямам проблеми с капака на акумулатора, тръбите минават под купето, излизат от купето. Като цяло тръбите на газта трябва да са извън купето, защото ако има теч на газ трябва да излизат навън, а не да се задържат вътре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
D.Uzunov написа: и двете тръби минават през средата на бутилката през отвор в пода.
Ха! и аз винаги се чудя защо имам две тръби под колата от бутилката и си мислех, че може едната да е като при другите горива, да връща гориво, а то може би едната е за зареждане?
НО пък да се сипва горивото отдолу, а не отгоре на бутилката, може би да се обясни с това, че е под налягане ама знам ли да не говоря глупости?!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Значи тръбата от бутилката до изпарителя е навън и е термопластична фаро но тази за зареждането е вътрешна следа малко ще кача и снимка в този коментар 
Дай една снимка от бутилката до зареждачката ако можеш
https://www.youtube.com/watch?v=q9agQQgfepY Ето за да видите при мен как е

Дай една снимка от бутилката до зареждачката ако можеш

https://www.youtube.com/watch?v=q9agQQgfepY Ето за да видите при мен как е

D.Uzunov написа:Нямам проблеми с капака на акумулатора, тръбите минават под купето, излизат от купето. Като цяло тръбите на газта трябва да са извън купето, защото ако има теч на газ трябва да излизат навън, а не да се задържат вътре.

- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
На 3-та снимка се вижда тръбата която тръгва на дясно, отива към зареждачката, а на ляво към изпарителя и кабелите за ключа.
Надявам се да ти стана ясно за тръбите.
Забравих да каза, че тръбата за зареждачката отива между подкалника, бронята и самото купе и тръгва нагоре към гърловината за бензина и там вече за самия накрайник от по горния ми пост със снимките.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна D.Uzunov на 24 Юни 2015, 12:10, променена общо 1 път
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
И при мен тази кирлива пластмаса/капак много трудно се слага / маха

Ще погледна как е при мен и ще ти кажа по-късно

Ще погледна как е при мен и ще ти кажа по-късно

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
И при мен е капри колегата. Двете тръбички излизат изпод газовата едната минава в левия праг / шофьорски тя отива явно към мотора и изпарителя (монтиран ми е отпред, където седи акумулатора ако е там), а другата тръбичка очевидно завива на ляво и отива към зареждачката.
На снимка1 виждаш двете тръбички оградената в зелено е към мотора напред (+ жицата), а тази в жълто е към зареждачката и по-подробно се вижда на снимка 2.
(цък за по голям размер)

Това катализатори ли са или резонатори
не ми се вярва да са оцелели катализатори 
На снимка1 виждаш двете тръбички оградената в зелено е към мотора напред (+ жицата), а тази в жълто е към зареждачката и по-подробно се вижда на снимка 2.
(цък за по голям размер)

Това катализатори ли са или резонатори

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Ами явно само при мен е направено така тъпо 

- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Малко е тъмно и ще се озоря да снимам ,но и при мен е направено културно зареждането ,като тръбите минават извън купето.

влиза в бронята и след това нагоре.
Тази за зареждането е прокарана като на колегата D.Uzunov с разликата че чашката е от страната на пантата на капачето,а не от страната на чопа за заключване.

Другата към мотора върви заедно с бензиновите маркучи.
Изпарителя е на мястото на предния акумулатор.

Като от него нататък идват проблемите.

Реши много добре отдолу или отгоре на колектора да са ти монтирани рейките.Ако са отдолу е доста проблемна работата щото се сваля колектора при обслужването.Заедно с това идва и проблема за климатичните алуминиеви тръби ...Маркучите на рейките се търкаха в тях.
От там също бих посъветвал всеки който кара на газ да си провери от къде взима топла вода изпарителя им...Повечето газаджии правят тетки на изхода на блока към радиаторите за парното.Проблема е че тетките или скобите за тях в 80% от случаите са некачествени и в един момент гърмят маркучите там.Случва ми се вече не знам кой път...
Отпред за инсталацията изобщо не взимайте пример...При първите 2 свободни дена ще пренаредя всеки маркуч или кабел...

влиза в бронята и след това нагоре.
Тази за зареждането е прокарана като на колегата D.Uzunov с разликата че чашката е от страната на пантата на капачето,а не от страната на чопа за заключване.

Другата към мотора върви заедно с бензиновите маркучи.
Изпарителя е на мястото на предния акумулатор.

Като от него нататък идват проблемите.

Реши много добре отдолу или отгоре на колектора да са ти монтирани рейките.Ако са отдолу е доста проблемна работата щото се сваля колектора при обслужването.Заедно с това идва и проблема за климатичните алуминиеви тръби ...Маркучите на рейките се търкаха в тях.
От там също бих посъветвал всеки който кара на газ да си провери от къде взима топла вода изпарителя им...Повечето газаджии правят тетки на изхода на блока към радиаторите за парното.Проблема е че тетките или скобите за тях в 80% от случаите са некачествени и в един момент гърмят маркучите там.Случва ми се вече не знам кой път...
Отпред за инсталацията изобщо не взимайте пример...При първите 2 свободни дена ще пренаредя всеки маркуч или кабел...
Последна промяна FuRoRR на 26 Юни 2015, 19:46, променена общо 1 път
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Колега, снимките ги няма 
Иначе просто не ми се говори идва ми да ги запаля, отзад където минава зареждачката с тази тъпе медна тръба са били с чука по бомбето са го изкривили и спукали просто е под кичето

Иначе просто не ми се говори идва ми да ги запаля, отзад където минава зареждачката с тази тъпе медна тръба са били с чука по бомбето са го изкривили и спукали просто е под кичето

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2